[Çözüldü] LibreOffice PArdus 2009-2011 ve Ubuntuya Kurulumu

Başlatan setim, 09 Mart 2011 - 16:03:40

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

setim

Merhabalar arkadaşlar;

LibreOffice PArdus 2009-2011 ve Ubuntuya Kurulumunu Libre Officenin hangi sürümlerini ve kurulumları nasıl yapıldığını detaylı bir şekilde anlatırsanız memnun olurum. Belirtmiş olduğum işletim sistemlerini kullanmada yeni olduğum için açıklamalı bir şekilde bana yardımcı olur anlatırsanız memnun olurum. İlgi gösteren arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

jayw

Alıntı yapılan: setim - 09 Mart 2011 - 16:03:40
Merhabalar arkadaşlar;

LibreOffice PArdus 2009-2011 ve Ubuntuya Kurulumunu Libre Officenin hangi sürümlerini ve kurulumları nasıl yapıldığını detaylı bir şekilde anlatırsanız memnun olurum. Belirtmiş olduğum işletim sistemlerini kullanmada yeni olduğum için açıklamalı bir şekilde bana yardımcı olur anlatırsanız memnun olurum. İlgi gösteren arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.


Pardus 2011 LibreOffice ile geliyor. Pardus 2009'da depolarda yok diye biliyorum, elle derleme gerekir sanırım, bu işlem de yeni başlayan birisi için zor olabilir. Ubuntu 10.10'a kurulum için aşağıdaki başlığı inceleyebilirsiniz.
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,24569.0.html

Ubuntu'da yeniyseniz aşağıdaki bağlantıyı ziyaret etmenizde fayda var.
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/board,142.0.html

setim

İlgi ve alakanız için çok teşekkür ederim.

gkhnt

http://www.libreoffice.org/download/ adresinden, eğer Ubuntu dağıtımını kullanıyor iseniz LibreOffice'nin güncel olan Linux x86 (deb) paketini seçin. Seçimi yaptıktan sonra alt alta üç satır olacak şekilde sıralanan aşağıdaki paketlerin tümünü sisteminize indirin.

LibO_3.3.1_Linux_x86_install-deb_en-US.tar.gz 146 MB
LibO_3.3.1_Linux_x86_langpack-deb_tr.tar.gz 7.9 MB (tr - Türkçe)
LibO_3.3.1_Linux_x86_helppack-deb_tr.tar.gz 9.5 MB (tr - Türkçe)

İndirme işleminiz bittikten sonra tüm tar.gz uzantılı dosyaları uygun bir konuma açın. Türkçe dil paketi (langpack) ve Türkçe yardım paketi (helppack) dizinleri içerisindeki ayrı bir dizin olan DEBS dizinlerinin de içinteki dosyaları kopyalayarak asıl kurulum paketimiz olan LibO_3.3.1rc2_Linux_x86_install-deb_en-US dizini içerisindeki DEBS dizinine kopyalayın. Aynı olan dosyalar değiştirilsin mi sorusuna tümüne evet diyerek devam edin.

Tüm bu işlemlerden sonra konsolu kullanarak LibO_3.3.1rc2_Linux_x86_install-deb_en-US dizini içerisinde yer alan DEBS dizini içerisine girin. Yani konsolda;

...~$ cd dizinleri açtığınız konum/LibO_3.3.1rc2_Linux_x86_install-deb_en-US/DEBS komutu ile giriş yapmış olacaksınız. Şimdi bu aşamadan sonra readme dosyasındaki yönergelere göre kurulumun nasıl yapılacağını iki basamakta anlatayım:

1. İlk olarak en son girdiğimiz dizin içerisindeyken yine konsolda sudo dpkg -i *.deb komutunu veriyoruz. Böylece tüm .deb uzantılı paketler sisteme kurulmaya başlıyorlar.

2. Birinci basamaktaki kurulum işlemi sona erdikten sonra DEBS dizini içerisinde yine ayrıca desktop-integration isimli bir dizin bulunuyor. Konsolda zaten DEBS dizinindeydik. Hemen hiç değişiklik yapmadan sadece cd desktop-integration komutuyla bu sefer o dizin içerisine giriyoruz. Burada yer alan .deb paketinin de kurulumuyla  LibreOffice ürünleri menümüze işlenerek kullanıma hazır hale gelecekler. Yani menüde çalıştırılabilir simgeleri yer alacak. Yine hazır konsolumuzdayken sudo dpkg -i *.deb komutunu bir kez daha yazıp, onaylıyoruz. İşlem bittikten sonra ana menüden Ofis sekmesine baktığınızda LibreOffice simgelerini göreceksiniz. Ben şu an JoliCloud 1.1 sistemimde kullanıyorum ve oldukça memnunum. Kolay gelsin.
Model: Hp Compaq Mini 731ET
İşlemci: Intel® Atom™ CPU N270 @ 1.60GHz × 2
Grafik: Intel® 945GME x86/MMX/SSE2
Hafıza: 2,0 Gb İşlemci Tipi: 32-bit

heartsmagic

@setim, foruma hoş geldin. İlk iletilerini tamamen koyu harflerle yazmamanı ve başlık açmadan önce forumda ufak bir yolculuk yapmanı rica ediyorum senden.

Başlığa konu olan sorunun çözüldü mü?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?


Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

setim