Audacious da şarkı isimlerindeki türkçe karakterler görünmüyor...

Başlatan wua, 08 Şubat 2011 - 02:39:27

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

wua

Audacious başta olmak üzere birkaç mp3 oynatıcıda daha aynı sorun var...

Neden Audacious kullanıyorsunuz derseniz. Windowsta da winamp kullanan biri olduğumda mp3 çalarlar konusunda biraz eski kafalıyım diyerek cevaplarım.

Audacious için Türkçe karakterleri düzeltmenin bi yolu var mı acaba?

reis33

Audacious pek kullanmıyorum, diğer oynatıcılarda karakter sorunu var ise (çoğunlukla DeaDBeef kullanıyorum) üstveriyi-etiket bilgilerini tekrar düzenleyip geçiyorum.
Etiket bilgilerini düzenlerken İ, ı, ç vs. bütün Türkçe karakterleri kullanıyorum ve sorunu bu şekilde çözüyorum

wua

"üstveriyi-etiket bilgilerini tekrar düzenleyip geçiyorum."

anlayamadım tam olarak ne yapmak lazım... müzik arşivimde tagleri türkçe karakterler de içererek düzenlenmiş en az 30 bin şarkı var... tek tek tagleri düzenlemem pek mümkün değil...

reis33

O halde oynatıcı arayışına çıkabiliriz..
İstediğimizi hangileri karşılıyorsa onlar arasından tercih yaparız :)

Mesela denemelere buradan başlayabiliriz:
sudo apt-get install qmmp

wua

Denedim oldu sandım ama yanılmışım bunda da olmadı. Şöyle bir durumu tespit ettim. Bazı mp3lerdeki türkçe karakterler her oynatıcıda sorunsuz görünüyor ama bazı mp3lerdeki türkçe karakterler hiçbir oynatıcıda görünmüyor. Buna qmmp de dahil...

reis33

Arşivimdeki bütün mp3 parçaları aynı anda QMMP çalma listesine ekledim.
Bozuk karakter ile gösterilen parça sayısı en fazla %10 civarında.
QMMP müzik çaları ses kalitesi olarak sevmem orası ayrı tabii.

Bir önceki mesajımda söylediğim gibi, müzik oynatıcılardan hangilerinin bizim istediğimiz özellikleri karşıladığını araştırıp görmek gerek.

Ceahun

Alıntı yapılan: wua - 08 Şubat 2011 - 02:39:27
Audacious başta olmak üzere birkaç mp3 oynatıcıda daha aynı sorun var...

Neden Audacious kullanıyorsunuz derseniz. Windowsta da winamp kullanan biri olduğumda mp3 çalarlar konusunda biraz eski kafalıyım diyerek cevaplarım.

Audacious için Türkçe karakterleri düzeltmenin bi yolu var mı acaba?

File/Properties'e girin. Çıkan Pencerede Parça Listesine tıklayın (soldaki listeden) "Geri düşüm karakter kodlaması" yazan kısmın yanındaki kutucuğa tırnak işaretleri olmadan " ISO-8859-9 " yazın ve Kapat'a tıklayın. Şarkı listesinde herhangi bir yere tıklayın ve refresh (F5) yapın.
Never Sleep Never Die!!!