Diğer Ubuntu'yu silme veya birleştirme

Başlatan iplm, 25 Şubat 2011 - 21:19:21

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

iplm

Merhaba,

bende 2 tane ubuntu var. Bunlardan birisi sorunlu. Bu sorunlu olanı silebilir miyim veya sağlam ubuntuyla birleştirebilir miyim?

sem

İki Ubuntu birleşimi ile kasıt disk alanlarının birleştirilmesi midir?

Silmek istediğiniz olmayan Ubuntu'dan girip diğer Ubuntu'nun yüklü olduğu bölümü formatlarsanız silmiş olacaksınız...
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

iplm

Alıntı yapılan: sem0900 - 25 Şubat 2011 - 21:22:01
İki Ubuntu birleşimi ile kasıt disk alanlarının birleştirilmesi midir?

Silmek istediğiniz olmayan Ubuntu'dan girip diğer Ubuntu'nun yüklü olduğu bölümü formatlarsanız silmiş olacaksınız...

evet diskleri birleştircem. harddiskten yer kazanmak için.

silmek derken nasıl yapabilirim?

/media/ klasörünün altında Windows'un klasörünü ve sorunlu Ubuntu'nun dosyalarını buldum.

Bu Ubuntu klasörünü nasıl formatlayabilirim?

Yiğit Ateş

Gparted ile biçimlendirebilirsiniz diğer disklerinizi. Yalnız Grub'un konumuna bağlı olarak yeniden bir Grub kurulumu yapmanız gerekebilir.

iplm

peki teşekkürler biraz araştırayım. :)

bytan

Kullandığın ubuntu'nun kök dizin boyutu ne kadar? Eğer kullanım için yeterliyse, bu sildiğin alanı /media altında bir noktaya bağlaman gelecek kurulumların açısından daha faydalı olur.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

iplm

Alıntı yapılan: bytan - 26 Şubat 2011 - 13:56:25
Kullandığın ubuntu'nun kök dizin boyutu ne kadar? Eğer kullanım için yeterliyse, bu sildiğin alanı /media altında bir noktaya bağlaman gelecek kurulumların açısından daha faydalı olur.

df -h sonucu:

iplm@iplm-desktop:~$ df -h
Dosyasistemi            Boyut Kullanılan Mevcut Kullanım % Bağlanılan yer
/dev/sda2                   99G   13G              81G       14%                /

şuan aktif olarak sda2'yi kullanıyorum. Yeteri kadar alanım var ama diğer sorunlu Ubuntu'yu silmek istiyorum.

Sorunlu olan Ubuntu ise sda7'de duruyor.

Gparted'da sd7'yi sil dememe rağmen:

Lütfen 7 den yüksek sayıya sahip tüm mantıksal bölümleri ayırın

uyarısı geliyor.

Yiğit Ateş

Sda7 mantıksal bölümler içeriyor demek ki :) Gparted ekran görüntüsünü görebilirsek daha net yorum yapabiliriz.

iplm

Alıntı yapılan: Yiğit Ateş - 26 Şubat 2011 - 14:09:10
Sda7 mantıksal bölümler içeriyor demek ki :) Gparted ekran görüntüsünü görebilirsek daha net yorum yapabiliriz.

Biraz değişik gelebilir:

http://i52.tinypic.com/rs4n4x.png

Birkaç tane işletim sistemi var bilgisayarda da :D

sema

Aslında oradaki sorun sda7'nin üzerinde bağlı en az bir bölümün olması (sda8 gibi). Önce bunları ayırması hatta bölüm silinecekse önce bunların silinmesi gerek, ben daha şimdiye kadar daha türlüsünü yapamadım. Yani kısaca mantıksal sda7 silinecekse önce ondan büyük sayısal değerler ayrılmalı.

Ben yazarken bir tane daha ileti gelmiş.
susema

Yiğit Ateş

Hey maşallah :D Bu bölümleme tablosunun içinden nasıl çıkılır, hiçbir fikrim yok. Bir bölüm silinmeden önce daha büyük sayısal değerlerin niye ayrılması gerektiğini de anlayamadım aslında. Sonuçta hem sda7 hem sda8, sda4'ün altında görünüyor.

iplm

Sanırım bi ara diskin tümünü temizlemem gerekecek :)

eribol

Ayrılmamış iki alanı birleştirebilirseniz bir alan oluşturma durumu da olabilir. Ama eğer /dev/sda1, 2 veya 3 disklerinden birini silebilirseniz silip Yeni bir Mantıksal Bölüm oluşturmanızda fayda var.

Mantıksal alan içerisinde en fazla 7 disk bölümü oluşturabiliyormuşuz :) Sorun bundan kaynaklı. Ya mantıksal alan içerisinde ki bölüm sayısını azaltmalısınız veya yeni bir mantıksal alan oluşturup orada yeni bölümler oluşturmalısınız.

Not: Çeviriyi yanlış yorumlamış olabilirim. @sema'nın önerisi daha mantıklı.