[Çözüldü] ubuntu 10.10'da video izleme sorunu

Başlatan numeric2002, 23 Ocak 2011 - 20:04:08

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

numeric2002

Merhaba, ubuntu 10.10'da video, film izlerken bir anda bilgisayar donuyor ve kilitleniyor. Bilgisayarı tekrar kapatıp açmak zorunda kalıyorum. sm player, vlc, totem hepsinde de aynı sorunla karşılaşıyorum. Neden kaynaklanıyor olabilri, sorunu nasıl çözerim...

zeitgeist

Donanımsal bir arıza olma ihtimalini elemiş miydin? Elediysen:

glxinfo | grep render

çıktısı nedir?
Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

kalkan1973

Ekran kartınızın yüklenip yüklenmediğini kontrol edermisiniz ...

Sistem + Yönetim + Ek sürücüler
Evde İşte her yerde Linux

selimsercan

çok tesekkur ederim zeitgeist video sorunum verdiğin komutla haloldu..

zeitgeist

@selimsercan,

Verdiğim komut sadece ekran kartı sürücünle ilgili bilgi alma amaçlıydı. Sen durum düzeldi diyorsan bu başka bir nedenden dolayı olmuştur.
Eğer sistemde herhangi bir değişiklik yapmadıysan benim aklıma ilk elden ekran kartı ısınma sorunu geliyor. Eğer aynı sorunu tekrar yaşarsan aklında bulunsun.

Yok eğer sistemde herhangi bir değişiklik yaptıysan bu süre zarfında (güncelleme, sürücü kurulumu ...v.b.) Yaşadığın sorunla ilgili çözümü içerebileceği ihtimalini de aklında tut bence  ;)

selimsercan

mrb zeitgeist
daha önce bana verdiğin kodu girdim ve çıktısını alıp gerekli yerlerde şifremi de kullanınca sorun cözülür gibi oldu fakat kısa bir süre sonra aynı sorun yine tekrarlandı. son attıgın maili henüz gördüm.
bana ilk verdiğin kodu giriyorum ve çıktısını aynen gönderiyorum.ubuntu konusunda biraz deneyimsizim cok kısa suredir kullanıyorum.
çıktı: sercan@sercan:~$ glxinfo | grep render
direct rendering: Yes
OpenGL renderer string: Software Rasterizer
    GL_NV_conditional_render, GL_NV_depth_clamp, GL_NV_fragment_program,
görüşmek üzere...

zeitgeist

Ekran kartı sürücülerin yüklü gözükmüyor, soruna neden olan budur büyük ihtimalle. Ekran kartınla ilgili bilgi almak için şu komutu kullanabilirsin;

lspci | grep VGA

Çıktıyı buraya aktarırsan marka/modele göre sürücü kurulumu hakkında tavsiye verebiliriz. Ayrıca @Mustafa Kalkan'ın tavsiyesini de deneyebilirsin.

selimsercan

mrb zeitgeist verdiğin kodu girdim ve çıktısını
04:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation Device 0a76 (rev a2)
olarak verdi. bu arada mustafanında onerisini deniyecem. ....

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 16 Şubat 2011 - 19:01:34

tekrar meraba zeitgeist... söylediğin kodu girdikten sonra nvidia adlı ekran kartı nı indirdim ve sanırım sorunum çözüldü. artık film açınca veya film üzerine alt yazı atınca hiçbir duraklama olmuyor...hersey için teşekkürler eger daha sonra tekrar bir sorun yasarsam mail atarım :)

zeitgeist

Ubuntu ile ilgili karşılacağın olası sorunlar ya da bilgi almak için şu bağlantıyı kullanabilirsin:

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/board,142.0.html

Sorun çözüldüğüne göre etiketleyip kapatıyorum. Farklı bir sorunla karşılaşırsan yeni bir konu açabilirsin.