Virtual box win 7 Ses Sorunu

Başlatan Soo, 06 Mart 2011 - 17:56:30

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Soo

Bugun virtual box ile Windows 7 Ultimate kurdum.Bilgisayarımın modeli samsung r522 her türlü  seyi denememe ragmen hoparlar simgesinin üstünde "x" işareti çıkıyor ve yüklü ses aygıtı yok uyarısı alıyorum.Bu konu benim için önemli çözen arkdaşa istegi dogrultusunda paypal üzerinden emeginin karşılıgı gönderebilirim.

Konunun aciliyeti vardır.Sagolun

DoGuKaN

Misafir eklentileri yüklemek çözüm olabilir belki.

Soo

DoGuKaN

Ayarlar > Ses bölümünü de kurcalayabilirsiniz biraz.

heartsmagic

Sorunu biraz daraltmak lazım. Bu makineye hiç gerçek anlamda Windows 7 kuruldu mu? Eğer kurulduysa ses çalışıyor muydu?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

dark_boy_imp

Onun yerine ben cevap veririm aynı sorun bendede var. Makinemden ses geliyor sorun yok  windows7 gerçek anlamda önceden kurduğumdada ses geliyordu sesle ilgili bir problemim yok muhtemelen arkadaşında yoktur..Fakat sanal makinedeki windows7 de driver'i yüklememe rağmen ses ayarlarını değiştirmeme rağmen ses gelmiyor  yeniden kurarkenmi  ayarlamak gerekiyor bunu acaba ?  Net bir çözümü olan yokmu ?

heartsmagic

Bu durumda sorun Virtualbox ve Windows 7 uyumsuzluğu olabilir, en azından ses kartı konusunda, belki de belirli bir marka/model için.
Virtualbox üzerine gidilmeli:
http://forums.virtualbox.org/viewtopic.php?f=4&t=14155
ve Google'dan bulunabilecek diğer başlıklar:
http://www.google.com.tr/#hl=tr&source=hp&biw=1440&bih=768&q=virtualbox+windows+7+no+sound&aq=f&aqi=&aql=&oq=&fp=80b78c9c95661804

ekopc

Alıntı yapılan: dark_boy_imp - 10 Nisan 2011 - 20:38:53
Onun yerine ben cevap veririm aynı sorun bendede var. Makinemden ses geliyor sorun yok  windows7 gerçek anlamda önceden kurduğumdada ses geliyordu sesle ilgili bir problemim yok muhtemelen arkadaşında yoktur..Fakat sanal makinedeki windows7 de driver'i yüklememe rağmen ses ayarlarını değiştirmeme rağmen ses gelmiyor  yeniden kurarkenmi  ayarlamak gerekiyor bunu acaba ?  Net bir çözümü olan yokmu ?

sanal makina ses driverlerini  bazen çözemiyor  onim için  kendi ses driverlerini indrip sitesinden tanıtman gerekiyor genelde ses driverleri sorun oluyor bu sorun sp1 giderildigi  söyleniyordu

dark_boy_imp

Malesef driver kurulumunuda denedim dostum bilgiler için çok teşekkürler birde windows 7 deyken güncelleştirmeleri bir açıp deneyeyim. yüklesin bakalım yüklediği yere kadar bir çözüm olursa bilgilendiririm.

gecegezen

Aynı sorun sorun bende vardı çok eskiden ama yanlış hatırlamıyorsam makine seçeneklerinden ses kontrolcusunu degistirince ses almayı başarmıştım diye hatırlıyorum yani ayarlar > ses > ses denetleyici
Yotube kanalım hepinizi beklerim...
https://www.youtube.com/channel/UCsRQPZxNJKZbfpGy6r97nJw

dark_boy_imp

gece gezen kardeş. Dediğin şeyi bulamadım bir tarif edersen sevinirim. Hala bir ses alamıyorum misafir eklentisiydi. Güncellemesiydi .ses driver'ı kurmasıydı yaptım bunları   Vbox ta ses seçeneklerini tek tek deneyerek format bile attım.Ya bari ses veren bir sanal makina programı varsa söyleyinde onu kurayım. Ben yazılımla uğraşıyorum Linux'ta istediğim çoğu programı kuramıyorum bilgisayara windows7 kurmakta istemiyorum benim için en alternatif şey windows7. E şimdi tutupta bilgisayardan linux'ı silip windows7 de kurmak istemiyorum linux aşığıyım ben. İstiyorumki bir pencere açılsın içinde windows7 olsun ve ses olsun sesi ısrarla istiyorum çünkü Görsel dersler indirdim Linux'ta ne yapsam açılmıyor  windows ta çalışıyor dersler.

gecegezen

Sanal makinenin ayarlarını (Yeni - ayarlar - Başlat - Vazgeç ) tıklayın açılan pencerede solda ses var tıklayınca sesi etkinleştirme, ses sunucusu, ve ses denetcisi var. iste orda ses denetcisini farklı bir tane seçin. olmazsa diğerini deneyin ben böyle çözüm bulmuştum.
Yotube kanalım hepinizi beklerim...
https://www.youtube.com/channel/UCsRQPZxNJKZbfpGy6r97nJw

dark_boy_imp

Yok arkadaşım Olmuyor. Malesef Bazı arkadaşlar Net ortamında konu açmışlar sanal makinadan ses alıyorum veya sorunu çözdüm gibisinden , fakat bu bir istisna,

kaide ise " sanal makine programlarına kurulan işletim sistemlerinden ses sürücüsünü ne kadar tanısada ses çıkmıyor" Yani Genelinde bu var malesef :) Virtual box ose' da Ses sürücülerini aktif ettim hatta tek tek seçenekleri değiştirip değiştirip windows kurdum yinede sorunum çözüme kavuşmadı :)  Yapacak birşey yok sanal makine kullanmak kaderimizse zevk almaya çalışacağız :)

heartsmagic

Ben anlatmaya çalıştım aslında, sanal makinelerde ses yok diye bir şey sözkonusu değil. Belirli bir işletim sistemi, kart için sorun olabilir. Bunun üzerine gidilmeli.