[Çözüldü] Ubuntu 10.10 Çok Yabancı Geldi

Başlatan pijamalı_ninja, 03 Mart 2011 - 03:05:50

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

pijamalı_ninja

En son ubuntu 9.04 kullanmıştım sanırım ilk yüklediğim halinde Uygulamalar , Yerler ve Sistem menüsü vardı aynen aşağıdaki gibi ve açılan pencereler masaüstünde sekme halinde duruyordu.

Fakat bir kaç gün önce 10.10 yükledim ve inanılmaz yabancı geldi. Sol menüye hiç bi şekilde müdahale edemiyorum ve açılan her pencere ortadan kayboluyor. Şu an ki masaüstüm budur

3 gün * olacak hala bilgisayarımın içine girip disklerime bakamadım  şaka gibi :-\  Bana yardımcı olursanız sevinirim. Sol menüyü kaldırıp yukarıyı ilk resimdeki gibi yapmak istiyorum. Çok şey istemiyorum sanırım  :-\

heartsmagic

Sürümün 10.10 olduğuna emin miyiz? Zira resimdeki masaüstü aslında Gnome değil, Unity. 11.04 ile öntanımlı gelecek olan, 10.10 üzerine de kurulabilen bir masaüstüdür kendisi. Hızlı bir şekilde gelişmeye devam ediyor.

Kullanıcı girişi yaptığın yerde masaüstünü değiştirmeyi deneyip normal Gnome'un olup olmadığına bir bakar mısın?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

pijamalı_ninja

hocam masaüstünü değiştiremedim ama 10.10 olduğuna adım gibi eminim maverickli bişeydi sanırım nasıl eski haline döndericem ben bunu peki

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 03 Mart 2011 - 03:31:00

heartsmagic

10.10 üzerinde Unity kurulu gelmiyordu ki. Nasıl olmuş anlamadım. Dediğim gibi giriş yaptığın ekranda farklı bir masaüstü görünüyor olabilir. Onu dene ilk olarak.

pijamalı_ninja

ilk şifre ekranından bahsediyorsan eğer orda herhangi bir seçim sözkonusu değil. Nasıl düzeltilicek bi fikrin varmı..

cagliari

Netbook edition mı bu? Önceki iletilerde olmadığına dair bir ifade göremedim de.

Ben en son 9.04 netbook edition'ı görmüştüm sanırım. Menülerinde bi yerlerde switch desktop gibi bir seçenek vardı. O şekilde standart gnome görünümüne geçebiliyorduk. Ama yenileri bilmiyorum tabii. Desktop ayarlarını bir kurcala istersen(Eğer netbook editionsa tabii).

pijamalı_ninja

evet netbook edition.. switch desktop tam olarak nerde olabilir bi fikrin varmı :/

heartsmagic

Aklıma gelmesine rağmen şu iletide: http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,25758.msg308642.html#msg308642 NE ibaresi görmeyince öyle olabileceğini düşünmemiştim.

Unity ile beraber o geçiş meselesi devam ediyor mu bilemiyorum. Eğer normal gir Gnome istiyorsan NE sürümü olmayan 10.10 kurup deneyebilirsin bir ara. Eğer geçiş imkânı varsa NE kullanıcıları yorum getirirler buraya.

eribol

Geçiş imkanı bildiğim kadarıyla yok. Varsa da desktop-switcher kadar kolay bir yol değildir. Ama şu yapılabilir.sudo apt-get install ubuntu-desktookomutu ile normal masaüstü sürümü kurulur ve Oturumu Kapatılır. Kullanıcı adı seçildikten sonra alt kısımda Ubuntu Klasik Masaüstü seçilerek giriş yapılır.

pijamalı_ninja

eribol

Ben de öylesine bir mesaj atayım da siz yeni mesaj attığınızda mesajınız birleşmesin :) İki mesaj üst üste yazarsanız ikinci mesajınız dikkatlerden kaçar.

pijamalı_ninja

Şu anda masaüstü sürümü ile giriş yaptığımda standart masaüstü geldi fakat anlamadığım nokta masaüstü sürümü ile netbook sürümü arasındaki fark nedir.. Netbook'ta masaüstü sürümü kullanabiliyorsam neden netbook sürümü var birde gerçekten merak ettim. 3 gündür çektiğim sıkıntıların hesabı yok  ;D

serkanburda

Netbook edition size kullanışlı gelmemiş olabilir ama onu oldukça beğenen ve netbooklar için çok kullanışlı bulan insanlar var :) Ayrıca canonical da kullanışlı bulmuş ki 11.04'ten itibaren yola unity ile devam etme kararı aldı. Bu arada sorunuzun cevabı da bu. Unity (yani soldaki simgelerden oluşan panel) iki sürüm arasındaki en temel fark. O simgeler ile navigasyon biraz daha farklı normal masaüstünden, zaten siz de fark etmişsindir. Ancak ben de onu kullanmaya alışamadım ve netbook bilgisarımda normal masaüstü sürümü kullanıyorum. :)

pijamalı_ninja

alışmadığımdan * olacak ki istediğim hiç bir yere erişemiyordum , masaüstünde ve bi çok yerde sağ tık bile yapamıyordum  :-\ daha kullanışlı hale getirilse fena olmaz sanırım :)

baizen

Dediğin gibi sorunlar o sürümde var malesef 3.0 sürümden sonra  hız kazandı geliştirilmesi, 2.x bi sürüm geliyor NE ve ya unity kurmaya kalktığında 10.10'da... 11.04'te ise 3.6 sürümüne geçilmiş durumda,
11.04 alpha ile unity kullanmaya başladığım zaman süre zarfında 'unity'e bakış açım baya bi değişmiş durumda basit, sade masaüstünde 2 dizin bile tutmayan, pencere boyutlarını olabildiğince max kullanmayı seven, tek dockbarla senelerdir kullanan biri olarak şuana kadar unity bence kullanılabilirlik açısından çok iyi durumda kısa sürede kendini alıştıran bi yapısı var diyebilirim...

barış

Netbook Remix'ten şüphelendim. Ubuntu 10.10'un masaüstü sürümünde böyle bir şey yok. 11.04'ün masaüstü sürümü de Unity olacak. Güzelim GNOME varken neden Unity kullanıyorlar hala çözebilmiş değilim yahu...

özgürubuntu

Gnome yeni sürümü ile GNOME 3 olacak o yüzden @barış :) http://gnome3.org sitesini incelersen GNOME'da Unity benzeri bir arayüze yöneliyor. Ubuntu'nun böyle bir arayüze yönelmesi, kendi özelleştirmelerini de entegre etmesiyle sanırım Unity doğuyor. Henüz ısınamadık ama ilerde neler olur bilemiyorum. Ben bu endişe ile (gerçekten) bilgisayarımdaki 40 GB boş alan Kubuntu kurdum. KDE 4.6 fena görünmüyor. :D

heartsmagic