windows kurulu pc ile dosya alışverişi

Başlatan joomlabeyi, 21 Temmuz 2008 - 12:46:53

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

joomlabeyi

Linux kurulu bilgisayar ile windows xp kurulu başka bir bilgisayar arasında dosya paylaşmak istiyorum.Forumda arama yaptım ancak ya doğru kelimeler ile yapmadım ya da daha önce böyle bir soru sorulmamış.

Şu anda kullandığım pc'de linux kurulu.Kullanmış olduğum modem'e bağlı başka bir oda da Windows Xp kurulu bilgisayar.

Acaba bu dosya paylaşımını nasıl yapabilirim.

Bu konuda gerekli olan yardımı verirseniz sevinirim.

matafleur

Anahtar kelime samba (:

Eğer paylaşımın yönü KDE=Windows ise  zeroconf da olabilir

joomlabeyi

Alıntı yapılan: matafleur - 21 Temmuz 2008 - 12:55:32
Anahtar kelime samba (:

Eğer paylaşımın yönü KDE=Windows ise  zeroconf da olabilir

Biraz daha açık anlatırsanız sevinirim.

izzetguntalaz

Anahtar kelime demek bu kelime üzerine araştırın demek.

Gerek bu foumda gerekse google da araştırırsanız hayli kaynağa ulaşısınız diye düşünüyorum.

Linux = Kararlılık ve araştırma demektir.

joomlabeyi

izzetguntalaz ve matafleur sizlerden özür diliyorum.Ancak ben hiç  bir şey anlamadım.

heartsmagic

Arama bölümüne samba yaz ve arat. Sabit bir başlığımız bile var: http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=1437.0
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

joomlabeyi

Alıntı yapılan: heartsmagic - 21 Temmuz 2008 - 14:02:36
Arama bölümüne samba yaz ve arat. Sabit bir başlığımız bile var: http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=1437.0

heartsmagic özür dilerim ama aptallığıma ver.Ben o yazıdan * bir şey anlamadım.

windows'ta başka bir oda da olan bilgisayara dosya göndermek istediğimde ağ bağlatılarım kısmında çık kısa bir şekilde yapabildiğim bir işlemi linux kullandığım bilgisayardan diğer oda da mevcut olan pc 'ime dosya göndermek istediğimde eziyete dönüştü.

Samba'yı ekle/kaldır kısmında kurdum.Geri listeden seçtiğimde bir tane kutucuk geldi.Ger kalan kısmıda kafan karıştı ve anlamadığım için bıraktım.

E-DOGAN

Çok basir arkadaşım. Senin yapabileceğin gibi anlatayım. İlk önce bilgisayarları. Sabit IP olarak ayarla. sonra diskleri paylaşıma aç. Çalıştırdan ubuntu nun adrsini gir. direk dosyaları görürsün. Mantığı anlamışsındır sanırım.

heartsmagic

Samba kurduktan sonra XP altından paylaşıma açtığın dizinleri göremiyor musun?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.