çöp kutusu sorunu

Başlatan mertcanbodrum, 13 Şubat 2011 - 23:10:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mertcanbodrum

merhabalar
yanlışlıkla önemli birkaç verimi sildim,ama çöp kutusuna girdiğimde ekran donuyor ve veriler görünmüyor
acaba bu sorunu nasıl düzeltebilirim?
şimdiden çok teşekkürler

sem

Kullanıcı ev dizinine gidin;

ctrl + H kombinasyonu ile görünmez dosyaları görünür hale getirin ve;

.local -> share -> Trash -> files

dizinine erişmeye çalışın... Olmazsa uçbirim ile halletmeye çalışırız...
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

heartsmagic

Uygulamalar-Donatılar-Uçbirim'i kullanarak bir uçbirim aç.
cd ~/.local/share/Trash/files komutuyla çöp dizinine gidebilirsin. Dosyalar ve dizinler oradadır. Hepsini geri örneğin ev dizinine taşımak için:
mv * ~ komutunu kullan.

Ben yazarken @semetey öncesini ben sonrasını anlatmışım :)
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

sem

=) Öyle olmuş =)

Olmaz ise uç birimden bu şekilde halledebilirsiniz @mertcanbodrum
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Burası dünya?

mertcanbodrum

bu komut çalışmadı maalesef
şöyle çıkıyor ekranım

http://img87.imageshack.us/img87/6136/ekrangrntsm.png

hemen dönüş yaptığınız için ayrıca çok teşekkür ederim

sem

Çalışmayan komut heartsmagic'in verdiği mi? O kodun çalışmaması gibi durum ilginç bir sorun olacaktır...

Sıra ile gidelim benim verdiğim yol ulaşamadınız sonra bir alttaki iletide verilen komutu yürttünüz çalışmadı mı komut? Eğer adımlar bu şekilde oldu ise şu çıktıyı aktarır mısınız kod etiketi ile;

cd ~/.local/share/Trash/files && ls
Burası dünya?

ekremsenturk

Dosya ayarlarından  görünüm seçersin ve görünmez dosyaları göster'i işaretlersin ve .local dizininin içine girersin ve dosyalarını orada bulursun. Dosyalarının yetkileri silinmeye engel oluyor olabilir veya boyutları fazla büyük olabilir ve geri (kaydır bırak yaparak) getirmenede engel olabilirler. Bu durumda dosyanın üzerine sağ tıkla ve yetkileri değiştimeye çalış.

mst

Kamber'siz düğün olmaz.  ;D Benim de çöp kutusuyla küçük bir sorunum var. Daha önceki oturumlarda bazı gereksiz dosyaları silmiştim. Bunlar bugün çöp kutusundan kayboldular, yani görsel olarak çöp boş görünüyor, fare okunu üzerine getirince ipucu metninde "çöp boş" yazıyor. Ama üzerine iki kere tıklayıp açarsanız dosyalar orada. Yani çöp aslında dolu ama boş görünüyor, neden?

heartsmagic

Kullandığın tema ile ilgili olabilir mi?

gufabe

@mst, Xfce oturumlarında farenin sağ tık listesinde görünen sil komutu çöpe taşımaz, doğrudan siler.

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=1869.msg19039#msg19039

Düzeltme: Sanırım bu epey eski bir özellikmiş. O yüzden bu iletiyi dikkate almayın.

mst

@heartsmagic,
Tema değiştirdim, farklı temalar denedim ama değişen birşey yok.

heartsmagic

Masaüstü ortamı nedir? Gnome mu Unity mi yoksa başka bir şey mi?

mst

xubuntu 11.10 kullanıyorum. Yani xfce4 masaüstü. Biçem xfce light, simgeler tango. Ama bunları değiştirince de birşey farketmiyor. Bugün dikkatimi çekti, çöp kutusu görünüşte boş (aslında dolu) iken tek bir dosya silince ipucu metninde "çöpte 1 dosya var" yerine "çöpte ..... dosya var" diyor, yani eskileri de hesaba katıyor. Ama oturum kapatılıp açılınca çöp yine boş görünüyor. Herhalde oturum açıldığında çöp kutusu ile ilgili veriler güncellenmiyor.

heartsmagic

XFCE ile ilgili bir böcek de olabilir. Başka kullanan birileri varsa geri bildirim almak güzel olur.

if

Xubuntu hangi dosya yöneticisini kullanıyor?

burk

Alıntı yapılan: if - 11 Ocak 2012 - 19:44:06
Xubuntu hangi dosya yöneticisini kullanıyor?
Hatırladığım kadarıyla thunar kullanıyordu.

if

@burk, teşekkür ederim.

Ben de Thunar kullanıyorum ama sorunu tekrarlayamadım. En azından bunu görmüş olduk.