emc2

Başlatan ulusoyab, 10 Mart 2011 - 02:20:55

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ulusoyab

emc2 hakkında forumda bazı yazılar vardı diye hatırlıyorum. aradım ama göremedim. sorum ise
emc2 maverick üzerine kurulabiliyor mu? yoksa emc2 sitesindeki sürümü mü indirip kurayım?

heartsmagic

Bildiğimiz kadarıyla geçiş sonrası başlık veya ileti kaybımız olmadı. Başlığın veya içeriğinin tam ismini hatırlıyor musun?

EMC2 dediğin hangi yazılım?

Not: Bu bölüm yardım talepleri için kullanılmıyor, sadece anlatım yapmak için açılmış durumda. Bu nedenle konuyu daha uygun bir yere alıyorum.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

ulusoyab

http://www.linuxcnc.org/
yukarıdaki adres emc2 sitesi.emc2  linuksta kullanılan oldukça gelişmiş bir CNC yazılımı.
http://www.linuxcnc.org/content/view/21/4/lang,english/
bu adreste değişik ubuntu sürümleri üzerinde kurulmuş olarak dağıtılmakta.

heartsmagic

Şurada 10.04 için bir anlatım var:
http://wiki.linuxcnc.org/cgi-bin/emcinfo.pl?Installing_EMC2#On_Ubuntu_10_04_using_precompiled_EMC2_packages

Bu derlenmiş paketlerin kullanımı için. Haliyle mimari ve Ubuntu sürümü önem arz edebilir. Eğer uyumsuzluk yaşanırsa kaynak paketten derleme yoluna (ki aynı sayfada mevcut) bakılmalı. Ne yazık ki ilk elden deneme imkânım olmadığı için sadece yönlendirme yapabiliyorum.

alennecron

Arkadaşlar emc2 programını sitesinden custom 10.04 indirdim kurulumdan sonra program otomatik olarak kurulu geldi fakat, benim kullandığım cnc üzerinde (anakart ta) adlink pci-8164 moition kontrol kartı var, hatta adlink sitesinden linux sürücüsünüde indirdim klasör halinde gelen bişey nasıl kurabilirim hiçte bilgim yok ama bunu mecburen bir şekilde hayata geçirmem gerekiyor yardımcı olabilecek arkadaşlara duyurulur. teşekkürler.

heartsmagic

Linux sürücüsünü nereden indirdiğini söyler misin?

Ayrıca indirdiğin sürücünün içinde INSTALL, README gibi dosyalar olabilir.

iceboy

Alıntı yapılan: alennecron - 16 Temmuz 2011 - 13:43:22
Arkadaşlar emc2 programını sitesinden custom 10.04 indirdim kurulumdan sonra program otomatik olarak kurulu geldi fakat, benim kullandığım cnc üzerinde (anakart ta) adlink pci-8164 moition kontrol kartı var, hatta adlink sitesinden linux sürücüsünüde indirdim klasör halinde gelen bişey nasıl kurabilirim hiçte bilgim yok ama bunu mecburen bir şekilde hayata geçirmem gerekiyor yardımcı olabilecek arkadaşlara duyurulur. teşekkürler.

indirdiğin dosyanın mutlaka bir uzantısı vardır. tar.gz,tar.bz2 gibi.

Öncelikle dosyayı klasöre çıkart,içerisinde install yada readme dosyası varsa heartsmagic'in de söylediği gibi orada yazar nasıl kurabileceğin.

Eğer yoksa,google yi kullanarak örnek veriyorum uzantı tar.gz ise,tar.gz2 yada daha özel bir yolla ubuntu tar.gz kurulumu diye aratarak kurmayı denemelisin.
I'm tired, boss. Tired of being on the road, lonely as a sparrow in the rain. I'm tired of never having a buddy to be with, to tell me where we's going to, coming from or why. Mostly, I'm tired of people being ugly to each other. I'm tired of all the pain I feel and hear in the world every day. There's too much of it...