Bazen Özelleştirdiğim Tema Bozuluyor. Neden?

Başlatan syagdiran, 06 Şubat 2011 - 01:15:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

syagdiran

Merhaba. Temamı kafama göre özelleştirip kaydettikten sonra bilgisayarı açıp kapatınca temamda bozulmalar oluyor. Örneğin Çöp iconu değişiyor. İmleç iconu değişiyor. Bilgisayar iconu değişiyor. Nedeni ne olabilir acaba?
Şunu da belirtmem lazım. Temaları özelleştirirken örneğin, Pardus Milky temasının driver iconlarını tamamen değiştirmiştim. Pencere yön tuşlarını da silip, sistem iconlarını kullanmasını sağlamıştım. Bunlar bozulmalara sebep olabilir mi?

zeitgeist

Hangi dağıtım/sürümde yaşıyorsun bu sorunu?
Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

syagdiran

barış

Sürekli mi oluyor bu sorun? Ben de bilgisayarımı başka ekrana bağlayınca bu sorun meydana geliyordu...

syagdiran

Sürekli değil, bazen oluyor. Bilgisayarı açıp kapayınca da düzeliyor. Sebebi konusunda bir fikriniz var mı?

Contempt

Aynı sorunu ara sıra bende yasıyorum. İlk açıldığında Tema bozuk olarak geliyor ve sonra kendiliğinden düzeliyor. :D
Herşeye Rağmen...

syagdiran

Benim temam bozulunca panel rengi falan düzeliyor ama Bilgisayar iconu ve Çöp iconu düzelmiyor.

stef_q

Aynı sorun 10.10 da bende de var. Nadiren bir bakıyorum tüm tema özelliştermelerim yok olmuş. Hiçbir şey yapmadan sistemi yeniden başaltıyorum sorun ortadan kalkıyor.

Gconf-cleaner programını kullanıyordumm. Ondan şüpheliyim. gconf-cleaner kullanıyormusunuz ?

syagdiran

Hayır Gconf-cleaner isimli bir program kullanmıyorum.

heartsmagic

Sistem güncel mi?
Bir ara böyle bir sorunumuz vardı sanki, ancak güncellemelerin ardından çözüldü diye hatırlıyorum.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

syagdiran

Sistemin Güncel. İnternet bağlantım var.

heartsmagic

Bu durumda ne yazık ki temadan ve özelleştirmeden şüphelenmek dışında başka bir şey gelmiyor aklıma. Her özelleştirmeden sonra oluyor mu bu?

syagdiran

Özelleştirip kullandığım bir temam var ve son günlerde sürekli onu kullanıyorum. İşin garip tarafı tema bozulunca diğer temaları da seçsem iconlar değişmiyor.

Contempt

Eski temalarda bende aynı sorunları yasıyordum ama uzun zamandır kullandığım elegant temada bu sorun hiç yaşamadım.
Herşeye Rağmen...

syagdiran

Şu an yine bozuldu temam. Giriş ekranındaki Evrensel Erişim butonuna birkaç tık yapınca Giriş Logosunu da kaybettim.
Bu arada Giriş Logosunun yerini bilen var mı? (Tweak Dışında) nasıl değiştirilir?

heartsmagic

Konu dallanıp budaklanıyor ancak logonun yeri sanırım şurası:
/usr/share/icons/gnome/16x16/places/distributor-logo.png
Haliyle farklı boyutlar için farklı dizinler olacaktır. Kendi logonu buradakiyle değiştirebilirsin.
Ayrıca farklı ve belki daha güzel bir yöntem:
http://ubuntuforums.org/showpost.php?p=2841579&postcount=2

gomana

aynı soru bendede mevcut 10.10 sistemim güncel üstelik bende tema bozulmaklada kalmıyor pencereleri kapattığımız tam ekran yaptığımız yada küçülttüğümüz düğmelerde kayboluyor

Zorba58

Alıntı yapılan: gomana - 07 Şubat 2011 - 16:41:29
aynı soru bendede mevcut 10.10 sistemim güncel üstelik bende tema bozulmaklada kalmıyor pencereleri kapattığımız tam ekran yaptığımız yada küçülttüğümüz düğmelerde kayboluyor
Masaüstü efektlerini kapattığınız zaman normale dönüyor mu bakar mısınız?
Dünya' nın asıl problemi. ahmaklar ve fanatikler her zaman için kendilerinden çok eminken; buna karşılık daha aklıbaşında insanların hep şüphelerle dolu olmaları.
                                                            Bertrand Russell

gomana

masaüstü efektleri kapalı compiz kullanıyorum pencere yöneticisini önce metacity sonra tekrar compiz yapınca düzeliyor ancak

heartsmagic

Compiz kullanıyorsan masaüstü etkileri kapalı değil, açık demektir. Sorun kullanılan bir uygulamadan dolayı oluşuyor olabilir.

gomana

detaylı bir bilgim yok ama sağ tık yapıp görsel efektler bölümüne bakınca 3 seçenekten hiç birinin işaretli olmadığını görüyorum

heartsmagic

Peki Compiz kullanıyorum derken neyi kastetmiştin?

gomana

heartsmagic

Onu anladım :) Hoplayan, zıplayan pencereler falan mı var yani, küp mü var?
Zira bir önceki iletinde kapalı olan yerler var dedin, ancak Compiz kullanıyorum demişsin. Bunu soruyorum ben aslında.

gomana

evet sallanan pencereler felan var küpte var