[Çözüldü] odbc_connect çalışmıyor

Başlatan karabilal, 12 Şubat 2011 - 09:53:11

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

karabilal

hocam gene Böyle bir dosya ya da dizin yok hatasını veriyor.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 28 Şubat 2011 - 09:56:44

Hocam ayrıca uçbirim ekranına

isql [dengesql] -v [KULLANICIADIM] [SIFREM]

yukarıdaki gibi giriş yaptığımda aşağıkdai hatayı alıyorum.

[IM002][unixODBC][Driver Manager]Data source name not found, and no default driver specified
[ISQL]ERROR: Could not SQLConnect

yakusha

dengesql diye bir dsn tanımlanmamış diyor; dengesql dediği sizin tanımladığınız dsn; odbc.ini dosyasındaki dosyadaki tanımlamalardır can...
Artık bu forumu kullanmıyor.

karabilal

Hocam konuya bakarmısınz odbc.ini dosyamda dengesql var. Önceki yazılarıma bakın. Sorun sanırsam başka birşeyden kaynaklanıyor.

eribol

Sizin elinizde dengesql diye bir veritabanı var mı? Elinizde veritabanı olmadan dosyada ismini yazsanız da bir şey ifade etmez. Size gösterilen dosyalardaki veritabanı ismi öylesine yazılmış. Siz onları kendi veritabanınıza göre uyarladınız mı?

karabilal

http://forum.coderler.com/topic/ubuntu-icinde-mssql-driverlerini-yukleyelim-odbc-driver şu sitedeki şu kod parçası işimi gördü ve bağlandım.

$baglan = odbc_connect('DRIVER={MSSQL};SERVER=192.168.1.1;DATABASE=TESTDATA','KULLANICIADI','SIFRE');

yakusha

be kara bilal, benim taaa başta sana dediğim yazıdan uyarlanmış, arada farkı olmayan bir yazı bu...

neyse, sonuçta çalıştırmışsın... ben :) 5 ay uğraştım şaka yok, odbc ve php konularında... :) çözebilmek için...
Artık bu forumu kullanmıyor.