[Çözüldü] Boot sorunu ?

Başlatan Atamertes, 25 Şubat 2011 - 19:23:55

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Atamertes

Öncelikle iyi günler arkadaşlar ilk konumu sorun üzerine açmayı hiç düşünmüyordum bunun için afedersiniz :/

yeni bir kullanıcıyım 5 gün önce sıkıntıdan bu işe el atmaya karar verdim ubuntu 10.10 versionunu kurdum normal şekilde win7(ultimate) ile birlikte boot ekranında görünüyordu compiz falan filan baya bir kurcaladım sonra dur şunu baştan temiz olarak kurayım dedim (demez olaydım) 13gb ayırmıştım bu iş için silip formatladım tekrar kurdum bu sefer boot ekranı gelmiyor direk win7 açılıyor wubi ile denedim yine aynı şekilde cdden çalıştırıp grup komutlarını denedim onuda yemedi.
indirdiğim isonun md5i doğru ve clone cd kullanarak 4x de yazdım. kurulum bitiminde yeniden başlat dediğimde ı/o içerikli hata satırları geliyor ve o şekilde tekrar başlayıp sanki pcde ubuntu hiç kurulmamış muamelesi yapıyor yardımlarınız için şimdiden teşekkürler (:

Yiğit Ateş

Forumdaki yeniden grub2 kurulumu başlığını inceleyebilirsiniz.

Atamertes

Alıntı yapılan: Yiğit Ateş - 25 Şubat 2011 - 19:42:14
Forumdaki yeniden grub2 kurulumu başlığını inceleyebilirsiniz.
Söylediğim gibi cdden başlatıp grup komutlarını xtermde denedim kabul etmiyor :/

Yiğit Ateş

Kabul etmiyor yerine, hata çıktılarını görebilir miyiz?

raspacı

İlkinde düzgün kuruldu kincide hatalı, doğru anladıyssam. Üçüncü, dördüncü denemeniz oldu mu yoksa ikinci üzerinden mi yardım istiyorsunuz? Olmadıysa üçüncü denemeyi yapmanızı öneririm. Olmazsa sorunun üzerine gitmeniz daha makul gbi.
nereye gidersen git kendini de götürürsün.

Atamertes

Alıntı yapılan: Yiğit Ateş - 25 Şubat 2011 - 20:09:42
Kabul etmiyor yerine, hata çıktılarını görebilir miyiz?
sudo fdisk -l yazıyorum bana komutun yanlış olduğunu söyleyip kullanabileceğim komutları sıralıyor onları da deniyorum onları da kabul etmiyor şimdi tekrar denerim bu arada foto alırım.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 25 Şubat 2011 - 20:22:39

Alıntı yapılan: raspacı - 25 Şubat 2011 - 20:21:26
İlkinde düzgün kuruldu kincide hatalı, doğru anladıyssam. Üçüncü, dördüncü denemeniz oldu mu yoksa ikinci üzerinden mi yardım istiyorsunuz? Olmadıysa üçüncü denemeyi yapmanızı öneririm. Olmazsa sorunun üzerine gitmeniz daha makul gbi.
3ü çoktan geçtim birazdan 13. denemeyi de yapacağım neredeyse (:

raspacı

Alıntı Yapkurulum bitiminde yeniden başlat dediğimde ı/o içerikli hata satırları geliyor ve o şekilde tekrar başlayıp sanki pcde ubuntu hiç kurulmamış muamelesi yapıyor
İşte o hatalar nedir bildirirseniz belki bir yardım eden çıkacaktır. Bu şekilde kimse bir şey  diyemez sanırım.
nereye gidersen git kendini de götürürsün.

reis33

Alternatif olarak ;

Sistemi CD/DVD ile başlatıp (çalışan sistem), gparted vb. bir yazılım ile bölümlendirme ve biçimlendirme yapmanızı, yeniden başlatarak kuruluma geçmenizi öneririm.

Bahsettiğimiz yazılımlar CD/DVD içeriğinde mevcut değilse, paket yöneticisini veya uçbirimi kullanarak yükleyebilirsiniz.

Atamertes

grub2 konusu sorunumu cozdu arkadaslar su an ubuntudan yaziyorum konu basinda ki fdisk komutunu cd ile calistiginda xterm kabul etmiyor sda5 olarak denedim hata verdi sda6 olarak deneyince kurdu yrdimci olan herkese cok tesekkur ederim  :)

bytan

Alıntı yapılan: Atamertes - 25 Şubat 2011 - 20:53:10
grub2 konusu sorunumu cozdu arkadaslar su an ubuntudan yaziyorum konu basinda ki fdisk komutunu cd ile calistiginda xterm kabul etmiyor sda5 olarak denedim hata verdi sda6 olarak deneyince kurdu yrdimci olan herkese cok tesekkur ederim  :)

Şu fdisk komutunun verdiğin halini ve geri dönen çıktısının tamamını görebilseydik, neden kabul etmediğini anlayabilirdik.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST