web hosting server

Başlatan rakkoc, 28 Şubat 2011 - 10:54:59

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

rakkoc

Merhaba Arkadaslar.

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,2511.0.html
ve
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=23748.0

dokumanlarina baktim ama sormak istedigim 2 tane konu var bu yuzden bu konuyu actim.

1. Bir web server kurup 3 tane site host etmek istiyorum. Php ve Python ile calisicam. ama bu dokumanlarda domain'e gore site tanimlama ve birden fazla siteyi nasil yonetebilecegime dair bir sey goremedim. bu noktada bu uygulamlarin server olarak degil de developer makinesi olarak mi kullanildigini anlamadim.

2. sorum ise ubuntu'da bunu yaparken Server versionunumu kurmam gerekli yoksa gerekli paketleri desktop versionuna kursam isimi gorur mu ? yada server dagitimi ile desktop dagitimi arasinda nasil bir fark var.
windows'tan ubuntu'ya yol aliyorum, her adimda ozgurlugumu tekrar tadiyorum.

shey mujuk yeaap gibi abidik kubidik kelimeler kullanmam ve sevmem. ama gocmen olmamdan kaynakli turkcem cok iyi degildir.
Yazim hatalari ve Devrik kurdugum cumleler icin simdiden butun arkadaslardan ozur dilerim.

heartsmagic

1. Sanırım istediğin şey "virtualhost" konusu.
http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php/Apache_Kurulumu_ve_Kullan%C4%B1m%C4%B1#Sanal_Sunucular
http://httpd.apache.org/docs/2.0/vhosts/examples.html
http://www.godoro.com/Divisions/Ehil/Mecmua/Magazines/Articles/txt/html/article_VirtualHostAtApache.html
http://cookingthecode.com/a35_Virtual-Host-Kurulumu

2. Yüzeysel olarak bir fark olmaz diyebiliriz. Masaüstü sürümüne de sunucu uygulamalarını kurup kullanabilirsin. Aradaki fark masaüstü sürümünde sunucu uygulamalarının kurulu gelmemesi, sunucu için gerekli gereksiz birçok paketin olması. Haliyle sunucuyu ciddi anlamda düşünüyorsan yönetimini kolay tutmak için (güncelleme gibi) sunucu sürümünü tercih edebilirsin. Ne kadar çok paket o kadar çok güncelleme, açık çıkma ihtimali vs.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

rakkoc

notebookumda ubuntu var.
uzerine vmware kurup gerekli paketlerle php destegini sagladim.
ip'yi yazinca sorunsuz giriyorum.
ama domain test etmek icin ancak windows'ta host file dosyasini duzenliyerek test edebiliyorum. acaba linux'te girieln domain'i DNS'e sormadan direk xxxx die belirtigim sabit ip'ye yonlendirmek icin bir yontem varmidir ?

shey mujuk yeaap gibi abidik kubidik kelimeler kullanmam ve sevmem. ama gocmen olmamdan kaynakli turkcem cok iyi degildir.
Yazim hatalari ve Devrik kurdugum cumleler icin simdiden butun arkadaslardan ozur dilerim.

tiamin

Alıntı yapılan: rakkoc - 02 Mart 2011 - 10:30:22
notebookumda ubuntu var.
uzerine vmware kurup gerekli paketlerle php destegini sagladim.
ip'yi yazinca sorunsuz giriyorum.
ama domain test etmek icin ancak windows'ta host file dosyasini duzenliyerek test edebiliyorum. acaba linux'te girieln domain'i DNS'e sormadan direk xxxx die belirtigim sabit ip'ye yonlendirmek icin bir yontem varmidir ?

Söylediğin şeyi zaten DNS yapıyor. ( eğer yanlış yada eksik bilmiyorsam  ;) )
Sonuç DNS kurmadan olmaz.
Sudo ve Su kardeşler :)

rakkoc

windowsda bir isim cozumlemesi yapilacak ise adim soyledir.

Hostfile > dns tampon bellek > dns > IP

bu cozumleme yolunda giderken HOST dosyasinin icinde isimin ip karsiligi varsa bir sonraki adima gecmeden IP olarak onu getiriyor.

yani asd.com'u kendi localimdeki bir ip'ye yonelendirebiliyorum bu sayede. linux'te bu host file'a denk bir sey varmi diye ondan sordum ama bulamadim

OpenSSH

Adsl'de en fazla upload hızı 1 mbit'tir. Dolasıyla sizin dediginiz hayalden başka * bir şey degildir.

ben 8 mbit'le serverından * bir şey indirmeye kalksam 1 mbit upload hızın var 100 kb le çekicem server'da hiçbir siteye girilmeyecek.

Konuyu açan kişininde anlıyabiliyorum server mantıgı nedir adsl ile bu iş olmayacagının anlaması gerekir.

Hosting işinden para kazanmak için düşünüyorsanda para yok hosting işinde.

Yıllık ücretle satılıyor aylık kimse almaz hostingi.

Adsl'in parasını bile çıkaramazsın hostingden.

rakkoc

=) ben ghdsl kullaniorum ve amacim web sitesi hosting degil web uygulamasi host edecegim.
toplamda 480 lira odedigim 2 adette web serverim var. birine ubuntu kuracagim.

OpenSSH

Alıntı yapılan: rakkoc - 14 Mart 2011 - 14:14:22
=) ben ghdsl kullaniorum ve amacim web sitesi hosting degil web uygulamasi host edecegim.
toplamda 480 lira odedigim 2 adette web serverim var. birine ubuntu kuracagim.

Server mantıgının pek bilmiyorsun.
Ubuntu server'da masaüstü yoktur nasıl bir fark diye soruyorsanda.
Sadece bir komut ekranı var okadar.

Şimdi merak ettim ghdsl'mi kullanıyorsun  ;D
İp adresini verde sorgulayım adslmi

rakkoc

buyur bu suan bulundugum lokasyonun server hatti :

İlgili Hizmet   :   TurkNet G.SHDSL Internet 2048 Kbps    Teknikkart Kart Sistemleri Reklamcılık Matbaacılık Tic. Ltd. Şti.
İlgili Hesap   :   teknikbolluca2int    Müşteri No   :   137553

fark edecegin gibi hesap adinda 2 var cunku 1 tanede garanti bankasi ile VPN amacli kullandigimiz mevcut. bankalara kredi karti basan bir firmada yazilim muhendisi olarak gorev almaktayim.

rakkoc

unutmadan ip adresim de : 95.70.188.17

OpenSSH

Tamam şimdi inandım işte  :D

rakkoc

radore uzerindeki windows makinelerimden bir tanesine vmware ile ubuntu server kurdum ilk ayarlar eylenceli idi ama devami ile ugrasacak vaktim pek olmadi. bir bos zamanimda bu isleri iyice ogrenmek istiyorum.

OpenSSH

Alıntı yapılan: rakkoc - 14 Mart 2011 - 14:35:42
radore uzerindeki windows makinelerimden bir tanesine vmware ile ubuntu server kurdum ilk ayarlar eylenceli idi ama devami ile ugrasacak vaktim pek olmadi. bir bos zamanimda bu isleri iyice ogrenmek istiyorum.

Ben ilk web serverımı bundan 4 5 sene önce windows 2003 standart edition'e kurmustum.
Kurdugum sistem hala durur pentium 4 olması gerekti.
Güvenlik bakımından düşünüyorsan linux server'ı sadece bir paranoyaklıktır bu windows'a karşı.
Windows'un server sürümü masaüstüne göre daha hızlı çalışır şişmez. Şişme yavaşlama lafı windows xp'den kalmadır.

Yazılımcılar genelde microsoft sertifikaları varsa hele acaip microsoft hayranı oluyorlar.
Bütün geliştirdikleri yazılım microsoft flash yerine silverlight.
c++ yerine c# vb kullanırlar.

Visual basic'de bir dil olarak görmüyorum hazır vb kütüphane kullandıktan sonra programlama denilmez ona.
Atıyorum c++'ta 30 satırlık programı visual basic'te 3 satıra yazılıyor vb nin hazır kütüphaneleri sagolsun.

Her visual studionun expresss sürümü indiren programcı oluyor ne iştir  ;D

Bende program geliştiriyorum ama yazma geregi duymadım.  :)

andirinli

10.04 LTS server sürümünü kurup üzerine virtualmin hosting kontrol panelini yüklemeni öneririm.
www.virtualmin.com
Kasa : RAIDMAX AEOLUS-ATX-WB
PowerSupply :CODEGEN SX500
Anakart : GIGABYTE  GA-970A-DS3
İşlemci :AMD Desktop FX-Series X8120 3.1
Bellek : 4 x 4 GB CORSAIR 1600Mhz, DDR3 CL9 Vegeance
Ekran Kartı : MSI R7 370 GAMING 2G AMD Radeon R7 370 2GB GDDR5 256 Bit
HDD : 4 x Sandisk SSD Plus 480GB
Monitör : 2 x DELL S2240T Dokunmatik

heartsmagic

Alıntı yapılan: rakkoc - 14 Mart 2011 - 13:40:45

bu cozumleme yolunda giderken HOST dosyasinin icinde isimin ip karsiligi varsa bir sonraki adima gecmeden IP olarak onu getiriyor.

yani asd.com'u kendi localimdeki bir ip'ye yonelendirebiliyorum bu sayede. linux'te bu host file'a denk bir sey varmi diye ondan sordum ama bulamadim

İnciciğini, cinciğini pek bilmem ancak istediğin dosya /etc/hosts dosyasıdır.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

rakkoc

Alıntı yapılan: heartsmagic - 15 Mart 2011 - 04:07:08
Alıntı yapılan: rakkoc - 14 Mart 2011 - 13:40:45

İnciciğini, cinciğini pek bilmem ancak istediğin dosya /etc/hosts dosyasıdır.

Tesekkur ederim aradigim dosya bu idi =)
10.0.123.23 rakkoc-G31M-ES2C # Added by NetworkManager
127.0.0.1 localhost.localdomain localhost
::1 rakkoc-G31M-ES2C localhost6.localdomain6 localhost6
127.0.1.1 rakkoc-G31M-ES2C

# The following lines are desirable for IPv6 capable hosts
::1     localhost ip6-localhost ip6-loopback
fe00::0 ip6-localnet
ff00::0 ip6-mcastprefix
ff02::1 ip6-allnodes
ff02::2 ip6-allrouters
ff02::3 ip6-allhosts

s7e7v7e7n

Alıntı yapılan: andirinli - 14 Mart 2011 - 21:40:21
10.04 LTS server sürümünü kurup üzerine virtualmin hosting kontrol panelini yüklemeni öneririm.
www.virtualmin.com

türkçe dil paketi yok galiba virtualmin'in inceledim biraz ama dil seçeneği göremedim.

türkçe dil paketi sunan başka bir kontrol paneli var mıdır ?

Not : tamamdır buldum dil paketi varmış %100 türkçe olmadı ama idare eder durumda.

başka önerilebileceğin bir panel var mı bunun diğer ismi Webmin midir ?
Ubuntu Desktop 11.10 Oneiric Ocelot