panel sorunu

Başlatan srkttn, 09 Şubat 2011 - 23:12:25

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

srkttn

arkadaşlar paneldeki simgeler kendiliğinden değişiyor.mesela wireless simgesinden 3 tane var ve pc yi kapatma simgeside bazen yok oluyor.paneli tekrar yeniden yüklüyorum fakat zamanla tekrardan oluşuyor bu sorun.ayrıca bluetooth simgesinin ve görünüm ayarlarının simgesinin yerini wireless simgesi alıyor.fakat işlevleri değişmiyor.bu sorunu nasıl giderebilirim...

zeitgeist

Kullandığın teme ya da ikon setleriyle ilgili olabilir. Farklı tema/ikonları deneyerek gözlemledin mi durumu?
Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

srkttn

yok gözlemlemedim fakat bu sorunu kendi ilk yüklendiğindeki siyah teması orjinal yani o temada yapıyor...

ironic

gconftool-2  --recursive-unset /apps/panel
rm -rf ~/.gconf/apps/panel
pkill gnome-panel

Bu sorunla ilgili bir hata bildirimi yapılmış. Uzun olduğu için ayrıntılı inceleme yapamadım .

https://bugs.launchpad.net/ubuntu/maverick/+source/gnome-panel/+bug/439448

Konuyu uygun bölüme taşıyorum.

dozi

Bu sorun arada bende de oluyordu ancak uzun zamandır olmuyor. Benim tavsiyem paneldeki bütün simgelerinizi üzerine sağ tıklayarak kilitleyin. Bildiri alanı isimli bölümü ise (hani şu bazı uygulamaların çalışırken kendi simgelerini attığı alan) diğer simgelerden daha uzağa taşıyın ve onu da sağ tıklayarak kilitleyin. Bir süre de böyle gözlemleyin. Benim uzun zamandır simgelerin kendiliğinden yer değiştirmesi sorunu oluşmadı.

[IMG]http://img37.imagefra.me/i52b/dozi/saxh_f34_u95uy.png[/img]

srkttn

hepsi kitli durumdaydı.ayırmayı denedim fakat yine aynı sorun oluşuyor.zaten yükledikten beri hiç bi sorun eksik olmuyor ki.mesela bazı programlar açılıyor görünüo ama açılmıyor...

sema

İlginçmiş. Başlangıç klasöründe başında . (nokta) olan dizinleri sildikten sonra @ironic'in verdiği komudu uygular mısınız? Bir de efektler ya da Compiz'i devre dışı bırakıp bakabiliriz (verilen bağlantıya göre söyledim bunu ama).
susema