Güncelleme sonrası Ubuntu açılmıyor

Başlatan berkdemir, 31 Ocak 2011 - 21:16:39

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

berkdemir

Illyrea

bilgisayarı başlatırken recovery modla açmayı denedin mi?

mehmetux

Bazen güncelleme sonrası aynı sorunu bende yaşıyorum ekran kartı driverını tekrar yükleyince düzeliyor. Ekran kartının marka ve modeli nedir?
Bilmiyorsan lspci | grep -i vga komutu ile öğrenebilirsin.
Soru sormadam önce empati kurmak lazım.

berkdemir

ıntel corparatıon ıntegrated graphıcs controller
atı technologıes ınc redwood radeon hd 5600 series

ne yapabilirim

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 31 Ocak 2011 - 21:56:01

http://s3.amazonaws.com/data.tumblr.com/tumblr_lfwkk4SW281qeghizo1_1280.jpg?AWSAccessKeyId=0RYTHV9YYQ4W5Q3HQMG2&Expires=1296590002&Signature=2hMQMYWOwgiJIz2uhG1IFRJXrR8%3D

mehmetux

Eğer ekran kartı driverını el ile kurduysan 
sudo sh /usr/share/ati/fglrx-uninstall.sh
Komutu ile kaldırabilirsin, bilgisayarı yeniden başlatınca masaüstüne ulaşabilirsin sanıyorum. Ulaştıktan sonra bu başlıkta yeni driverı nasıl kuracağın anlatılmış.
Eğer ekran kartı sürücüsünü el ile kurmamışsan nasıl kaldıracağın konusunda bir bilgim yok fakat

wget http://www2.ati.com/drivers/linux/ati-driver-installer-11-1-x86.x86_64.run
sudo sh ./ati-driver-installer-11-1-x86.x86_64.run
sudo aticonfig --initial

komutlarını sırasıyla uç birimde yürüttükten sonra yeniden başlatmayı deneyebilirsin.

berkdemir

benim sistemim 64 bit bu arada.
denedim onları olmadı.

bytan

@mehmetfun'ın önerisinin neden olmadığını da ayrıntılı aktarsaydın sana yardımcı olmaya çalışacak kişiler açısından iyi olurdu.

Alttaki komutu uygula.  Eğer halen sorun devam ederse xorg.conf dosyanı geri taşıyıp içeriğini düzenlemelisin. Örneğin PCI slotunda aranan aygıtın bulunamadığına dair bir hata iletisi vermiş. Forumun ATI bölümünde @localhost'un bir anlatımı olacaktı.

sudo mv /etc/X11/xorg.conf /etc/X11/xorg.conf.yedek
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

barış

startx
yazmayı denedin mi? Benim de başıma gelmişti. Ayrıca buna "çöktü" denmez :) sadece bir arıza yaşamışsın o kadar :)

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 01 Şubat 2011 - 10:53:11

Hatanın son kısmında gördüm, yukarıdaki komut işe yaramaz. (benim verdiğim)

mehmetux

Söylediğim komutları  yürütürken hata aldın mı? Aldıysan bu hata çıktılarını buraya aktarman çözüm için ipucu olabilir. Daha önce söylediğim gibi aynı sorunu bende yaşadım ekran kartı driverını tekrar kurarak çözdüm. (Ekran kartım ati radeon hd 4800 series)