Diğer dağıtımlar için boot edilebilir usb nasıl yapılır ?

Başlatan noktakom, 26 Ocak 2011 - 17:26:53

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

noktakom

Diğer dağıtımlar için boot edilebilir usb nasıl yapılır ?

bytan

Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

linuxchu

unetbootin programı bu işi güzel yapıyor ama her iso dosyası için geçerli değil galiba.
Ben opensuse de hata bu programı kullanamamıştım ama oracle linux isosunda gayet güzel kullanmıştım.

Belki ben becerememişimdir şimdi programın hakkını yemeyeyim.

Birde bu programı ubuntu deposundan indirebiliyoruz, kullanımıda zor değil ve internette çokça tutorial bulabilmiştim.

Edit : unetboot - unetbootin olarak düzeltildi. :)

barış

Alıntı yapılan: linuxchu - 26 Ocak 2011 - 23:35:46
unetboot programı bu işi güzel yapıyor ama her iso dosyası için geçerli değil galiba.
Ben opensuse de hata bu programı kullanamamıştım ama oracle linux isosunda gayet güzel kullanmıştım.

Belki ben becerememişimdir şimdi programın hakkını yemeyeyim.

Birde bu programı ubuntu deposundan indirebiliyoruz, kullanımıda zor değil ve internette çokça tutorial bulabilmiştim.
unetbootin olmasın o :)

noktakom

unetbootin'i debian için denedim fakat hata aldım.

başka cd/dvd taratacak mısın diye sorduğu ekrandan sonra yüklemeye devam etmek için usb ye bakmıyor, cd olarak arıyor, bulamayınca takılıyor..

ekremsenturk

Herhangi bir Flash belleğe herhangi bir EULA lisanslı olmayan İşletim sistem'ini kurarsın. Hepsi bu kadar.
Çalıştırmak istediğinde, BİOS'tan Usb flash belleğini birinci başlatıacak disk seçersin, veya Flash bellek'teki Sistem'in açılış parametrelerini Ubuntu Grub açılış listesine eklersin.
Bilgisayar'ının Flash bellek'ten başlatmayı destekliyor ve bu özelliğide BİOS'tan açık olmalı. 2005 öncesi Bilgisayar'larda sorun yaşayabilirsin.

Warlord

Bazı dağıtımlarda dd if=dağıtım.iso of=/dev/sdX bs=4M
işe yarıyor.
Pardus gibi..

barış

@hkndvc, alt taraftan /dev/sdX bölümünden USB'nin bağlı olduğu bölümü seçeceksin. Bunu yaparken alt taraftaki,
Show all Drivers (use with care) kutucuğu işaretli olmalı.
Sonra Type: USB Drive
Drive: /dev/sdx neyse artık... Gparted ile bakıyorum ben SDx kısmına.