Ubuntu 11.04 Alpha 3 Kullanmalı mı?

Başlatan Murat04, 10 Mart 2011 - 01:00:47

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Murat04

Herkese merhaba,

Bilgisayarıma ubuntu kurmak istiyorum. 11.04 final sürümünün çıkmasına ortalama bir ay süre kalmış. 10.10'u kurup kullanmaktansa, 11.04'ü kullanmak istiyorum. Ancak nisan ayında yayınlanacak final sürümünü beklemek zorunda mıyım ?

Alpha 3 kurup, kullansam çok fazla sorun çıkartır mı? Güncellemelerle önce beta sonra sürüm adayı ve final sürümüne yükselterek ilerleyebilir miyim?

Daha önce hiç alpha sürümünü kullanmadığım için görüşlerinizi almak istedim, teşekkürler..

reis33

Tavsiyem 50 gün daha beklemenizdir.
O zaman taşlar yerine oturmuş olacaktır.
Örnek olarak 10.10 sürümü kullanıyorsanız, yükseltmeyi de final çıkınca yapmamız, olası sorunların önüne geçmemizi sağlayacaktır.

Alıntı YapDownload the Alpha 3

This release is for developers only.

http://www.ubuntu.com/testing/natty/alpha3

ssahin

Linux tecrüben fazla değil ise beklemeni tavsiye ederim.

10.10 ilk çıktığında A4Tech mousum bile ızdırap olmuştu bana :)

Kararlı sürümü tercih et.

Murat04

Çok merak ediyorum aslında... Kursam bir şekilde kullanamaz mıyım? Sorun çıkartacağı kesin gibi birşey ama daha önce alpha kullananlarınız vardır heralde?

Şimdi windows7 kurulu. Ubuntu 10.10 kurup 20 gün sonra güncellemeyle geçmek istemiyorum.  :-\

gelturi

sana şöyle bir tavsiyede bulunabilirim, wirtualbox ile sisteme kurarsın denersin sorun yaşarsan wirtualbox içinden kaldırırsın veya olmadı wirtualbox u komple kaldırırsın,baktın sorun yok bu şekide kullanmak hoşuna gidiyor kurulu sistemi alpha 3 eyada beta 1 e yükseltirsin olur biter... :)

Murat04

Virtualbox üzerinde deneyebilirim, mantıklı. Teşekkürler..

Yiğit Ateş

Benim deneyimlerime göre kesinlikle hayır. Tam bir kabus gibiydi Alfa 3 çıkmadan bir iki gün önce denediğimde. Unity denilen bu ucubeyle ne yapmak istediklerini hala anlayabilmiş değilim.

baizen

Kararlı sürümlerde bile tam performans alınamıyor 'virtualbox'ta bu yüzden tavsiye etmiyorum.
Kararlı sürümden sonra gelen güncelleştirmeler farklı, Aplha ve ya beta seviyesinde bulunan test sürümlerinde gelen güncellemeler daha farklıdır.

Eğer denemekten ne kaybedicem ki diyebiliyorsan, bi bölüm ayırıp orda denemeni tavsiye ederim.

heartsmagic

@Murat04, Alfa/Beta sürümleri geçtim kararlı Ubuntu sürümleri bile herkeste aynı tepkiyi vermezler. Sistem donanımına, donanım için kurulu sürücülere ve birçok başka etkene göre sorun yaşayıp yaşamayacağın değişiklik gösterecektir. Bu nedenle yeni bir kullanıcı olarak amacı denemek olan Alfa gibi sürümlerden uzak durmanı öneririm ben de diğer arkadaşlar gibi.

10.10 kurarsın yaklaşık iki ay kurcalar, ne nerede diye öğrenirsin. Daha önce Ubuntu kullandıysan ve illa şu an kurmam gerekiyor diyorsan durum değişebilir. Alfa'daki sorunları götürüp götürememe durumuna göre bu karar sana bakıyor.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

bytan

Konuyu da kendi bölümüne aktaralım.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

gelturi

kararlı sürümde bile performans alınamaması kişiye göre değişir alpha 1 den beri kullanıyorum hatta pre alpha da bile denemiştim ama öyle çok fazla sıkıntı yapacak sorunla karşılaşmadım .ubuntu nun test sürümlerini kurdum  9,04 den beri,büyük bir sorun yaşamadım.bence,ubuntunun test sürümleri bile win kararlı sürümlerinden bile daha kararlı benim pc de...

reis33

@gelturi, @heartsmagic de belirtmiş;
Her sistemin verdiği tepki farklı olabileceği için, insanların zaman, iş ve veri kaybına uğramamaları için önlem olarak kararlı sürümler tavsiye ediliyor.

-Teşbihte hata olmaz- Ben bunu basit bir örnekle anlatmak isterim;
İnşaatı devam eden bir binada mı, yoksa herşeyi ile tamamlanmış bir binada mı oturmak istersiniz ?

karizmaxi

11.04 unity kullanıyor unityde mutter kullanıyor bunu biliyorum birde 10.10 üzerinde kurup denediğimde compiz ile çalışmıyordu unity, peki 11.04 kararlı sürümde compiz ve unity birarada çalışacakmı?
Cesaret akıldan gelirse cesarettir,
Bilgisizlikten gelirse cehalettir...

kanzakande

Eğer ekran kartı 3D destekliyor ise

[eklenti yönetici tarafından silindi]

karizmaxi

sema

Alıntı yapılan: karizmaxi - 13 Mart 2011 - 00:18:50
11.04 unity kullanıyor unityde mutter kullanıyor bunu biliyorum birde 10.10 üzerinde kurup denediğimde compiz ile çalışmıyordu unity, peki 11.04 kararlı sürümde compiz ve unity birarada çalışacakmı?

http://www.youtube.com/watch?v=WhhGjwR-xIY&NR=1
susema

ekopc

ubuntu 11.04  --3 kurdum  hiç durmadan hata ihbarı geliyor kapat diyorum yine geliyor
göze hoş geliyor ama  menülerde program bulmak için arama yapıyorum  bir türlü alışamadım hta ihbarı geliyor neden geldigini yazmıyor
meçbur kaldım silmek zorunda kaldım twktar 10.10 döndüm .........

heartsmagic

@ekopc, 11.04 henüz alfa aşamasında.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

ekopc

krwlng

Alıntı yapılan: Yiğit Ateş - 10 Mart 2011 - 03:39:23
Benim deneyimlerime göre kesinlikle hayır. Tam bir kabus gibiydi Alfa 3 çıkmadan bir iki gün önce denediğimde. Unity denilen bu ucubeyle ne yapmak istediklerini hala anlayabilmiş değilim.

Tam olarak düşündüklerimi dile getirmişsin. Unity için bir benzetme yapmayı çok düşündüm fakat ucube yakıştırması tam oturmuş tebrik ederim.
http://twitter.com/yusuFBrn

Ali İsmail Korkmaz, FENERBAHÇE Yıkılmaz!

ekopc

Alıntı yapılan: krwlng - 17 Mart 2011 - 19:52:02

Tam olarak düşündüklerimi dile getirmişsin. Unity için bir benzetme yapmayı çok düşündüm fakat ucube yakıştırması tam oturmuş tebrik ederim.

Aynen Sizlere katlıyorum tam ubuntuyu 10.10  son kullanıcıya sevdirirken   Unity denilen bu ucubeyle tümden nefret ettirmek için sanki geliştirilmiş..........

karizmaxi

Alıntı yapılan: ekopc - 17 Mart 2011 - 20:54:50
Alıntı yapılan: krwlng - 17 Mart 2011 - 19:52:02

Aynen Sizlere katlıyorum tam ubuntuyu 10.10  son kullanıcıya sevdirirken   Unity denilen bu ucubeyle tümden nefret ettirmek için sanki geliştirilmiş..........
bence çok sert davranıyorsunuz arkadaşlar bende unity'i hiçmi hiç beğenmedim ama yinede bir şans daha vereceğim 11.04 kararlı sürüm çıksın son halini görüp ona göre değerlendireceğim mesela ben denediğimde compiz unity ile çalışmıyordu ama sonradan adapte edilmiş belki son hali çok iyi olur denemek ve alışkanlıklarımızdan sıyrılıp objektif olarak birkez daha değerlendirmek gerek diye düşünüyorum saygılar.

Yiğit Ateş

1 ay içinde düzeltmeleri imkansız bence, çok aceleye getirdiler. Tabii bu saatten sonra verilen karardan geri de dönemiyorlar, 11.10'da kullanılabilir hale gelir sanırım.

reis33

Alıntı yapılan: Yiğit Ateş - 17 Mart 2011 - 21:13:38
1 ay içinde düzeltmeleri imkansız bence, çok aceleye getirdiler. Tabii bu saatten sonra verilen karardan geri de dönemiyorlar, 11.10'da kullanılabilir hale gelir sanırım.
Şu sonucu çıkarabilir miyiz ?
Kullanıcı Maverick kullanmaya devam edecek ve 11.04 e rağbet etmeden yaklaşık 7 ay sonra gelecek olan bir sonraki sürümü bekleyecek...

jayw

Alıntı yapılan: reis33 - 18 Mart 2011 - 04:04:26
Alıntı yapılan: Yiğit Ateş - 17 Mart 2011 - 21:13:38
Şu sonucu çıkarabilir miyiz ?
Kullanıcı Maverick kullanmaya devam edecek ve 11.04 e rağbet etmeden yaklaşık 7 ay sonra gelecek olan bir sonraki sürümü bekleyecek...

Genellikle sürümleri yakından takip etmeme rağmen, ben tam da sizin yazdığınız gibi yapacağım sanırım. 11.04'ü alpha 1'den bu yana başka bir disk bölümünde test ediyorum, hala sorunlar mevcut. Sorunlardan ziyade bu unity ortamına alışamadım. Yine de son sözü söylemek için 11.04'ün final sürümünün çıkmasını beklemek lazım. Sanırım ben ilk olarak başka bir disk bölümünde test edeceğim final sürümünü, geçmeye değer bulursam geçeceğim. 10.10 sürümü; çıkış sloganları gibi (perfect 10) gerçekten mükemmel.