[Çözüldü] Ubuntu yazılım merkezi açılmıyor

Başlatan muratöner, 20 Şubat 2011 - 17:14:07

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

muratöner

Forumda bu konuda ne kadar çözülmüş konu varsa hepsini uyguladım ama sorunuma çözüm getirmedi sourche.list dosyasını orjinali ile değiştiriyorum ama

sudo apt-get update bu kodu uygladıktan sonra şu hata çıkıyor uçbirimde

E: Type 'ain' is not known on line 3 in source list /etc/apt/sources.list.d/libreoffice-ppa-maverick.list
E: The list of sources could not be read.

Şimdiden teşekkürler yardımlarınız için

Yiğit Ateş

sudo rm /etc/apt/sources.list.d/libreoffice-ppa-maverick.list komutunu verdikten sonra tekrar deneyebilir misiniz?

bytan

Ya da 3. satırdaki ain ifadesi main olarak düzeltilebilir.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

muratöner

Alıntı yapılan: Yiğit Ateş - 20 Şubat 2011 - 17:18:17
sudo rm /etc/apt/sources.list.d/libreoffice-ppa-maverick.list komutunu verdikten sonra tekrar deneyebilir misiniz?

bu kodu uyguladıktan sonra uzun bir sürede paketleri okuyup sonda bu hatayı veriyor ve tekrar açılmıyor yazılım merkezi

Reading package lists... Done
W: Duplicate sources.list entry http://archive.canonical.com/ubuntu/ maverick/partner amd64 Packages (/var/lib/apt/lists/archive.canonical.com_ubuntu_dists_maverick_partner_binary-amd64_Packages)
W: You may want to run apt-get update to correct these problems

Bu arada sorun için 5-10defa 3.satıra baktım ama hiç "ain" diye bir şey bulamadım ayrıca libreoffice source hatası veriyor ama source list'de hiç libreoffice göremedim

Alıntı yapılan: bytan - 20 Şubat 2011 - 17:33:02
Ya da 3. satırdaki ain ifadesi main olarak düzeltilebilir.

bytan

/etc/apt/sources.list.d/libreoffice-ppa-maverick.list dosyasını sildiysen, sources.list dosyasında da http://archive.canonical.com/ubuntu/ maverick/partner amd64 Packages girdisinden iki tane olup olmadığını kontrol et. Veya doğrudan:

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,417.0.html

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
PF @ ST

muratöner

Alıntı yapılan: bytan - 20 Şubat 2011 - 20:08:32
/etc/apt/sources.list.d/libreoffice-ppa-maverick.list dosyasını sildiysen, sources.list dosyasında da http://archive.canonical.com/ubuntu/ maverick/partner amd64 Packages girdisinden iki tane olup olmadığını kontrol et. Veya doğrudan:

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,417.0.html

libreoffice daha öncede yoktu sources.list dosyasında şimdide yok ayrıca sources.list http://archive.canonical.com/ubuntu/ maverick/partner amd64 Packages bunu 1 tane bile göremedimki 2 tane olsun verdiğiniz linkteki gibi source list doyasını uçbirimden kod ile açtım aynen yapıştırdım kaydettim yalnız şunu belirtmek istiyorum kaydedince sources.list dosyasını bana daha önce gelmeyen şu uyarı çıkıyor
** (gedit:11336): CRITICAL **: gedit_spell_checker_language_to_key: assertion `lang != NULL' failed

Hızlı cevaplarınız ve yardımınız için teşekkürler

bytan

Peki halen aynı hatayı mı veriyor? Alttaki ile açılan pencerede /etc/apt/sources.list.d klasörünün altında bulunan tüm depoları temizle. Libreoffice burada bulunan dosyalarda bulunan bir depoydu.

PF @ ST

muratöner

Alıntı yapılan: bytan - 20 Şubat 2011 - 21:16:42
Peki halen aynı hatayı mı veriyor? Alttaki ile açılan pencerede /etc/apt/sources.list.d klasörünün altında bulunan tüm depoları temizle. Libreoffice burada bulunan dosyalarda bulunan bir depoydu.

klasör altındakileri nasıl temizleyebilirim acaba çünkü sağtuşlar çöpe gönderemiyorum herhalde yetki sorunu

teşekkürler

bytan

PF @ ST

muratöner

önceki konularda uyguladığım kodlar yüzünden büyük ihtimal yazılım merkezini kaldırmışım çünkü şimdi açtığımda yazılım merkezini şu hatayı alıyorum

"/usr/bin/software-center" oğul süreç çalıştırılırken hata oluştu (Böyle bir dosya ya da dizin yok)

bytan

Yazılım merkezini tekrar kurarsın, eğer kaldırdıysan. Yaşadığın sorunun devam edip etmediğini uçbirimden de kontrol edebilirsin:

sudo apt-get update

PF @ ST

sem

dpkg -l | grep software-center

komut ile ilgili paketin varlığını kontrol edin... Çünkü paket olmalı sizde eğer paket kaldırılmış olsa "oğul süreç" değil doğrudan ilgili dosya için dizin ya da dosya yok denirdi...

Menüden açarsanız çalışacaktır sanıyorum...

Ayrıca şu şekilde uçbirimden de çalıştırabilirsiniz sanıyorum;

LC_ALL=C software-center

Yeni bir uygulama başlatıcı oluştururken oğul süreç hataları için de bu yolu uyguluyorduk çözüm için... Denemekte fayda var...
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

muratöner

uçbrimden istediğim paketi kurabiliyorum fakat sizin kodlarıda denediğimde sorun devam ediyorum 1. kodu yazdığımda hiçbir işlem görmeden atladı uçbirimde 2.kodu uçbirimden girdiğimde bu hatayı veridi

'software-center' program�� ��u anda kurulu de��il.  Y��klemek i��in ��unu yazabilirsiniz:
sudo apt-get install software-center

ne yapacağımı şaşırdım bu yazılım merkezi sorunu içinde format atmak istemiyorum sistemi oturtmuşken

sem

Alıntı yapılan: muratöner - 20 Şubat 2011 - 22:07:55
uçbrimden istediğim paketi kurabiliyorum fakat sizin kodlarıda denediğimde sorun devam ediyorum 1. kodu yazdığımda hiçbir işlem görmeden atladı uçbirimde 2.kodu uçbirimden girdiğimde bu hatayı veridi

'software-center' program�� ��u anda kurulu de��il.  Y��klemek i��in ��unu yazabilirsiniz:

ne yapacağımı şaşırdım bu yazılım merkezi sorunu içinde format atmak istemiyorum sistemi oturtmuşken

bytan'ın dediği gibi kurulabilir sonradan yazılım merkezi... Eğer update ile alınan hatalar kalktı ise... Yani siz şuradan devam edebilirsiniz
Alıntı yapılan: bytan - 20 Şubat 2011 - 22:00:57
Yazılım merkezini tekrar kurarsın, eğer kaldırdıysan. Yaşadığın sorunun devam edip etmediğini uçbirimden de kontrol edebilirsin:

sudo apt-get update
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

muratöner

Alıntı yapılan: sem0900 - 20 Şubat 2011 - 22:22:24
Alıntı yapılan: muratöner - 20 Şubat 2011 - 22:07:55

bytan'ın dediği gibi kurulabilir sonradan yazılım merkezi... Eğer update ile alınan hatalar kalktı ise... Yani siz şuradan devam edebilirsiniz
Alıntı yapılan: bytan - 20 Şubat 2011 - 22:00:57

sudo apt-get update

sudo apt-get update dediğimde adresler kayıyor ama yinede açılmıyor ubuntu yazılım merkezi ve aynen bu hatayı alıyorum

"/usr/bin/software-center" oğul süreç çalıştırılırken hata oluştu (Böyle bir dosya ya da dizin yok)

Yiğit Ateş

sudo apt-get install software-center komutunu vermiş miydiniz?

muratöner

Alıntı yapılan: Yiğit Ateş - 20 Şubat 2011 - 23:29:08
sudo apt-get install software-center komutunu vermiş miydiniz?

ubuntu-tr.net ekibine her zaman 1 günde sorunları çözdükleri için çok çok teşekkür ederim bu arada sitenizin herhangi bir bağış kısmı varmı paypal ile falan emeklerinizin karşılığı olması gerekiyor tekrar teşekkürler yardımlarınız için

Yiğit Ateş

Burada o tür şeyler pek hoş karşılanmaz. İlla destek olmak istiyorum diyorsanız beğendiğiniz bir özgür yazılım projesine bağışta bulunabilirsiniz, böylesi çok daha anlamlı olur :)

muratöner

bilmiyordum özür dilerim her sitede bağış kısmı olurya belki buradada olabilir diye düşündüm o zaman reklama her girdiğimde tıklarım tekrar teşekkürler

bytan

@muratöner,

Reklam da almıyoruz. :) Düşüncelerin için teşekkür ederiz.

Başlığa konu olan sorunların çözüldü mü tamamen?

PF @ ST

muratöner