Güncelleme sonrası Ubuntu 10.10 kablosuz bağlantı sorunu

Başlatan Intagrated Circuit, 29 Ocak 2011 - 00:10:51

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Intagrated Circuit

Selam arkadaşlar. Ben 2 haftalık tazecik :) ubuntu 10.10 kullanıcısıyım. Windows 'tan bıktım ve böyle bir karar verdim. İyi ki de kurmuşum, hatta iş yerimdeki arkdaşlarımı bile ubuntu kullanmaya ikna ettim :) Mutluyum. Şimdi sorunuma gelem istiyorum. * her şey çok iyi başladı. ubuntuyu kurdum, * her şey çok iyi mükemmel çalışıyordu ilk güncellemeleri yaptım, 2. güncellemeyi yaptım. * her şey çok güzel. Ama en son bir güncelleme yaptım. Sonra bilgisayarı kapattım. Ertesi akşam bilgisayarımı açtığımda internete bağlanmıyordu. Allahtan evde masaüstü bilgisayar var ve oradan biraz araştırma yapayım dedim. Bir kaç araştırma yaptım ve çarem olmadı. En son ubuntuyu tekrardan komple sisteme kurdum ve internetimi geri kazandım. Ancak; ileri ki günlerde yine aynı problemle karşılaşacağımı düşünüyorum. Nasıl bir yöntem izlemeliyim? İntelin kendi sitesinde verdiği linux İntel 5100 'ün  yüklemenin nasıl olacağını anlatmış ama * bir şey anlamadım  :D Ne yapmalıyım?

Bilgisayarımın Modeli: Lenovo Y530
Wireless Kartımın Modeli: İntel/Pro Wireless 5100AGN

heartsmagic

Arada güncellenen paketler bakabilirsin. En azından neyin sebep olduğunu anlarsak onun üzerine gideriz. Çekirdek mi, sürücüleri mi ..
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Monarch

2 bilgisayarda da aynı sorunu yaşadık ne yazık ki.. :(

güncelleme öncesi sorunsuz şekilde kullanılan kablolu/kablosuz internet, şimdi sorun veriyor. bilgisayar-modem arası bağlantıda sorun yok ama internete erişilmiyor.

vodafone 3g modem ile bağlanıyorum şu an için.

sorunun düzeltileceği güncelleme için, konuyu takipteyim.

stratovarius

En son yanlış hatırlamıyorsam kernel güncellemesi oldu. Bu güncellemeden sonra mı bu sorunu yaşadınız ? Çünkü kernel güncellemesi kablosuz bağlantılar için yeni yamalar içeriyordu.

Intagrated Circuit

Olabilir. Çünkü güncellerken hangi dosyaları indirdiğini merak edip kodları takip etmiştim. Karnel yazan dosyalarıda indirdiğini gördüm. Ancak bu dosyaların detaylarını bilmeyip formattan önceki kısımda kaldı. Ancak ileri ki günlerde yine aynı problemi yaşayabilmem olağan. Onun için aynı problem olduğunda detaylarıyla beraber paylaşacağım. İlginze teşekkür ederim.

heartsmagic

Peki çekirdek güncellendiğinde Grub listesindeki bir önceki çekirdekle sistemi açtığında kablosuz çalışıyor mu?

Monarch

Sorunu çok basit bir şekilde çözdüm.

Şöyle ki;

güncelleme sonrası varolan bağlantıyı silip, tanımlamaları yeniden yaptım ve sorun kalmadı ;)

fthzcn

Problemin aynısını şu an ben de yaşıyorum. Intel(R) PRO/Wireless 3945ABG kartı sahabiyim. son güncellemelerden sonra kablosuz bağlantı sağlayamıyorum. Kablosuz ağ etkin değil. Driverları indirip yüklememe rağmen yine çözüme ulaşamadım.

Güncelleme sonrasında varolan bağlantılardan kasıt daha önce kullandığımız bağlantılar ise ben de zaten silinmiş durumdaydı kurulumu yaparken. Çözüm önerilerinizi bekliyorum.

Not: 11.04 kullanıyorum.

kelebek333

Güncelleme sonrası bağlantı sağlanamadığı için, güncelleme yapmadan önce wicd 'yi kurun. Wicd ağ varsayılan ağ yönetim aracına göre çok daha başarılı bağlantılar kuruyor (benim fikrim tabii)

Ubuntu ağ yönetimini devre dışı bırakın ve ağa wicd bağlanmayı deneyin

MrKowalski

Alıntı yapılan: fthzcn - 11 Nisan 2011 - 02:12:13
Problemin aynısını şu an ben de yaşıyorum. Intel(R) PRO/Wireless 3945ABG kartı sahabiyim. son güncellemelerden sonra kablosuz bağlantı sağlayamıyorum. Kablosuz ağ etkin değil. Driverları indirip yüklememe rağmen yine çözüme ulaşamadım.

Güncelleme sonrasında varolan bağlantılardan kasıt daha önce kullandığımız bağlantılar ise ben de zaten silinmiş durumdaydı kurulumu yaparken. Çözüm önerilerinizi bekliyorum.

Not: 11.04 kullanıyorum.

aynı sorun bende de var. 11.04 kullanıcısıyım.güncellemeleri yaptım bilgisayarı yeniden başlattıgımda wireless kartını görmedi. iwconfig komutuyla baktıgımda eskiden olan wlan0 kartımın olmadıgını gördüm. şuanda zaten live cd'den kullanıyorum.

belki işinize yarar diye bu çıktıyıda ekleyeyim :)
00:00.0 Host bridge: Intel Corporation Mobile PM965/GM965/GL960 Memory Controller Hub (rev 03)
00:01.0 PCI bridge: Intel Corporation Mobile PM965/GM965/GL960 PCI Express Root Port (rev 03)
00:1a.0 USB Controller: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) USB UHCI Controller #4 (rev 03)
00:1a.1 USB Controller: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) USB UHCI Controller #5 (rev 03)
00:1a.7 USB Controller: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) USB2 EHCI Controller #2 (rev 03)
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) HD Audio Controller (rev 03)
00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) PCI Express Port 1 (rev 03)
00:1c.1 PCI bridge: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) PCI Express Port 2 (rev 03)
00:1c.2 PCI bridge: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) PCI Express Port 3 (rev 03)
00:1c.3 PCI bridge: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) PCI Express Port 4 (rev 03)
00:1c.4 PCI bridge: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) PCI Express Port 5 (rev 03)
00:1d.0 USB Controller: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) USB UHCI Controller #1 (rev 03)
00:1d.1 USB Controller: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) USB UHCI Controller #2 (rev 03)
00:1d.2 USB Controller: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) USB UHCI Controller #3 (rev 03)
00:1d.7 USB Controller: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) USB2 EHCI Controller #1 (rev 03)
00:1e.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801 Mobile PCI Bridge (rev f3)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation 82801HEM (ICH8M) LPC Interface Controller (rev 03)
00:1f.1 IDE interface: Intel Corporation 82801HBM/HEM (ICH8M/ICH8M-E) IDE Controller (rev 03)
00:1f.2 IDE interface: Intel Corporation 82801HBM/HEM (ICH8M/ICH8M-E) SATA IDE Controller (rev 03)
01:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation G84 [GeForce 9500M GS] (rev a1)
03:00.0 Network controller: Intel Corporation PRO/Wireless 4965 AG or AGN [Kedron] Network Connection (rev 61)
04:00.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller (rev 01)
08:03.0 FireWire (IEEE 1394): Ricoh Co Ltd R5C832 IEEE 1394 Controller (rev 05)
08:03.1 SD Host controller: Ricoh Co Ltd R5C822 SD/SDIO/MMC/MS/MSPro Host Adapter (rev 22)
08:03.2 System peripheral: Ricoh Co Ltd R5C592 Memory Stick Bus Host Adapter (rev 12)
08:03.3 System peripheral: Ricoh Co Ltd xD-Picture Card Controller (rev 12)

bu konuda yardımcı olabilirmisiniz acaba ?

egcodes

http://computerandu.wordpress.com/2011/05/04/how-to-solve-no-wireless-networks-in-ubuntu-11-04/

burda bir çözüm önerisi var deneyin isterseniz. İngilizceniz yoksa translate ile çevirip deneyin yine yapamazsınız haber edin yazarım buraya :)
1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

MrKowalski

Alıntı yapılan: egcodes - 28 Ağustos 2011 - 18:32:08
http://computerandu.wordpress.com/2011/05/04/how-to-solve-no-wireless-networks-in-ubuntu-11-04/

burda bir çözüm önerisi var deneyin isterseniz. İngilizceniz yoksa translate ile çevirip deneyin yine yapamazsınız haber edin yazarım buraya :)

vermiş oldugunuz siteye baktım. ama anladıgım kadarıyla broadcom wireless kartında sorun yaşayanlar için. çünki çat pat anladıgım kadarıyla broadcom driverlarını kurdurmaya çalışıyor :)

yoksa ben mi yanlış anladım ?

egcodes

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

heartsmagic

Şunu bir deneyebilir miyiz:

sudo rmmod -f iwlagn
sudo modprobe iwlagn swcrypto=1

MrKowalski

malesef vermiş oldugunuz kodların denedim yeniden başlattım hiç bir degişiklik olmadı.

root@ubuntu-F8SN:/home/ubuntu# rmmod -f iwlagn
root@ubuntu-F8SN:/home/ubuntu# modprobe iwlagn swcrypto=1
root@ubuntu-F8SN:/home/ubuntu# iwconfig
lo        no wireless extensions.

eth0      no wireless extensions.

vboxnet0  no wireless extensions.

heartsmagic

MrKowalski

buyrun

ubuntu@ubuntu-F8SN:~$ lsmod | grep iw
iwlagn                284569  0
iwlcore               148965  1 iwlagn
mac80211              257001  2 iwlagn,iwlcore
cfg80211              156212  3 iwlagn,iwlcore,mac80211

heartsmagic

Modüller yüklü gibi. Sağdan soldan gördüklerimizi uygulatmaya devam edelim:
sudo ifconfig wlan0 down
sudo rmmod -f iwlagn
sudo modprobe iwlagn fw_restart4965=1
sudo ifconfig wlan0 up

Bunları yaptıktan sonra yeniden başlatma. Bir önceki denemende iwconfig çıktısından önce sistemi yeniden mi başlatmamıştın değil mi?

MrKowalski

iwconfig komutunu bilgisayarı yeniden başlatmadan önce verdim. önceden verdiginiz komutların hemen peşine.

şimdi verdiginiz komutlarda ufak bi sorun çıktı sanki

ubuntu@ubuntu-F8SN:~$ sudo ifconfig wlan0 down
wlan0: ERROR while getting interface flags: Böyle bir aygıt yok
ubuntu@ubuntu-F8SN:~$ sudo rmmod -f iwlagn
ERROR: Removing 'iwlagn': No such file or directory
ubuntu@ubuntu-F8SN:~$ sudo modprobe iwlagn fw_restart4965=1
FATAL: Error inserting iwlagn (/lib/modules/2.6.38-8-generic/kernel/drivers/net/wireless/iwlwifi/iwlagn.ko): Unknown symbol in module, or unknown parameter (see dmesg)

heartsmagic

İlk komutu es geçip, üçüncü komuttaki fw_restart4965=1 parametresini silip deneyebilir miyiz?

MrKowalski

malesef hiç bi değişiklik yok. işletim sistemini yeniden kurmak istemiyorum :S

ubuntu@ubuntu-F8SN:~$ sudo modprobe iwlagn
[sudo] password for ubuntu:
ubuntu@ubuntu-F8SN:~$ iwconfig
lo        no wireless extensions.

eth0      no wireless extensions.

vboxnet0  no wireless extensions.

heartsmagic

Bu güncellemede ne gelmişti hatırlıyor musun?
Yeni çekirdek geldi mi?

MrKowalski

hatırladıgım kadarıyla yeni çekirdek yoktu. ufak bi güncellemeydi. yaklaşık 10mb civarıydı.

yapılan güncellemelere yazılım merkezinden bakılabiliyormu bilmiyorum ama belki yardımı olur diye resmi koyuyorum. 27 agustostan sonra wireless'im gitti.

heartsmagic

Orada şüpheli bir iki paket mevcut. Örneğin iw, rfkill ve linux-firmware.

rfkill list
ne diyor?

MrKowalski

listedeki grub hariç (yani iw,rfkill,linux-firmware) hepsini kaldırmıştım belki sorun çözülür diye. ama çözülmedi

vermiş oldugunuz kodun çıktısını şuan denedim. buyrun.
ubuntu@ubuntu-F8SN:~$ sudo rfkill list
[sudo] password for ubuntu:
0: hci0: Bluetooth
Soft blocked: no
Hard blocked: no