[Çözüldü] compiz pencere problemi

Başlatan xxx3, 19 Temmuz 2008 - 22:19:52

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

xxx3

Arkadaşlar ubuntuyu yeniden kurdum compizi yükledim ama açık bir penceremi kapatmak istediğimde pencerenin üstündeki kapatma düğmesi  resimdeki gibi oluyor nasıl düzelte bilirim ayrıca ekran kartım envy ile kuruldu envy daha öncede kullandım ve ilk defa böyle bir sorunla karşılaşıyorum.   :( Compzi kaldırıp yeniden kurdum ama işe yaramadı.

[IMG]http://img45.imageshack.us/img45/2954/ekrangrntscn7.th.png[/img]

ufuk_k

fusion-icon pakedini kur ve emerald pencere yöneticisini seç.

xxx3

tamamdır yaptım ama olmadı  kurdum dediğinizi ama olmadı

xxx3

Acaba ekran kartı sürücüm mü tam yüklenmedii bir türlü düzeltemedim compizi tamamen kaldırıp tüm ayarlarıyla nasıl geri yükleyebilirim ben biraz denedim ama bazı doslyarı kaldırmadım mı acaba.??

ufuk_k

Önce sorun çözüldü diyorsun. Sonra düzelmediğini farkediyorsun, olabilir bu çok normal. Fakat neden mesajını düzenliyorsun? Yeni bir mesaj yazıp "şimdi farkettim de, olmadı" diyebilirsin. Böyle olunca çok kafa karışıyor.

glxinfo | grep render

Ne olmadı, neden olmadı ben anlayabilmiş değilim. Bu komut "yes" döndürüyorsa, ekran kartı sürücülerin ve hızlandırma yüklenmiştir.
Compizi tamamen kaldırmak için, synapticte compiz diye aratıp bulduğun paketleri "tamamen kaldır" diyerek kaldırırsın.

xxx3

Verdiğiniz kodu çalıtırdım yes cevabı geldi ama sorunum devam ediyor bende anlamadım neden olduğunu önceden de birçok kez compiz kurdum ama ilk kez başıma böyle birşey geliyor.

DeFacto

Bende de arada sırada o yukardaki çarpı eksi kare filan gidiyor arkadaş gibi ama benimki tuhaf. Oturum açılır açılmaz audacious gibi bir uygulama başlatırsam bu sorun oluyor. o çarpular filan gidiyor. Direk bir klasör ya da opera/firefox açarsam oturum açılır açılmaz sorun olmuyor oturum boyunca :D Kazara açıyım direk ctrl+alt+backspace :)

munirekinci

Gnome üzerinde Metacity kullanırken benzer problem ile karşılaşıyordum, Emerald ile üstesinden geliyordum.

yogarock

merhaba arkadaşlar.....

bende de aynı problem vardı üstesinden şöyle geldim...

compiz settings manager ordan effects bolumunde pencere deklarasyonu diye bir kutuçuk var onu işaretleyin...sonra her şey düzeliyor en azından ben böyle aştım...sevgiler saygılar...

xxx3

Teşekkürler halletdim sanırım emerald kurulumunda birazcık sorun varmış bir kaç paket daha indirdim ve sorunum düzeldi. :)