Arşive Dosya Eklenirken Hata Oluştu

Başlatan desperado, 13 Şubat 2011 - 20:47:35

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

desperado

Merhabalar.. zip formatında bir klasörü sıkıştırmaya çalışıyorum ancak şu hatayı alıyorum

[IMG]http://i54.tinypic.com/1563kgh.png[/img]
Uzun bir gece yolculuğu gibidir hayat uzunları yaksan da pek uzağı göremezsin.

heartsmagic

Dizinin içeriği nasıl, örneğin çok uzun dosyalar var mı, Türkçe karakter barındıran dosyalar var mı? Ana dizinin ismi ne durumda?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

yakusha

Bu hatayı Türkçe karakter olan bir dizinde ben alıyorum, çözüm yolu nedir? Dosya isimlerindeki Türkçe karakterlerden kurtulmak mı?
Artık bu forumu kullanmıyor.

heartsmagic

Doğrudan Nautilus üzerinde mi deniyorsun sıkıştırmayı?

yakusha

evet, nautilus üstünden, sağ tıklayıp, sıkıştır diyorum...

heartsmagic

Ubuntu sürümü profilinde yazdığı gibi 10.04.3 mü?

yakusha

hemen düzelteyim, ubuntu 11.10 & gnome shell kurulu...

heartsmagic

Güncel 11.10 ve Unity üzerinde tekrarlayamıyorum ben hatayı. Arşiv oluşturuluyor başarılı bir şekilde.

yakusha

tahminimce türkçe karakter ile ilgili ustam, ben de wine ile 7zip kurup zipledim :)

if

11.10 üzerinde denedim ve sıkıştırmada yukarıdaki hatayı almadım.
dpkg -l | grep zip
ii  bzip2                                  1.0.5-6ubuntu1                          high-quality block-sorting file compressor - utilities
ii  gzip                                   1.3.12-9ubuntu1.1                       GNU compression utilities
ii  libarchive1                            2.8.4-1                                 Single library to read/write tar, cpio, pax, zip, iso9660, etc.
ii  libmono-sharpzip4.84-cil               2.10.5-1                                Mono SharpZipLib library (for CLI 4.0)
ii  p7zip-full                             9.20.1~dfsg.1-2                         7z and 7za file archivers with high compression ratio
ii  unzip                                  6.0-4ubuntu1                            De-archiver for .zip files
ii  zip                                    3.0-4                                   Archiver for .zip files

heartsmagic

Alıntı yapılan: LinuxHaber - 16 Kasım 2011 - 00:32:08
tahminimce türkçe karakter ile ilgili ustam, ben de wine ile 7zip kurup zipledim :)

Ben de Türkçe karakterlerle denedim zaten :) O nedenle soruyorum kaç kişi tekrarlayabiliyor bu hatayı diye. @if de tekrarlayamamış, tekrarlayabilen olursa ortak noktayı bulmaya çalışırız.

Herakleitos

Aynı hatayı ben de alıyorum Türkçe karakter olmasa da. 12.04'teyken de alıyordum.

if

@Herakleitos, dosya hakkında daha fazla bilgi verir misiniz? Arşiv uygulaması olarak ne kullanıyorsunuz?

Herakleitos

Ne olduğu farketmiyor. Hiçbir dosyayı arşivleyemiyorum (sıkıştıramıyorum); ama çıkarırken bir sorun yok. Sistemle gelen "Arşiv Yöneticisi"ni kullanıyorum belki düzelir diye ek olarak yazılım merkezinden 7zip yükledim ama fayda etmedi.

if

@Herakleitos, zip deneme.zip ziplenecek_dosyanın_yolu şeklinde deneyin, ne çıktı verecek görelim.

Herakleitos

josephus@Josephus-Lenovo-Z580:~$ zip deneme.zip /home/josephus/Masaüstü/Berlin141212
  adding: home/josephus/Masaüstü/Berlin141212/ (stored 0%)
josephus@Josephus-Lenovo-Z580:~$

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 15 Aralık 2012 - 15:07:50

Az önce Dil Desteğini İngilizce ayarlayıp denedim, sorunsuz çalıştı. Sonra dizin isimleri Türkçe karakter içerdiği için mi diye düşünüp, Dil Desteğini tekrar Türkçe yaptıktan sonra, harici diskte denedim yine olmadı. Sorun Dil Desteğiyle alakalı sanırım.

if

@Herakleitos, olmamış. Bu dosyaların uzantısı nedir? Şöyle deneyin: cd /home/josephus/Masaüstü/
find . -name "*.uzantı" -print | zip deneme -@

Herakleitos

Alıntı yapılan: Herakleitos - 15 Aralık 2012 - 14:56:45

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 15 Aralık 2012 - 15:07:50

Az önce Dil Desteğini İngilizce ayarlayıp denedim, sorunsuz çalıştı. Sonra dizin isimleri Türkçe karakter içerdiği için mi diye düşünüp, Dil Desteğini tekrar Türkçe yaptıktan sonra, harici diskte denedim yine olmadı. Sorun Dil Desteğiyle alakalı sanırım.

if

heartsmagic

Başka bir etken olmalı ortada, zira sistemim Türkçe ve bugüne kadar bu sıkıntıyı yaşamadım.

Herakleitos

Synaptic'ten, Arşiv Yöneticisi'ni (file-roller) yeniden kurdum, sorun çözüldü. Teşekkürler.

blacksnow

Merhaba, konu eski ama ben de aynı sorunu yaşıyorum.Dili İngilizce yaptığımda düzeliyor ama Türkçe yaptığımda aynı hatayı alıyorum.Bir dosyayı arşivlemek için dilin değiştirilmesi hiç mantıklı gelmiyor.Bunun başka bir çözümü var mı?

tefoski

- Linux Debian Gnome masaüstü yönetiminde,
- 890 Kb büyüklükte resim dosyalarını .zip olarak arşivlerken,
- ayni dosyalar 891 Kb büyüklüğe geldiğinde,
- .zip olarak arşilenmiyor.

- KDE masaüstü programı " Ark " arşivleme aracı kurdum,
- dosyalar .zip olarak sorunsuz arşivleniyor ...
BirDost

heartsmagic

@blacksnow, p7zip-full kurulu mu? Ubuntu sürümün nedir? Tekrarlayamıyorum ben bu hatayı ve sistem Türkçe.

blacksnow

@heartsmagic, p7zip-full kurulumu değil mi bilmiyorum.Nasıl öğrenirim?Ubuntu sürümü 14.04 LTS 64 bit.