HDDye sürekli birşeyler yazılıyor

Başlatan stef_q, 25 Şubat 2011 - 23:21:54

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

stef_q

Ubuntu 10.10 kullanıyorum. Conky kullanmaya yeni başladım. Conky bilgilerimden farkettimki Ubuntu hdd ye sürekli bir şeyler yazıyor. Açık olan arkaplandaki programlarımdandır dedim, kapatabildiğim herşeyi kapattım, ama hala hdd ye yazım gerçekleşiyor. Sebebi ne olabilir ? Ben bilgisyarımı 24 saat açık bırakıyorum. Bu şekilde hdd için çok zararlı. Cache bellekte toplanıp birden yazsa daha mantıklı gibime geliyor... Yazım hızı saniyede 3kb en az en fazla ise 24 kb arasında değişiyor (tüm programlarım kapalıken).

Ramim çok fazla olduğu için swap alanı oluşturmadım.

Yardımlarınızı bekliyorum...

jayw

fstab dosyanızda ext3/ext4 disk bölümlerinize noatime, nodiratime parametrelerini eklerseniz, diske yazma işlemleri bir miktar azalacaktır diye düşünüyorum. İşinize yarayabilir belki. Ama sorun nereden kaynaklanıyor bilemiyorum.

Aşağıdaki bağlantıda açıklamalar mevcut;
http://www.syslogs.org/noatime-disk-io-optimizasyonu/

stef_q

Alıntı yapılan: jayw - 25 Şubat 2011 - 23:35:32
fstab dosyanızda ext3/ext4 disk bölümlerinize noatime, nodiratime parametrelerini eklerseniz, diske yazma işlemleri bir miktar azalacaktır diye düşünüyorum. İşinize yarayabilir belki. Ama sorun nereden kaynaklanıyor bilemiyorum.

Aşağıdaki bağlantıda açıklamalar mevcut;
http://www.syslogs.org/noatime-disk-io-optimizasyonu/

İlginiz için teşekkürler! Dezavantajları hiç hoşuma gitmedi... Zaten normalde böyle bir durum yok. Yani benim notime tarzı değişikliklere gitmeden sorunu çözebilmem şart...

heartsmagic

Sisteminde kurulu olan uygulamalara/servislere göre değişebilir bu durum sanırım. Sürekli diske yazan bir şeylerin olması pek makul gelmiyor bana, ön tanımlı olarak yani.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

ekremsenturk

Tracker gibi dosya tarayıcılar, bütün değişiklikleri kendi hafızalarına kayıt ederler ve oradan okurlar. Genellikle açılışlarda olur. Transmission açıksa ve bir çok, kayıt için bekleyen dosyalarınız varsa, onlarda zaman içinde indiriliyor ve kayıt ediliyor olabilirler.

GNUbuntu

Alıntı yapılan: stef_q - 25 Şubat 2011 - 23:21:54
Ramim çok fazla olduğu için swap alanı oluşturmadım.

Takas alanı olmaz ise, Beklemeye Al ve Hazırda Beklet seçenekleri çalışmaz diye biliyorum. Yani dizüstü bilgisayarın kapağını kapattığımızda uykuya geçmiyor o zaman. Sabitdiske veri yazma konusuna gelince, benim dizüstünün sabitdisk ışığı da arada bir az az yanıp sönüyor. Bunda bir anormallik olduğunu sanmam. Windows kullanırken bundan çok daha fazla yapıyordu. Microsoft gene bilgisayarıma göz atıyor diyordum o zaman :)
Önce Saygı...