Laptop Batarya çabuk bitiyor ve kapanıyor? Starx Açılmıyor

Başlatan Gopca, 27 Ocak 2011 - 08:34:12

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Gopca

Kubuntu kurdum ama dikkatimi çeken bir durum var... Laptop çok aşırı ısınyor ve bataryası çabuk bitiyor... İşin en ilginç yanıysa şarjı taktığımda kubuntu kendini kapatıyor  >:(

sem

".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

Gopca

çok teşekkürler... arama sayfasından aradım sonuç bulamayınca googlede aradım orada cevap vermeyince mecburen sormak ve forumu kirletmek zorunda kaldım... Yardımınız için çok teşekkürler ederim. Batarya dolsun verdiğiniz linkteki işlemleri yerine getireceğim.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 27 Ocak 2011 - 09:47:39

ati ekran kartı kurulumunu yaptım ama şimdide startx gelmiyor.
siyah ekran geliyor kullanıcı adı ve şifremi isteyen... sanırım terminaldeyim :( nasıl masaüstüne gelebilirim?

startx komutu girince uzun yazılar geliyor. sonu ise şu şekilde...

(EE) fglrx(0) : firegl_SetSuspendResumeState FAILED -9.
ddxSigGiveUp: Closing log
giving up.
xinit: No Such file or directory (errno 2): unable to connect to X Server
xinit: No Such process (errno 3): Server error

if

@Gopca, o ekranda kullanıcı adınızı girin onaylayın, şifrenizi girin onaylayın ve ardından startx komutunu verin.

Gopca

o şekildede yapmıştım ama olmadı sildim ubuntu kurayım dedim kuramadım foruma baktım live cd ile açıp oradan install diyince kuruyor dediler bakalım şuanda yüklüyor :)

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 27 Ocak 2011 - 14:49:31

EVET BÜYÜK BİR ŞAŞKINLIK İÇİNDEYİM...

CD'yi takıp Ubuntuyu kur dediğimde kurulum sonunda CD'yi çıkartıyor ama cihaz açılmıyor ve ateş gibi sıcak oluyordu... CD'yi takıp ubuntuyu açıtıktan sonra masaüstünden install yapınca sorunsuz kurdu ve şuanda kurulum bitti gayet güzel bir şekilde ekran geldi :)

Bu işte bi acayiplik var gibime geliyor ama hadi neyse :)

Sherlock Holmes

Alıntı yapılan: Gopca - 27 Ocak 2011 - 13:47:15
Bu işte bi acayiplik var gibime geliyor ama hadi neyse

Bazı işlemlerin etkisi beklenilmedik sonuçlara sebep olabiliyor. (acayip)
Siz bu işlemleri öncesinde mutlaka yedekleyerek sürdürünüz'ki geri dönüşüm imkanınız olsun.