medya player ve network ikonu

Başlatan ERG1959, 19 Şubat 2011 - 17:33:15

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ERG1959

merhabalar trt nin sayfasından tv izlemek istedim ama maalesef  firefoxtan eklenti bulmasını yani mms player istedi o yüzden seyredemedim bu konuda yardım edebilirmisiniz birde windeki gibi internete baglandıgımızı gösteren minicik ikon
ununtuda olabilirmi ubuntu 10.04 kullanıyorum

furkankalkan

trt 1 in yayın URL  sini bulup vlc ile izleyebilirsiniz veya yıldız tv (nar tv) de büyük ihtimal işinizi görür (devlet sitelerimizi hala m$ ten kurtaramadığımız için bu böyle ne yazıkki :/)
Lover
twitter.com/furkan_kalkan1

ERG1959

tesekkür ederim ama URL nedir ve nerde bulunur

aklan

Firefox'un Araçlar -> Eklentiler menüsünü seçip Yan Uygulamalar sekmesine geçin. Orada Windows Media Player ile ilgili eklentinin etkinleştirilmiş olduğundan emin olun. Değilse etkinleştirin. Eğer böyle bir eklenti göremiyorsanız, sanırım Totem'i yeniden kurmanız gerekir.

Bir de TRT-1'in yayın URL'sini sakıncası yoksa paylaşayım: mms://95.0.159.138/TV1
Medya çalan programların çoğundan yayını izleyebilirsiniz.

ERG1959

tesekkür ederim dediklerinizi yaptım verdiğiniz url ilede trt1 harika izliyorum peki bu güncel url adreslerini nerden temin edebilirim  firefoxta sorun yok ama ben vlc den izliyorum

aklan

Rica ederim.
Google'da Güncel MMS adresleri diye aratın, çıkan sonuçlarda birçok radyo ve TV kanallarının adreslerini bulabilirsiniz. Ayrıca Firefox'ta sorun yoksa, izlediğiniz yayının üzerine sağ tıklayıp Kopyala'yı seçerseniz, yayının URL'si panonuza kopyalanır.

Eğer Sistem -> Tercihler -> Başlangıç Uygulamaları menüsünden Ağ Bağlantıları'nı otomatik başlayacak şekilde ayarlarsanız, Bildiri Alanı'nda aşağı ve yukarı iki ok işareti görürsünüz. Bu bağlı olduğunuz anlamına gelir. Eğer modeminiz bağlı değilse onun yerine sinyal simgesi üstünde bir ünlem işareti görürsünüz.

ERG1959

tesekkür ederim  harika oldu seyredebiliyorum birde panele  network yani internete baglı oldugumu gösteren ikonu koyabilirsem ömür boyu ubuntu kullanırım

furkankalkan

öncelikle geciktiğim için özür dilerim
Radyo ve Tvlerin Güncel urllerini googledan arattırarak bulabilirsiniz.Hemen hemen bütün forumlarda vardır:D hatta bu forumda da konuşmuştuk bu konuyu hatırlıyorum :D
Lover
twitter.com/furkan_kalkan1

Yiğit Ateş

Alıntı yapılan: ERG1959 - 19 Şubat 2011 - 18:17:18
tesekkür ederim  harika oldu seyredebiliyorum birde panele  network yani internete baglı oldugumu gösteren ikonu koyabilirsem ömür boyu ubuntu kullanırım
Panele Ağ Yöneticisi Uygulamacığı ekli mi?

ERG1959

ewet Evet, ekli.

heartsmagic

Peki simgesi neden görünmüyor?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

ERG1959

cevaplarınız icin şimdiden tesekkürler üstteki panelin en sagında 2 adet ok  işareti var bilgisayarı acınca onlar devretye giriyo ve autho etho baglantısı etkin diyo ama ikon olarak görmek mümkün degilmi ??

Yiğit Ateş

O oklar etkin anlamına geliyor, bağlı değilken ok değil çarpı işareti görünür.

kerub

Alıntı yapılan: Yiğit Ateş - 22 Şubat 2011 - 13:44:56
O oklar etkin anlamına geliyor, bağlı değilken ok değil çarpı işareti görünür.

Konuyla ilgili mi değil mi bilmiyorum ama birşey sormak isterim. Bu ağ ikonunu hareketli yapmanın yolu var mıdır? Yani paket transfer edilirken o oklar hareketlense, transfer yokken sabit dursa gibi.
Saygılarımla, sevgilerimle...

if

TRT için windows media player plugin gerekli. Bunun için önce sudo apt-get install ubuntu-restricted-extras, sonra ya sudo apt-get install totem-mozilla ya da sudo apt-get install gecko-mediaplayer