Çalışan cd ile yedek oluşturmak

Başlatan nasilolcekbuisler, 15 Şubat 2011 - 17:02:32

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

nasilolcekbuisler

merhaba

ubuntuyu usb den çalıştırıp film ve ses eklentilerini indirip sistem güncellemelerini yapıp başka bir usb aygıta bu indirilenleri alabilirmiyiz?

ayrıca linux öğrenmek istiyorum ama uyduruk basit bakın bu kde ne kadar allı pullu değilmi?bakın buda "compiz"sadece bizde var rakiplerde yok tarzında bir kaynak aramıyorum.herhangi birşey olduğu zaman konsolu açıp gerekli komutları vermek işimi halletmek ,donanımlarımı ayarlamak istiyorum.Bütün bunları yaparken de coder olmak istemiyorum.hatta kısaca ileri düzey kendi işini kendi halleden sorunlara müdahale edebilen windows kullanıcı kıvamında linux bilmek istiyorum.

bir soruda daha bu komutlar bütün linux sürümlerinde aynı değilmi?

DoGuKaN

USB sorunuz hakkında pek fikrim yok. ATI Linux için ekran kartı sürücüsü yapmayı beceremediğinden ekran kartınız ATI ise 3B'de ve efektlerde sorun yaşayabilirsiniz belki. Onun dışındaki donanım büyük ihtimal sorun çıkarmayacaktır. Coder olmaktan kastınız konsola komut yazmaksa bu konuyu da şöyle açıklayayım; Aslında komutlarla yapılan çoğu şey arayüz ile de yapılabilir fakat konsoldan komut yazdırmak, aynı işi arayüzden yaptırmaktan daha kolaydır ve daha sorunsuzdur. Kullanıcıya da kopyala/yapıştır yapmak düşüyor. Çok zor olmasa gerek :P

Paket kurma/kaldırma vb işlemlerin komutları çoğu GNU/Linux dağıtımında farklıdır. Mesela Ubuntu ve Debian bu işlemler için apt-get kullanırken, Pardus pisi, Arch pacman, Gentoo emerge, ... kullanmaktadır. Bunların dışındaki çoğu komut her GNU/Linux dağıtımında aynıdır  :)

nasilolcekbuisler

konsol komutlarını ararken o ifadeyi kullanmam çelişkili olmazmı ;) coder olmak demekteki amacım;linux un çok içini dışını öğrenmek çekirdeğine/kalbine inmek istemediğimi belirtmek.kendi işimi güzel güzel yapayım ,karşılaştığım sorunların %99 unu çözeyim ,foruma girince bir kaç kişiye yardım edip hava atayım yeter :Psadece ses ve görüntü kodeklerini nasıl bulabilirim?nete falan sorunsuz bağlanıyorum dizüstü bilgisayar da grafikle uğraşmıyorum zaten onun için masaüstüm var.

maalesef dizüstü bilgisayarım hem amd hem ati :D bu adamlar birtürlü sürücü yapmayı öğrenemedi (ucuzluğundan dolayı aldım zaten).masaüstünde intel ve nvidia var ama ona linux şu aşamada zor herşeyden önce oyun tutkusu işi bitiriyor:D (ama önce sindirmek lazım bunu)

sema

Burada da hiçbirimiz içine dışına kadar bilmiyoruz ama sorunumuz olunca kendimiz araştırıyoruz, çözmeye çalışıyoruz, son iş çözülmezse başkalarına soruyoruz, mecburen. Bir iki öğrenilecek şey değil komutlar, Linux.. Sindirmek gerek.

Sürücü öğrenemeyenler kim :) Öğrenemeyip yapamamak değil sorun, sorun birilerinin Win'e verdiği desteği Linux'a vermemesi.

Kodekleri .dep paketi olarak indirebilirsin yalnız bu da forumda çok geçen bir konu, bunu bile sormayıp az biraz arama yapsak bir süre şey öğreniriz, en basitinden.

http://packages.ubuntu.com/

Acemiler için bir başlık var forumda, isteklerinizi karşılar sanırım size.
susema

heartsmagic

İlk sorun için cevap:
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,716.0.html
http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php/APTonCD

Diğer sorun içinse en güzel cevap "zaman" olacaktır. Zira tek hamlede istediğin şey olmaz, @sema'nın söylediği gibi sindire sindire olur. Ancak boş vaktim çok, bol bol okurum diyorsan güzel kaynaklar bulup hem okursun, hem denersin, hem uygularsın. Böylece "zaman" faktörü göreceli bir hâl almış olur. Gerçi hep görecelidir kendisi...
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

nasilolcekbuisler

zaten sorun linux a destek verilmemesi.üyeler tarafından da destek verilmiyor .ubuntu forum haricinde hiçbir linux forumu bu şekilde aktif değil buda bir gerçek.kullanıcı bir sorun ile karşılaştığında o gün içerisinde sorununa çözüm bulamıyorsa o sürümden ve linuxdan ayrılıyor kendi mantığı çerçevesinde de haklı her sorun için 2 gün beklese evin yolu bulunmaz:D

ayrıca ati ve amd ayrı karın ağrıları.

neyse konu dağılmasın ben kendi derdime döneyim:D zamandan sorunum yok arkadaşlar.gelip geçen bir yorum sallıyor ama kitap/kaynak tavsiyesinde bulunan yok.15 günde neo olma iddiam yok.ilk mesajımda belirttiğim gibi yavaş yavaş öğrenmek iin düzgün kitap/kaynak arıyorum.

not:arama motorunda arattım birkaç konu vardı offline güncelleme ile alakalı onlara da kesin cevaplar yazılmamış.

bytan

Aradığın kitap/kaynak için aslında sana bilgi verilmiş. Bkz: Acemiler Bölümü önerisi
Başlığındaki ilk sorunla ilgili de kesin anlatım bağlantısı verilmiş. Bkz: Son iletinin hemen üstü

Sen gerek acemiler bölümünü gerekse iletinin hemen üstünde verilen bağlantıları inceledin mi? Yoksa gelip geçtikçe yorum mu sallıyorsun?

Kullanıcıların destek olup olmamalarının çeşitli sebepleri var. Kimisinin senin kadar çok vakti yoktur, kimisinin içinde destek olma ihtiyacı yoktur.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

nasilolcekbuisler

okuduğunu anlamakla ilgili sorunlarınmı var?daha soruyu anlamamışsın gelip yorum sallıyorsun.çalışan cd ile güncelleme yapmaktan bahsediyorum, diğer yöntemi sormuyorum.çalışan cd ile yapılan güncellemeler hdd ye kayıt oluyormu diye soruyoruz daha açığı.

xhektor

Alıntı yapılan: nasilolcekbuisler - 16 Şubat 2011 - 18:58:20
okuduğunu anlamakla ilgili sorunlarınmı var?daha soruyu anlamamışsın gelip yorum sallıyorsun.

Bu tarz bir yaklaşımla sonuca varamazsın. Daha olgun bir yaklaşım karşıdaki insanın da sana saygı çerçevesinde cevap vermesini sağlar.

bytan

Alıntı yapılan: nasilolcekbuisler - 16 Şubat 2011 - 18:58:20
okuduğunu anlamakla ilgili sorunlarınmı var?daha soruyu anlamamışsın gelip yorum sallıyorsun.çalışan cd ile güncelleme yapmaktan bahsediyorum, diğer yöntemi sormuyorum.çalışan cd ile yapılan güncellemeler hdd ye kayıt oluyormu diye soruyoruz daha açığı.

Eğer sorununun çözümü ve kitap önerileri için yukarıdaki iletiler gelmişse ve sen onların içeriğine bakmadan "sallama yorumlar" dersen, alacağın karşılık benzer olur. Aldığın benzer karşılığı hazmedemeyip kelimelerini tartmadan kullanmaya başlarsan alacağın karşılık da haliyle çok daha farklı olur.

Eğer bilmediğin bir sisteme geliyorsan sana verilen önerilere kulak vermelisin. Hele ki o önerilerden biri başlığının ilk paragrafında sorduğunu birebir karşılıyorsa, başka bir öneri aradığın kitap bağlantılarına giden yolu veriyorsa ve sen bunlara rağmen  sallama yorum olarak etiketlersen, dışarıdan bakınca "okuduğunu anlamaktan aciz" biri gibi görünürsün.

Yukarıda belirttiğim gibi kelimelerini tartarak kullanmaya başlarsan, hazmedemeyeceğin yorumlardan kaçınmaya başlarsan, ne kadar aciz olursan ol, seni anlayışla karşılayıp sana da yardımcı olmaya çalışırız.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST