Ubuntu netbook 10.10 yükleme sorunu ''bus type registered pnp' diyor ve donuyor.

Başlatan orgasmic, 10 Şubat 2011 - 16:39:39

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

orgasmic

Merhabalar
Exper marka netbookuma ubuntu netbook edition 10.10 yüklemek istiyorum
indirdiğim iso dosyasını sırayla 2 farklı usb programı  deneyerek fat32 formatında formatlayıp usb diskime attım
netbooku yeniden başlatıp kuruluma geçmek istediğimde ise
yazılar geliyor ve en son
acpi : bus type registered pnp diyor ve orada kalıyor
defalarca denedim desktop edition'ıda denedim yüklemede sorun varmı acaba diye
her iki versiyondada aynı sorun oluyor
lütfen yardım edin windows'tan kurtarın beni :/

heartsmagic

Kuruluma geçmeden önce F6 ile açabileceğin bazı seçenekleri denedin mi? Örneğin noacpi, nolapic gibi. Gerçi biraz bakınınca bu hatayı bazıları kurulu sistemlerinde yaşamışlar.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

cem650

Bir Allahım Var Birde Sen Varsın

if

@cem650, size de mi kurarken bu hatayı alıyorsunuz? @heartsmagic'in söylediği çneriyi denediniz mi?(F6'ya basıp noacpi, nolapic vs..)

cem650

vallaha 2 gün uğraştım olmayınca windows xp kurdum rahat ettim... vazgeçtim yani daha çok ekmek yemesi lazım anladığım kadarıyla....

bytan

Alıntı yapılan: cem650 - 22 Mart 2011 - 00:24:14
vallaha 2 gün uğraştım olmayınca windows xp kurdum rahat ettim... vazgeçtim yani daha çok ekmek yemesi lazım anladığım kadarıyla....

İsabet olmuş. Daha çok ekmek yenmesi lazım anladığım kadarıyla...
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

cem650

bytan bey peki kurulum yaptım netbook a fakat kurulumdan sonra kurulumu tamamladı restart etti bu seferde siyah ekran solda bir imlec işareti öylece kaldı buna ne yapabilirim sizce ...

bytan

Gerek kurtarma kipinde açarak gerekse grub seçeneklerindeki ilgili parametreleri silerek, gerekse de tty terminallerine geçerek oturum açıp kaldığı yer tespit edilmeye çalışılır. Bunlar ne yapabileceğin. Nasıl yapacağın ise forum çapında mevcut.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

bellatlantic

kurulumu usb cd den baslattim... usb flash bellekle devam ettim kuruldu... (flash bellek takma geregini hata verdi bu yuzden) direk usb flash bellektende yukleyecegim zaman ayni hatayi veriyordu... F6 seceneklerini en alttaki haric kapatmistim... simdi kuruldu fakat acilirken takiliyor gitmiyor.... guvenli kipt actim 0.319941 acpi: bus typ pnp registered  bu atirda kaliyor... bu konuda bilgisi olan yada yardimci olabilecek arkadaslara simdiden tskler :)
exper minibook M1115 model

heartsmagic

bellatlantic

onu nasil yapacagim grub acilistami ? F6 bastim grub ekranda devam etti takildi kaldi cunku...

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 07 Nisan 2011 - 16:23:31

bir cozum yokmudur hic arkadaslar...

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 07 Nisan 2011 - 16:36:08

live cd ile actim...
en alt satirda
(EE) Screen(s) found, but none have a usable configuration.

altindada
Fatal server error :
no screens found
Please............
baslayan log notu dusmus
en alt son 2 satirda
xinit: No such file or direcory (errorno 2):  unable to connect to X server
xinit: No such process (errorno 3):  Server error.

bu konsoldan xorhg ayarlarini yapabilirmiyim... mumkunse nasil olabilir... tskler :)

heartsmagic

Grub açılışında F6 yoktu haliyle, kafa yoğunluğu.
Kurulum yaparken hangi seçenekleri işaretlemiştin?

bellatlantic

en alt haric hepsi...

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 07 Nisan 2011 - 17:12:32

yani sadece ozgur yazilimlar haricini kapattim...

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 07 Nisan 2011 - 17:14:00

digerlerinden 1 ini bile acsam hata veriyor...

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 07 Nisan 2011 - 17:15:36

yerli cihaz alirsam 2 olsun :) bi kerede casperde hacilandim...

heartsmagic

Özgür yazılımlar mı? F6 ile görünen menüde tam olarak neler vardı?

bellatlantic

tekrar kuruyorum simdi yazacam...

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 07 Nisan 2011 - 18:17:51

x acpi=off
x noapic
x nolapic
x edd=on
x nodmraid
x nomodeset
   Sadece ozgur yazilimlar  <----- sadece bu acik

digerlerinden herhangi birinide acsam olmuyor...

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 07 Nisan 2011 - 18:41:30

Alıntı yapılan: bellatlantic - 07 Nisan 2011 - 15:27:24
onu nasil yapacagim grub acilistami ? F6 bastim grub ekranda devam etti takildi kaldi cunku...

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 07 Nisan 2011 - 16:23:31

bir cozum yokmudur hic arkadaslar...

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 07 Nisan 2011 - 16:36:08

live cd ile actim...
en alt satirda
(EE) Screen(s) found, but none have a usable configuration.

altindada
Fatal server error :
no screens found
Please............
baslayan log notu dusmus
en alt son 2 satirda
xinit: No such file or direcory (errorno 2):  unable to connect to X server
xinit: No such process (errorno 3):  Server error.

bu konsoldan xorhg ayarlarini yapabilirmiyim... mumkunse nasil olabilir... tskler :)

Yukardaki sorunu cozebilirsem sanirim acilacak bilgisayar cunku deneme modunda acincada masaustu gelmiyor...
bu konuda bilgisi olan varmi acaba...
deneme modunda acilinca konsolda kaliyor en azindan oradan xorg manuel kurabilirsem sanirim acilacak ubuntu :) intel chipset ekran karti...

sema

@bellatlantic, benimkisi de Casper ve şimdiye kadar çok sayıda kullanıcıda da kurulum hataları verdi. Ben F6 seçeneklerinden noapic ve nolapic'i seçip kuruluma geçtiğimde rahatlıkla kurabiliyorum ama bana senin İSO'da sorun varmış gibi geldi. MD5 bütünlüğü yapmış mıydın ya da emin misin USB'ye yazdırdığın ISO'da sorun olmadığına?
susema

bellatlantic

usb den kuruldu evet fakat acilmiyor ubuntu... onu dusundum hatali imaj olayini ama usb den baska makinaya yukledim.... su anda 9.x dvd varmis onu buldum yukluyorum deneme modunda 9.x ten acildi mesela 10.10 da acilmamisti sanki ekran ayarlari gibi geldi bana... bilgi icin tskler.... sonucu birazdan yazacam yuzde 98 e geldi... :)

Alıntı yapılan: susema - 07 Nisan 2011 - 19:17:29
@bellatlantic, benimkisi de Casper ve şimdiye kadar çok sayıda kullanıcıda da kurulum hataları verdi. Ben F6 seçeneklerinden noapic ve nolapic'i seçip kuruluma geçtiğimde rahatlıkla kurabiliyorum ama bana senin İSO'da sorun varmış gibi geldi. MD5 bütünlüğü yapmış mıydın ya da emin misin USB'ye yazdırdığın ISO'da sorun olmadığına?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 07 Nisan 2011 - 20:31:47

kuruldu bitti ama 9.10 surumde acilmadi... :(    11.04 u indiriyorum internet imkan verirse :))) ucan anternet :D

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 07 Nisan 2011 - 20:50:48

su anda kurulumu yaptigim cd den deneme modunda actim ve ethernetle internete baglandim... isin ilginci acilistaki sorun 10.10 sunumu ile ayni fakat 10.10 da deneme modundada masaustu gelmiyor... 11.04 u bekleyip denemekten baska su anda bir yol dusunemiyorum internette tum aramalara ragmen bulamadim...

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 08 Nisan 2011 - 03:32:02

11.04 beta 1 i indirdim kurdum nihayet... hic bir eksik yok kurulum asamasinda wireless ide gordu... gusel bir surum olmus...

http://cdimage.ubuntu.com/releases/natty/beta-1/

x86 ve AMD64 seceneklerine gor uygun olan surumunu indirip kurabilirsiniz...  (x86 test OK)

Not : kurulum baslangicinda F6 yapmadim... direk kur yaparak denemek istedim ve hicbir sorun cikmadan yukledi...
sistem harici DVD USB converter sata mode ile yuklenmistir bilginize sunarim...