Lenovo B560 Kurulum Sorunu

Başlatan mkarakus, 27 Ocak 2011 - 17:39:06

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mkarakus

Merhabalar.

Yeni Notebook aldım. Üzerinde  Win7 Enterprise yüklü.
Ben Sadece 320 gb lık diskime ubuntu 10.10 kurmak istiyorum.Yani Notebook umda işletim sistemim ubuntu olmasını istiyorum.
bu arada Hep ms windows kullandım.
Notebook u formatladım tek partition diske  Ubuntunun Sitesiden 10.10 sürümünü indirip flash diskle kurulum yapıyorum kurulum sorunsuz ama yeniden başlattığımda ubuntu yu açamıyorum.

ebubekirs

Kurulum başarıyla tamamlandı ve yeniden başlatmak istedi değil mi ?

Karşınıza hangi ekran geliyor ? Nerede takılıyor yani ?
Dünyaya gelen de benim, dünyadan giden de benim

mkarakus

Evet üstad kurulum başarıyla tamamlandı diyo.Yeniden başlat diyo.
Yani windows gibi anlatıyorum  dos ekranında kalıyo.trace diye bi satırdı galiba.pardus 2011 kurdum çalışıyo :(

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 27 Ocak 2011 - 17:51:33

Alıntı yapılan: ebubekirs - 27 Ocak 2011 - 17:43:35
Kurulum başarıyla tamamlandı ve yeniden başlatmak istedi değil mi ?

Karşınıza hangi ekran geliyor ? Nerede takılıyor yani ?

siyah ekranda donanımları sayıyo o ekranda öyle bekliyo.

ebubekirs

Hata çıktısını ya da ekran görüntüsünü buraya alabilirsek daha güzel olur. Böyle bir imkanınız var mı ?

mkarakus

Tabiki Ama tekrar kurulum yapmam lazım. Şimdi Win 7 ve pardus 2011 yüklü yedeklerimi aktarıp akşam saatlerinde  ekran görüntüsünü yayınlarım.
Üstad bişey sorucam. Tek başına çalıştırabilrim değil mi ubuntu yu.
Yani sadece notebook umda ubuntu olsun istiyorum ?

ebubekirs

Tabii ki. Ubuntu'yu tek başına kurup kullanabilirsiniz

mkarakus

eyvallah üstad :)
ben birazdan ubuntu kuruluma geçicem. geçmeden önce bişey sorabilirmiyim.Diski bölmeden kurulum yapıcam.320 gb a.
olurya inşallah çalışırsa :) diski win7 de olduğu gibi bölebiliyormuyum üstad ?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 27 Ocak 2011 - 19:02:21

bu arada ben üstad ubuntunun sitesinden universal usb installer 1.8.2.9 versiyonunu indirdim.
yani 10.10 versiyonunu iso olarak indiriyorum.uniser.usb.ins. ile usb flash a exract edim flash diskle boot ediyorum.Kurulum Böyle başlıyo ? varmı burda ters bir şey ?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 27 Ocak 2011 - 20:32:55

Üstad Şimdi tekrar kurdum yeniden başlat dedim. bi ekranda kaldı öyle.10 dk bekledim açılmadı.
açtığımdada hata aldım :(

http://img513.imageshack.us/i/77559466.jpg/
http://img248.imageshack.us/i/89875752.jpg/
http://img202.imageshack.us/i/36182594.jpg/
http://img836.imageshack.us/i/87902263.jpg/

aycan

Tesadüfe bak bende aynı notbookla, aynı sorunlarla uğraşıyorum.

Ubuntu 10.10 ile yaşadığınız problem intel ekran kartı sürücüleriyle ilgili. Ben bu sorunla boğuşmak yerine ubuntu 10.04 kurdum geçtim.

10.04'de ekran kartı sorun çıkartmıyor fakat imleçsürer çalışmıyor ve klavyenin çalışmasınıda engelliyor. Bu sorunda aşağıdaki üç komutu konsola kopyalayıp enter'lamakla bitiyor.

1- Usb mouse ile sistemi açıyoruz ama imleçsürere dokunmuyoruz. (dokunursak sapıtır ve yeniden başlatmak zorunda kalırsınız.)

2- Aşağıdaki komutları sırayla uyguluyoruz.

echo "options psmouse proto=imps" |sudo tee -a /etc/modprobe.d/psmouse

sudo modprobe -r psmouse

sudo modprobe psmouse proto=imps

Hep windows kullandım demişsiniz ya konsol nerde diye ararsanız. Uygulamalar>Donatılar>Uçbirim

mkarakus

bi bakayım  10.04 indirip deniycem :(

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 28 Ocak 2011 - 13:03:22

Ubuntunun Sitesinde 10.04 Lts olanı mı kurdunuz peki veya link verebilirmisin ? 

ebubekirs

http://releases.ubuntu.com/10.04/

Buradaki Desktop iso dosyaları işinizi görecektir.

mkarakus

ben kurdum şimdi mouse hallettim ama wireless görmüyor üstad ?

badhero

lspci
ifconfig
iwlist scanning
cat /etc/udev/rules.d/70-persistent-net.rules

çıktılarını aktarabilir misiniz?

mkarakus

üstadd teşekkürler yardımcı olan herkese.
wireless sorunumu da software update ile çözdüm :)
Çok teşekkürler.

heartsmagic

İlginç, bazıları kurabilmiş 10.10'u:
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1620772

Acaba makineler mi farklı?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

ahmet_matematikci

Bu B560 a ubuntu 10.10 fedora nın sitesinde ki  en son sürümünü kuramadım.

Hatta virtualbox sanal bilgisayar programı ile windows içinde de çalıştıramadım.

Net te bu makinalarda sadece window için bios ayarı yapılmış biostan bişeleri değiştirmek gerekiyor muş diye bişler okudum ama
mantıklı gelmedi; Acaba ne olabilir temel problem?

Makinaya windos dışında bişeler kurulmasında böle bi ayar yapabilir mi lenovo B560 için... ::)
♥ Kız tavlamak için kahraman olmak gerekmez. Doğru kadın zaten sizi kahraman yapar ;)

aycan

Merhaba;
Virtualbox icin sanallastirma desteginin aktif yapilmasi biostan ayarlaniyor ve bircok uretici bunu ontanimli olarak acik sunar. bazi sony bilgisayarlarda bu ozelligin bilincli olarak kapatildigini biliyorum ama b560 I denemedim. boyle bir ihtimali virtualbox ile windows icine windows kurmayi deneyerekte eleyebilirsiniz.

normal fedora ve ubuntu kurulumunda nasil bir sorunla karsilastiniz?

ahmet_matematikci

Cevabınıza teşekkürler. Ancak virtual box programı için bios ayarını ilk defa duydum. Bunu nasıl yapabileceğimi söyler misiniz.
Uzun süredir linux kullanamıyorum burnumda tütüyor. Ömrümü yedi şu lenovo ne etti isem windows dışı bişi kuramadım. :-X :-X
♥ Kız tavlamak için kahraman olmak gerekmez. Doğru kadın zaten sizi kahraman yapar ;)

aycan

Şu bios olayı kafa karıştırmasın ben denedim kilit yokmuş. Güzel çalışıyor Virtualbox.

Gelelim sizin sorununuza fedora ve ubuntuyu kuramadığınızdan bağsediyorsunuz fakat sorunun ne olduğundan pek bağsetmiyorsunuz.

Ben Ubuntu 10.04 64 Bit kurdum canavar gibi çalışıyor. Siz illa 10.10 kuracaksanız bilemiyorum. Biraz uğraşınca oda çalışacak gibi, ekran kartı ile biraz boğuşmak gerekecektir. 

ahmet_matematikci

Cevapların için teşekkürler. Lenovo nun B560 serisi için configurasyon ve sistemi farklı olabileceğini lenovo nun
sitesinden araştırdım. Ubuntu 10.10 nun kurmamasındaki problemin ekran kartının (intel ekran kartı) tanımaması olduğunu gördüm.
İlginç yanı 200 mb. lik slax dışında hiç biri (pardüs 2011 dahil) intel ekran kartını tanımıyor.

Slax da ise problem atheros ve broadcom ethernet ve wirelessi tanımaması.

Live ubuntu 10.10 açılıyor ancak ancak oda wirelessi tanımıyor.

heartsmagic

Daha önce söylediğim gibi bu makine için kurulum sorunu başlığı görünmüyor genel forumda da. Herkes ya ses kartı ya da kablosuz kart sorunundan bahsetmiş durumda.

Kurulum seçeneklerinden nomodeset denendi mi?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

enes

Ekran kartı probleminden dolayı aylardır uğraştıran Acer 5920G'yi gözden çıkardım. Lenovo B560 sipariş verdim. Onda da ekran kartı sorunu yaşamak istemiyorum =)
Özgür kalabildiğimiz sürece...

ahmet_matematikci

ARKADAŞIM LENOVO B560 GERCEKTEN HARİKA ANCAK
DRİVER KONUSUNDA ADAMLAR XP DRİVERLERİNİ BİLE
ÜRETMİYOR. YANİlinux konusunda
biraz sıkıntı cekeceksin. Hele atheros etjernet vebroadcon wirelessi
tanıtma çabaları çıldırtacak.

Linux kurarken bu sata da ahci modunu değiştireceksin bu sefer
format atılmayacak. Ömrümü yedi lenovo b560.
Adamlar windows7 aldırmak için elllerinden
geleni yapmışlar.

enes

10.10'u kurdum ve kablolu bağlantı ile System => Administration => Additional Drivers'tan kablosuz bağlantı için kurulum yaptım. Şu an sadece ses sorunu var onu çözmeye çalışıyorum.

Düzenleme : Ses sorunum yokmuş =) Farklı yere bakıyormuşum.
Özgür kalabildiğimiz sürece...

aycan

Ben sadece ekran kartı ve touchpad ile sorun yaşadım

Ses, ethernet ve kablosuz (Kısıtlanmış sürücüsü ile canavar gibi) hiç bir sorunum olmadı.

10.04 ile ekran kartıda sorun çıkartmadı compiz güzel çalışıyor.  Herkezin makinası başka başkamıdır nedir anlamadım gitti. Ekranı led backlight diye gittim bunu aldım keşke dell alsaymışım.