VLC %100 Ram kullanımı

Başlatan Warlord, 24 Şubat 2011 - 21:40:56

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Warlord

Arkadaşlar torrentle KV Filistin indirdim. %99.9 da kalıyor. Diğer kullanıcılarda da aynısı var. Her neyse ben bu videoyu açtığımda VLC açıyor; ama oynatmıyor. Neyse problem değil. PC bir kasılmaya başlıyor ki ne kasılma! VLC'yi kapatıyorum bana mısın demiyor, devam ediyor. Zorla Sistem gözlemcisini açtım.
Ve RAM'a bir baktım ki sonuç aşağıdaki gibi. Takas alanını bile yiyor. Süreçler bakıyorum VLC açık gözüküyor ve RAM i haşat ediyor. :)
Benim için problem değil; ama çok ilginç karşıladım. Böyle bir problemin olması normal mi?
[IMG]http://www.hizliupload.com/img/79905764352505172085.png[/img]

sem

İlk defa bu kadar takas alanının kullanıldığını gördüm...

killall -9 vlc

Bu komut ile VLC ömrüne son verebilirsiniz.. Yalnız sorun nedir anlamadım... KV Filistin dediğiniz şey nedir?...
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

eribol

:) KV=Kurtlar Vadisi.

Diğer oynatıcıları denediniz mi? Ayrıca %100 olmuyorsa kasılması normal, çünkü %0,1 lik ihtimal hesaplamayı bozabilir, programın kafasını karıştırabilir.

sem

Hee meşhur olay film...  =) Hiç gelmedi aklıma, hatta bir daha okudum, arkadaş video olduğunu da söylemiş... Benim aklım program/eklenti tarzı şeylere gitti direkt...
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

Warlord

Belirttiğim gibi benim için bir sorun değil. Filmi sildim gitti zaten. İlk defa böyle bir şey gördüğüm için paylaşmak istedim :D

Sherlock Holmes

ilginçmiş. . .
Filmden bahseder misiniz.?
Yani çözünürlük/uzantı/boyut/vs. .vs... (hatırladığınız kadarı ile)

Warlord

700 Mb 640*720 olması lazım. 24 fps. Uzantısı avi idi. Videonun içini görmek nasip olmadı. :D

heartsmagic

Film yarım kaldığı için indeks oluşturamama sorunu, buna bağlı olarak da uygulamanın zirve yapmış olması ihtimali var.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

FıratikUS

Alıntı yapılan: heartsmagic - 27 Şubat 2011 - 02:28:17
Film yarım kaldığı için indeks oluşturamama sorunu, buna bağlı olarak da uygulamanın zirve yapmış olması ihtimali var.
+1
"Yok boşluktan başka bir şey toz nereye konacak"

Rbbt

Aynı sorun bende de oluyor. Birçok farklı uzantıda ve farklı çözünürlükte filmlerle denedim, filmin yarısına geldiğimde RAM'i %100 kullanıyor ve haliyle donup kalıyor... (1.5 gb ram ve 3gb takas alanı var full kullanıyor :S) (Film izlerken emesene ve mozilla da açık oluyor genelde...) XP de kullandığımda böyle bir sorunla karşılaşmadım hiç... Sorun ne olabilir acaba?

Film oynatıcısıyla denediğimde böyle bir sorunla karşılaşmıyorum...
What happens when I become main source of a pain!!!

Sherlock Holmes

Öntanımlı ayarlarına geri çevirip deneyiniz, bir de.
VLC'nin kendi ayarları altında "reset to default" ile yapabilirsiniz.
Veyahut da /.config ve /.cache konumları altında bulunan vlc adlı klasörleri silip, oturumunuzu tekrar başlatınız.

Rbbt

ayarları hiç değiştirmemiştim, ama yinede sıfırladım tekrar bir deneyeyim bakalım sorun verecek mi

assasin

Aynı sorun bende de var bi tek vlc yapıyor videoyu izlerken yarıda donuyor pc. Diğer oynatıcılarda bu problem yok.
"Gerçeğin bilgisi deneyle başlar, deneyle biter." Einstein

Sherlock Holmes

Şu şekilde başlatmayı dener misiniz.?
vlc --reset-plugins-cache

sonrasında bir video oynatıp etkisine bakar mısınız?

Saavedro

Rbbt

ayarları sıfırladım ve şu an 30 dakikadır 500 mb RAM'le devam ediyorum izlemeye filmi...

50. dakikada yine full kullandı RAM'i.

Şimdi 1.1.10'a yükseltip deneyeceğim bir de.

gufabe

Vlc/araçlar/seçenekler/görüntü kısmında, varsayılan olarak aktif durumdaki ''hızlandırılmış görüntü(bindirilmiş görüntü)'' kutusunu boş bırakmayı deneyebilirsiniz. bendeki süreç resimlerdeki gibidir.

resim 1: http://i1107.hizliresim.com/2011/7/11/1829.png

resim 2: http://i1107.hizliresim.com/2011/7/11/1839.png

resim 3: http://i1107.hizliresim.com/2011/7/11/1846.png

(evet foruma resim eklemeyi henüz bilmiyorum  ::) )

Rbbt

Ubuntu (11.10) da VLC ile yıldızım bir türlü barışmadı gitti, normalde totem kullanıyorum ancak mkv uzantılı videoyu açmadı nedense, önceden açmıştı  :-\ Aklıma gelen ilk alternatif VLC oldu tabi, güzelce kurdum, hiçbir sorun yoktu, 20 dakika falan izledim, görüntüde kasılmalar başladı, bir baktım ki ram ve swap alanının hepsi kullanılıyor.

Ayarları değiştirmedim ön tanımlı nasılsa öyle duruyor. VLC sürümü 1.1.12
Ne yapabiliriz ya da başka bir alternatif var mı tavsiye ettiğiniz?

karboran

Alıntı yapılan: gufabe - 11 Temmuz 2011 - 03:24:09
Vlc/araçlar/seçenekler/görüntü kısmında, varsayılan olarak aktif durumdaki ''hızlandırılmış görüntü(bindirilmiş görüntü)'' kutusunu boş bırakmayı deneyebilirsiniz. bendeki süreç resimlerdeki gibidir.

resim 1: http://i1107.hizliresim.com/2011/7/11/1829.png

resim 2: http://i1107.hizliresim.com/2011/7/11/1839.png

resim 3: http://i1107.hizliresim.com/2011/7/11/1846.png

(evet foruma resim eklemeyi henüz bilmiyorum  ::) )

"(evet foruma resim eklemeyi henüz bilmiyorum  ::) )" Yorumun kopardı beni gece gece mide spazmı geçirdim.. ne diyim Allah da seni güldürsün.... :) :)
Kabin basıncı düştü motorlarda arıza !
Vakit süratle aksın hakimiyet kur nabıza !
İçinden nasıl geldiyse yaz anlat herşeyi ,
Bu mektup varmıcak hayalini kurduğun kıza !

smartb0y

Linux platformunu bilmemekle birlikte olası hata şu olabilir, örneğin bir PHP betiğiniz var, bir kodla döngüye başladınız.. ve döngüyü bitirecek kod sayfanın sonunda, sayfa tam olarak yüklenemezse (ki döngüyü bitirecek kod %0.01'de olabilir) sonsuz döngüye gireceğinden bütün belleği kullanabilir, ancak karşına gelen tek şey hiç olur.

MURATSPLAT

Alıntı yapılan: Warlord - 24 Şubat 2011 - 21:40:56
Arkadaşlar torrentle KV Filistin indirdim. %99.9 da kalıyor. Diğer kullanıcılarda da aynısı var. Her neyse ben bu videoyu açtığımda VLC açıyor; ama oynatmıyor. Neyse problem değil. PC bir kasılmaya başlıyor ki ne kasılma! VLC'yi kapatıyorum bana mısın demiyor, devam ediyor. Zorla Sistem gözlemcisini açtım.
Ve RAM'a bir baktım ki sonuç aşağıdaki gibi. Takas alanını bile yiyor. Süreçler bakıyorum VLC açık gözüküyor ve RAM i haşat ediyor. :)
Benim için problem değil; ama çok ilginç karşıladım. Böyle bir problemin olması normal mi?
[IMG]http://www.hizliupload.com/img/79905764352505172085.png[/img]

Bu bazı uygulamalarda oluyor. Benim başıma da gelmişti. Uygulama önce tüm fiziksel rami kullanıyor, sonra swap alanını kullanıyor. Tüm bellek dolunca da Linux çekirdeği sorun çıkaran uygulamayı kendisi kapatıyor. Ama bu biraz uzun sürer, kabaca 2-3 dakika .. Buna benzer bir durumla karşılaşırsanız bekleyin, sadece bekleyin.
Donanım:
GA-MA790XT-UD4P Anakart
AMD Phenom(tm) II X4 945 Processor
2048*2 DDR3(1333MHZ) + 2048*2 DDR3(1600MHZ) = 8 GB  Asus Nvidia GeForce GT-430 1GB DDR3 128bit Samsung HD502HJ 500 GB + Samsung HD322HJ 320 GB + Western Box USB 640 GB =1.4 TB ATI Technologies Inc SBx00 Azalia (Intel HDA) SkyStar HD 2 Digital Uydu Kartı Logitech MK250

nasilolcekbuisler

Ben de konuya kaynak yapayım. VLC'de altyazılar biraz kalitesizdi, o sorun ortadan kalktı mı? Ayarlardan bir şeyi seçiyorduk düzeliyordu; ama biraz yakından izleyince rahatsız ediyordu yine.