Pidgin GoogleTalk'a bağlanamıyor

Başlatan Timur, 29 Ocak 2011 - 20:42:26

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Timur

Pidgin ile Google Talk hesabıma bağlanamıyorum arkadaşlar. GoogleTalk'u sık kullanmadığım için bir süredir idare ediyordum. ve bu yüzden silmiştim ancak az önce tekrar yükledikten sonra gmail hesabıma bağlanmaya çalıştım ancak yine bağlanamadım. Bu konuda yardım edebilirseniz çok sevinirim. Teşekkürler.

sema

Hesabı düzenle deyip Domain yerine gmail.com yazıp dener misin, az önce bende çalıştı.
susema

btermeli

Hesabını Gtalk hesabı olarak değil de Jabber XMPP hesabı olarak ekleyip dener misin?
Duvarları olmayan bir dünyada, neden pencerelere ihtiyaç duyayım ki???

Timur

Alıntı yapılan: sema - 29 Ocak 2011 - 21:23:27
Hesabı düzenle deyip Domain yerine gmail.com yazıp dener misin, az önce bende çalıştı.

domain yerinde gmail.com yazıyordu zaten :S

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 30 Ocak 2011 - 15:30:31

Alıntı yapılan: btermeli - 30 Ocak 2011 - 00:28:06
Hesabını Gtalk hesabı olarak değil de Jabber XMPP hesabı olarak ekleyip dener misin?

ilk başta da GTalk değildi zaten, XMPP idi

reis33

Pidgin ile sadece gmail değil, msn hesaplarımı da açamıyorum.
Onun için diğer yazılımları kullanıyorum.
Mesela Kopete gtalk eklentisi yükleyip sorunsuz çalışıyor.

ksksersey

Hesap ayarlarından "Advanced" sekmesinde --Bağlantı sunucusu kısmına: talk.google.com  yaz. Bağlanırken sana SSL sertifika onayı soracak, kabul et'e tıkla ve sorunsuz bir şekilde bağlanabilirsin.

Timur

Alıntı yapılan: ksksersey - 30 Ocak 2011 - 16:02:29
Hesap ayarlarından "Advanced" sekmesinde --Bağlantı sunucusu kısmına: talk.google.com  yaz. Bağlanırken sana SSL sertifika onayı soracak, kabul et'e tıkla ve sorunsuz bir şekilde bağlanabilirsin.

evet şimdi işe yaradı, çok teşekkürler :)

MURATSPLAT

Alıntı yapılan: Timur - 30 Ocak 2011 - 16:56:40

Gmail Talk, Webtarayıcı üzerinde daha kararlı çalışıyor. Flash gibi bir eklenti yükleniyor. Ubuntu için dep paketi var. Firefox ve Chrome destekliyor. Ben de geyet iyi çalıştı. Bu nedenle Pidgin ile uğraşmanın pek pratik olduğunu düşünmüyorum.
Donanım:
GA-MA790XT-UD4P Anakart
AMD Phenom(tm) II X4 945 Processor
2048*2 DDR3(1333MHZ) + 2048*2 DDR3(1600MHZ) = 8 GB  Asus Nvidia GeForce GT-430 1GB DDR3 128bit Samsung HD502HJ 500 GB + Samsung HD322HJ 320 GB + Western Box USB 640 GB =1.4 TB ATI Technologies Inc SBx00 Azalia (Intel HDA) SkyStar HD 2 Digital Uydu Kartı Logitech MK250

Timur

Alıntı yapılan: MURATSPLAT - 30 Ocak 2011 - 17:53:43

Gmail Talk, Webtarayıcı üzerinde daha kararlı çalışıyor. Flash gibi bir eklenti yükleniyor. Ubuntu için dep paketi var. Firefox ve Chrome destekliyor. Ben de geyet iyi çalıştı. Bu nedenle Pidgin ile uğraşmanın pek pratik olduğunu düşünmüyorum.

evet çok doğru hocam, bende tarayıcı üzerinden kullanıyordum şimdiye kadar.
ancak benim özellikle pidgin'e yönelmemin nedeni birden fazla anlık mesajlaşma hesabındaki kişileri aynı pencerede görüntülemek isteyişimdi  :)

MURATSPLAT

Alıntı yapılan: Timur - 31 Ocak 2011 - 20:31:39

ancak benim özellikle pidgin'e yönelmemin nedeni birden fazla anlık mesajlaşma hesabındaki kişileri aynı pencerede görüntülemek isteyişimdi  :)
Ben de senin gibi düşünmüştüm ama pidgin ile pek verim alamadım. Özellikle Google Talk'da sesli konuşmada. Sen de nasıl çalıyıor? Memnun musun ?
Donanım:
GA-MA790XT-UD4P Anakart
AMD Phenom(tm) II X4 945 Processor
2048*2 DDR3(1333MHZ) + 2048*2 DDR3(1600MHZ) = 8 GB  Asus Nvidia GeForce GT-430 1GB DDR3 128bit Samsung HD502HJ 500 GB + Samsung HD322HJ 320 GB + Western Box USB 640 GB =1.4 TB ATI Technologies Inc SBx00 Azalia (Intel HDA) SkyStar HD 2 Digital Uydu Kartı Logitech MK250

Timur

Alıntı yapılan: MURATSPLAT - 31 Ocak 2011 - 21:00:10
Alıntı yapılan: Timur - 31 Ocak 2011 - 20:31:39

Ben de senin gibi düşünmüştüm ama pidgin ile pek verim alamadım. Özellikle Google Talk'da sesli konuşmada. Sen de nasıl çalıyıor? Memnun musun ?

Sesli konuşmada henüz deneme fırsatım olmadı. Ama yarın dener denemez nasıl çalıştığını da belirtirim.

if

Pidgin'de önceden böyle bir sorun vardı ama şu an yok.

opusxx

Pidgin gtalk sesli de sorun vardı evet geçti ama ses kalitesi ;en azından bende ve arkadaşlarımda berbattı bir, bir buçuk ay önce, o da mı halledildi?. Hala skype ile konuşmaktayızda, kurtulmak istiyorum skype' den şahsen.
nVidia GeForce 8600 GT (512)
Lxde + Awesome wm 3.4.6
philips 109b6 (19 inc )
AMD Athlon(tm) 64 Processor 3000+  1024 ram,

if

@opusxx, hiç sesli konuşma yapmadım Pigdin üzerinden, o yüzden bilemiyorum.

opusxx

Teşekkürederim İf. Bende deneyememiyorum denemek için arkadaşlarımı ikna etme hakkının sonlarındayım :). Hepsinde gtalk var ama konuşurken gelin deneyelim dediğimde artık haklı olarak höh heh gibi ifadeler ile karşıyorum bir kez daha denemek istediğimi söylersem, gelde anlat... :D
nVidia GeForce 8600 GT (512)
Lxde + Awesome wm 3.4.6
philips 109b6 (19 inc )
AMD Athlon(tm) 64 Processor 3000+  1024 ram,