[Çözüldü] Şarkı çalıyor fakat ses gelmiyor?

Başlatan kamboccia, 26 Ocak 2011 - 14:44:00

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

kamboccia

Arkadaşlar şarkı çalıyor ama ses gelmiyor baştan Amarok'u kurdum ondan sonra ses vermeye başladı ama yeniden başlatınca pc yi ses vermemeye başladı.Acaba ne yapmalıyım lütfen yardım edin?Amarok'u kurarken kod yazdımmı onu bile hatırlamıyorum eğer yazdıysam onları tekrar yazıp öyle deneyecektim çünkü mesela AirTies WUS-300 adaptörünü kurdum ama her pc açılışında ubuntuya tanıtmam için modprobe ndiswrapper ve ndiswrapper -i komutlarını tabi sudo su komutundan sonra sıra ile girmem gerekyior.Teşekkürler... :(

stratovarius

Ses simgesine tıklayıp tercihler kısmından çıkış ayarlarını değiştirip denediniz mi ?

Modül sorunu içinde bu girdiğiniz modülleri /etc/modules dosyasının içine yazarsanız , açılışta otomatik eklemesi lazım.

Örn;

sudo modprobe ndiswrapper

İle modülü tanıyorsanız. /etc/modules dosyasını açınız , en alta sadece

ndiswrapper

yazmanız yeterli yani komutu değil eklemek istediğiniz modulün ismini yazacaksınız.

Sonra yeniden başlatıp deneyiniz.

kamboccia

Bİlginiz için çok teşekkür ederim hemen deneyeceğim ben Linux dağıtımlarında yeniyimde Windows'a alışkın olduğum için geçişim biraz zor oluyor :)

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 26 Ocak 2011 - 15:04:48

Alıntı yapılan: kamboccia - 26 Ocak 2011 - 14:52:53
Bİlginiz için çok teşekkür ederim hemen deneyeceğim ben Linux dağıtımlarında yeniyimde Windows'a alışkın olduğum için geçişim biraz zor oluyor :)
BAştan flood kuralına aykırı davrandığım için özür dilerim. İkinci olarakta şunu belirtmek istedim o dosyayı değiştiremiyorum.SAğ tuşla erişim ayarlarına baktım sahibi root kulanıcısı olduğundan dolayı değiştiremiyorum yoksa değiştirebilirdim sanırım.İŞte görüyorsunuz ya çok çaylağım :S :(

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 26 Ocak 2011 - 15:42:29

Dosyayı kopyalamadan yanlışlıkla cmd den silmişim shred komutu ile :D bende dosyanın içindekileri internetten jpg dosyası olarak bularak yeniden yazdım ve en altınada ndiswrapper ekleyerek mv ve -t komutlarıyla etc klasörüne aktardım baaklım ne olacak yarıdmın için teşekkürler.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 26 Ocak 2011 - 15:47:28

Ve dostum işe yaradı saol bilgi verdiğin için neti hallettik birazdanda sese bakacağım yeniden saol.

Sherlock Holmes

Alıntı yapılan: kamboccia - 26 Ocak 2011 - 14:52:53
birazdanda sese bakacağım yeniden saol.

Sadece Müzik oynatıcısından'mı ses alamıyorsunuz,
yoksa Genel olarak'mı hiç ses gelmiyor.

kamboccia

stratovarius

Çözümüde paylaşırsanız aynı sorunu yaşayan kullanıcılarada başlığın bir yararı olucaktır.

kamboccia

Sistem Menüsü > Tercihler > Ses

Açılan Pencerede;
Donanım sekmesinde iki tane ses kartı gözüküyordu nedeni ise bende bir Internal birde Extrenal SEs kartı var.
Oradan hoparlörü bagladıgımız ses kartını seçiyoruz.
Ardında Çıkış sekmesine geçiyoruz.(TAhmninimce Giriş sekmesinide ayarlarsanız mikrofon sorununuz kalmaz ama sadece mantık yürüterek yaptım bu işlemleri üzgünüm)
Buradanda o ses kartını seçiyoruz sonra pencereyi kapatıyoruz.
Ha kapatmadan öncede pencerenin en tepesindeki ses çıkış seviyesinide kontrol etmeyi unutmayın :D

ÖZür dilerim bunu bir yardım forumu oldugunu unutmusum :(