Domain yönlendirme ile ilgili

Başlatan Tuxie, 11 Şubat 2011 - 15:10:48

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Tuxie

Arkadaşlar öncelikle merhabalar diyorum. Sizlere bir konu hakkında danışmak istedim.Kafam çok karıştı ::) ???. Şimdi ben deneme amaçlı ubuntu server kurdum gerekli şeyleri yaptım ıp adresini yazınca sayfa görüküyor.

SSL denemek istedim ıp adresine ssl vermedi.Bende domain aldım fakat bunu yönlendirme yapamıyorum bir türlü kontrol panelinde ns1 ns2 diye  bazı bilgiler var bunları nasıl doldurucam bilmiyorum forumda ve nette baktım bind ile ilgili bişeyler buldum fakat dediğim gibi kafam karıştı bu DNS sunucu domainleri IP'ye çevirmiyor muydu? ama ben sadece web sunucu istiyorum. Bu konuda yardım edebilecek herkese teşekkür ediyorum.

teknick

sadece web sunucu istiyorsanız,
domain'i aldığınız yerden kontrol paneli gibi bir yerden domain'in ip sini kendi makinanızın ip adresini girin.

Büyük ihtimalle domain'i aldığınız yerde böyle bir panel vardır ama eğer domain'i aldığınız yerin böyle bir desteği yoksa. mydomain.com gibi bu işi ücretsiz yapan bir aracı kurumdan hesap oluşturun.
bu hesaba domain adınızı ekleyin.
kendi domaininizin DNS lerini (domain'i satın aldığınız yerden) ns1. ns2. leri mydomain.com'un dns lerine çevirin (ns1.mydomain.com ns2.mydomain.com gibi * bir şey olması lazım.) ve tüm yönlendirmeleri artık mydomain.com üzerinden yapın...
"mydomain.com sadece bir örnek aklıma ilk o geldiği için yazdım."

Domain'i aldığınız yer yabancı bir firma değilse telefon desteği ile size yardımcı olacaktır.
Domain'e ait ip'yi kendi ip numaranıza çevirmesini talep edebilirsiniz.

Eğer adsl üzerinde sabit (statik) IP kullanmıyorsanız. bu durum internet bağlantınızın kesilip tekrar bağlanması sonrasında (elektrik kesilmesi, modemin resetlenmesi, ISP'nin bağlantıyı yenilemesi) geçersiz kalacaktır çünkü IP numaranız değişecektir.
Ubuntuyu Cok Seviyorum...

sdincsoy

merhaba.
teknick arkadaşım da açıklamış ben de 1-2 şey ekleyeyim istedim. Bilgi olsun...

oncelikler domain satan herhangi bir yerden domain i alırsın. internet de bir sürü domain satan yer var.
Bu domain aldığın yerde ns server dediğin Name Server tanımı yaparsın. Name server senin domain inin kaydını tutacak olan yerdir. Yani sen domain i satın aldığında, bir de, herhangi bir yerden hosting hizmeti satın alacaksın ya da sana DNS server hizmeti verecek bir yer ile anlaşacaksın. Ya da kendi NS server ini kurarsın. (biraz uğraşırsın)
Örneğin ben dincsoy.net satın aldım. Domain i satın aldiğım yere doruk.net in NS server larını girdim ve Doruk net e senelik 20tl de DNS hizmeti için para ödüyorum.
Daha sonra www.dincsoy.net için doruk net e 212.154.74.164 ip nosunu tanımlatabilirim ya da ;
www.dincsoy.net
ftp.dincsoy.net
mail.dincsoy.net  için tek ip de tanımlatabilirim. DNS server artık doruk net de olduğu için benim domain ime ait tüm bilgileri doruk.net adminleri benim isteklerim doğrultusunda düzenliyorlar. Bu verdiğim ip adresi de ADSL min sabit ip si oldu mu evinde kendi domain inini barındırabilirsin ya da kendi ftp ya mail server ini bulundurabilirsin.

Tuxie

Yanıtlar için teşekkür ederim  çünkü kafa karışılığım gitti kısacası kendi sunucumu kurucaksam ayrıca birde name server kurmam gerekiyor umarım doğru anlamışımdır. :-\

andirinli

Kasa : RAIDMAX AEOLUS-ATX-WB
PowerSupply :CODEGEN SX500
Anakart : GIGABYTE  GA-970A-DS3
İşlemci :AMD Desktop FX-Series X8120 3.1
Bellek : 4 x 4 GB CORSAIR 1600Mhz, DDR3 CL9 Vegeance
Ekran Kartı : MSI R7 370 GAMING 2G AMD Radeon R7 370 2GB GDDR5 256 Bit
HDD : 4 x Sandisk SSD Plus 480GB
Monitör : 2 x DELL S2240T Dokunmatik

xeribi84

arkadaslar ben ehcp kurdum ama diger domainlerimi burada nasil host edecem kapsamli bir sekilde anlatirsaniz cok sevinirim

tiamin

Alıntı yapılan: xeribi84 - 14 Mart 2011 - 00:42:31
arkadaslar ben ehcp kurdum ama diger domainlerimi burada nasil host edecem kapsamli bir sekilde anlatirsaniz cok sevinirim

Domain ekle deyip domainleri eklemen gerek. (ADD DOMAIN)
Çalışıp çalışmadığını başka bir ip den bağlanan pc den yada proksi ile kendi serverinden görebilirsin.
Domainlerinin ns lerini kendi statik ip ne yönlendirmelisin. ( domainleri aldığın şirkete göre bu işlem bazen 5 dk bazende 24 saat sürüyor. Godady bu işi 5 dk de yapıyor. ) NS lere ping atarak yönlenmenin tamamlanıp tamamlanmadığını öğrenebilirsin.
Sudo ve Su kardeşler :)

xeribi84

arkadaslar ben dyndns kayit yapip bilgisayarimda yaklasik 10 adet domain host etmek istedim yaptigim islemleri anlayayim ubuntu 10.10 kullaniyorum
dyndns den bir alan adi kaydi yaptim dyndns update client kurdum portlari actim ehcp sistemini de kurdum dyndns deki hostu baska bir bilgisayardan actigimda server calisiyo ama  kendi ozel domainlerimi bir turlu yonlendiremedim
domainleri dyndns ns lerine yonlendirdim  olmadi bir turlu lutfen yardim edin cok acil yardima ihtiyacim var
ns1.dyndns.org
ns2.dyndns.org
(ns adresleri dogrumu?)

bytan

@xeribi84,

Lütfen aynı iletini ilgili gördüğün her başlığa yazma. Okuyan, bilen zaten yanıt yazacaktır. Diğer 3 aynı iletini sildim.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

xeribi84

kusura bakmayin kac gundur ugrasiyorum arastiriyorum ama bir sonuc bulamadim acil oldugundan digerkonularada mesaj biraktim  tekrar ozur dilerim