Ekran görüntüsünü masaüstüne kaydetme sorunu

Başlatan wua, 17 Şubat 2011 - 00:46:37

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

wua

Nereye kaydedeyim diye sorduğunda masaüstünü seçiyorum kaydete basıyorum ve masaüstünde hiçbir şey yok. Yani bakıyorum kaydetmemiş. Ancak Ev klasörü veya başka bi dizin içerisine rahatlıkla kaydediyor.

Ne yapmak lazım masaüstüne kayıt için?

eribol

Masaüstü dizini olarak ortalık bazen karışabilir. Ev dizininden Desktop veya Masaüstü klasörlerini karıştırıyor olabilir misiniz?

reis33

Masaüstünü Dosya yöneticisi yan panelinden açınca görülüyor mu resimler?

hitokiri

Alıntı yapılan: eribol - 17 Şubat 2011 - 01:04:02
Masaüstü dizini olarak ortalık bazen karışabilir. Ev dizininden Desktop veya Masaüstü klasörlerini karıştırıyor olabilir misiniz?
gconftool-2 -g /apps/gnome-screenshot/last_save_directory
komut çıktısında verdiği yere kaydetmiş olmalı masaüstünü seçip bir ekran görüntüsü aldıktan sonra bu komutun çıktısı ne diyor bi bakmak lazım o zaman =)

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 17 Şubat 2011 - 01:29:09

veya gerçi farkedersin ama masaüstü için home dizini kullanılıyorsa eğer,

gconftool-2 -g  /apps/nautilus/preferences/desktop_is_home_dir

komutu true çıktısıyla döner,

gconftool-2 -s --type bool  /apps/nautilus/preferences/desktop_is_home_dir false

komutuyla eskiye dönülebilir,

wua

Şimdi anladım problemi..

Önceden masaüstü ve desktop diye iki ayrı klasör yoktu. Birtakım ayarlardan ve karışıklıklardan sonra iki ayrı klasör ortaya çıkmış. Şu anda bulup baktım ki eski tüm klasör ve dosyalar duruyor. (eski masaüstümde hepsi kayıtlıymış. silindi sanmıştım)

Bu karışıklığı önlemek için ne yapmak lazım? Neden masaüstü ve desktop diye iki ayrı klasör oluştu.

Aslında bu durum config ile ilgili komutu çalıştırdıktan sonra meydana gelmişti.

Şu konuya bakabilirsiniz:
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,15111.msg304282.html#msg304282

bu işlemden sonra ortalık karıştı...

reis33

Ben daha değişik bir öneride bulunayım o halde;

sudo apt-get install shutter

ya da son sürüm için aşağıdaki bağlantıdan depo ekleyebilirsiniz.
https://launchpad.net/~shutter/+archive/ppa

Açtığınız ekranda daha önce aldığınız tüm ekran görüntüleri sekmeler halinde sıralanır.
Düzenlemek, arşivlemek, isimlendirmek, farklı kaydetmek vs. vs.
Yazılım penceresinde görüntülenen resmi silmek için "delete" tuşu yeterlidir, doğrudan çöp kutusuna taşımakta.

Her işin bir uzmanı varsa, ekran görüntüsü işinde uzman olan yazılım da Shutter bana göre..