Lenovo Y530 4+1 Ses Problemi

Başlatan Intagrated Circuit, 05 Şubat 2011 - 18:08:22

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Intagrated Circuit

Arkadaşlar selamlar. Ubuntuda daha acemiyim. Bende lenovo y530 notebook var. Notebook 'un üzerinde dahili 4+1 hoparlör var ancak sadece 2 sinden ses çıkıyor. Bilgisayarda Ubuntu 10.10 yüklü. Sanırım ALSA ayarlarıyla oynanacak ama nasıl olacak bilmiyorum. Yol gösterirseniz çok makbule geçer. Teşekkürler.

confickerbelasi

hoporlör simgesine tıkla>ses tercihleri>donanım>profiller'den seç.

hoporlörleri sına ile test et bukadar.

DoGuKaN

Ben 5.1 hoparlörüm için şu linkteki yolu denemiştim ve işe yaradı. Siz 6 yerine 5 yazarsanız sorun olmaz muhtemelen.

http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1652170

Intagrated Circuit

arkadaşlar çok teşekkür ederim ama 4.1 için linkteki yöntemde hoparlörden sınamada yöntemide olmadı. Hep stereo olarak görüyor. Stereo olarak gördüğü içinde 5 i tanımıyor. Elim ayağım bağlandı :(

confickerbelasi

zeitgeist

Reimde görülen seçenekleri denedin mi? Eğer bu seçenekler bir sonuca ulaşamadıysan:

alsamixer

komutuyla ulaşacağın uygulamadaki kanaları açmayı deneyebilirsin.

Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

Intagrated Circuit

Selamlar arkadaşlar. Öncelikle 5+1 filmi denedim kesik kesik ses duyuluyor hatta anlaşılmıyor desem yeridir. alsamixer 'ide denedim, ses ayarlarından seçenekleride denedim ancak olmadı. Ses ayarlarındaki seçeneklerde sadece stereo mevcut. Alsamixer 'den ne ne kadar değiştirip kontrol etsemde işin içinden çıkamadım. Sanırım farklı bir problemden dolayı bu oluyor.

confickerbelasi

Alıntı yapılan: zeitgeist - 06 Şubat 2011 - 02:52:35
Reimde görülen seçenekleri denedin mi? Eğer bu seçenekler bir sonuca ulaşamadıysan:

alsamixer

komutuyla ulaşacağın uygulamadaki kanaları açmayı deneyebilirsin.
bunu denedinmi?