[Çözüldü]Conky-colors' da gelen siyah ekran hatası.

Başlatan ugurarslan, 20 Ocak 2011 - 14:26:13

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ugurarslan

Merhaba arkadaşlar,

http://gnome-look.org/content/show.php/CONKY-colors?content=92328 adresinden conky-colors u aşağıdaki adımlar ile kurdum:

1. Terminale sudo apt-get install aptitude python-statgrab ttf-droid hddtemp curl lm-sensors conky-all komutunu yazdım.

2. sudo chmod u+s /usr/sbin/hddtemp komutunu uyguladım.

3. sudo sensors-detect yazıp tüm sorulara YES yazdım.

Bilgisayarı tekrar başlattım.

4. Conky-colors-5.0b2-2.tar.gz dosyasını bilgisayarıma indirdim.conky-colors klasöründen çıkan dosyaları Ev dizinine yükledim. Daha sonra make ile dosyaları derledim. Çıktı aşağıdaki gibi :

cc -Wall -std=c99    src/conky-colors.c src/conkycover.c src/conkyforecast.c src/conkyplayer.c src/conkyrc_cairo.c src/conkyrc_board.c src/conkyrc_default.c src/coverposition.c src/finddir.c src/help.c src/options.c src/photoposition.c src/themes.c src/translations.c src/variables.c src/confinstall.c src/utils.c src/initialize.c   -o conky-colors
src/options.c: In function 'options':
src/options.c:233: warning: format not a string literal and no format arguments
src/options.c:233: warning: format not a string literal and no format arguments
src/themes.c: In function 'themes':

5. sudo make install komutundan sonra aşağıdaki çıktıyı aldım :

mkdir -p /usr/share
mkdir -p /usr/share/fonts/TTF/conky
mkdir -p /usr/share/fonts/OTF/conky
mkdir -p /usr/bin
cp -v conky-colors /usr/bin
'conky-colors' -> '/usr/bin/conky-colors'
cp -v -r conkycolors /usr/share
'conkycolors' -> '/usr/share/conkycolors'
'conkycolors/icons' -> '/usr/share/conkycolors/icons'
'conkycolors/icons/CD' -> '/usr/share/conkycolors/icons/CD'
'conkycolors/icons/CD/base.png' -> '/usr/share/conkycolors/icons/CD/base.png'
'conkycolors/icons/CD/top.png' -> '/usr/share/conkycolors/icons/CD/top.png'
'conkycolors/icons/Vinyl' -> '/usr/share/conkycolors/icons/Vinyl'
'conkycolors/icons/Vinyl/base.png' -> '/usr/share/conkycolors/icons/Vinyl/base.png'
'conkycolors/icons/Vinyl/top.png' -> '/usr/share/conkycolors/icons/Vinyl/top.png'
'conkycolors/icons/Case' -> '/usr/share/conkycolors/icons/Case'
'conkycolors/icons/Case/top.png' -> '/usr/share/conkycolors/icons/Case/top.png'
'conkycolors/icons/Case/base.png' -> '/usr/share/conkycolors/icons/Case/base.png'
'conkycolors/icons/oldVinyl' -> '/usr/share/conkycolors/icons/oldVinyl'
'conkycolors/icons/oldVinyl/top.png' -> '/usr/share/conkycolors/icons/oldVinyl/top.png'
'conkycolors/icons/oldVinyl/base.png' -> '/usr/share/conkycolors/icons/oldVinyl/base.png'
'conkycolors/icons/Glassy' -> '/usr/share/conkycolors/icons/Glassy'
'conkycolors/icons/Glassy/base.png' -> '/usr/share/conkycolors/icons/Glassy/base.png'
'conkycolors/icons/Glassy/top.png' -> '/usr/share/conkycolors/icons/Glassy/top.png'
'conkycolors/icons/Players' -> '/usr/share/conkycolors/icons/Players'
'conkycolors/icons/Players/exaile.png' -> '/usr/share/conkycolors/icons/Players/exaile.png'
'conkycolors/icons/Players/rhythmbox.png' -> '/usr/share/conkycolors/icons/Players/rhythmbox.png'
'conkycolors/icons/Players/banshee.png' -> '/usr/share/conkycolors/icons/Players/banshee.png'
'conkycolors/scripts' -> '/usr/share/conkycolors/scripts'
'conkycolors/scripts/conkyTransmission.py' -> '/usr/share/conkycolors/scripts/conkyTransmission.py'
'conkycolors/scripts/conkyBanshee.py' -> '/usr/share/conkycolors/scripts/conkyBanshee.py'
'conkycolors/scripts/conkyExaile.py' -> '/usr/share/conkycolors/scripts/conkyExaile.py'
'conkycolors/scripts/conkyGuayadeque.py' -> '/usr/share/conkycolors/scripts/conkyGuayadeque.py'
'conkycolors/scripts/conkyRhythmbox.py' -> '/usr/share/conkycolors/scripts/conkyRhythmbox.py'
'conkycolors/scripts/conkyText.py' -> '/usr/share/conkycolors/scripts/conkyText.py'
'conkycolors/scripts/conkyForecast.py' -> '/usr/share/conkycolors/scripts/conkyForecast.py'
'conkycolors/scripts/conkyCairo.lua' -> '/usr/share/conkycolors/scripts/conkyCairo.lua'
'conkycolors/scripts/conkyGoogleReader.py' -> '/usr/share/conkycolors/scripts/conkyGoogleReader.py'
'conkycolors/scripts/conkyGoogleCalendar.py' -> '/usr/share/conkycolors/scripts/conkyGoogleCalendar.py'
'conkycolors/scripts/conkyClementine.py' -> '/usr/share/conkycolors/scripts/conkyClementine.py'
'conkycolors/scripts/conkyHD1.py' -> '/usr/share/conkycolors/scripts/conkyHD1.py'
'conkycolors/scripts/conkyHD3.py' -> '/usr/share/conkycolors/scripts/conkyHD3.py'
'conkycolors/scripts/conkyClock_h.py' -> '/usr/share/conkycolors/scripts/conkyClock_h.py'
'conkycolors/scripts/conkyHD4.py' -> '/usr/share/conkycolors/scripts/conkyHD4.py'
'conkycolors/scripts/conkyHD2.py' -> '/usr/share/conkycolors/scripts/conkyHD2.py'
'conkycolors/scripts/conkyClock_m.py' -> '/usr/share/conkycolors/scripts/conkyClock_m.py'
'conkycolors/scripts/conkyPidgin.py' -> '/usr/share/conkycolors/scripts/conkyPidgin.py'
'conkycolors/scripts/conkyEmail.py' -> '/usr/share/conkycolors/scripts/conkyEmail.py'
'conkycolors/scripts/conkyCalendar.py' -> '/usr/share/conkycolors/scripts/conkyCalendar.py'
'conkycolors/scripts/conkyBackground.lua' -> '/usr/share/conkycolors/scripts/conkyBackground.lua'
'conkycolors/bin' -> '/usr/share/conkycolors/bin'
'conkycolors/bin/conkyPhoto' -> '/usr/share/conkycolors/bin/conkyPhoto'
'conkycolors/bin/conkyAssistant' -> '/usr/share/conkycolors/bin/conkyAssistant'
'conkycolors/bin/conkyPhotoRandom' -> '/usr/share/conkycolors/bin/conkyPhotoRandom'
'conkycolors/bin/conkyTask' -> '/usr/share/conkycolors/bin/conkyTask'
'conkycolors/bin/conkyBatteryIcon' -> '/usr/share/conkycolors/bin/conkyBatteryIcon'
'conkycolors/bin/conkyEmail' -> '/usr/share/conkycolors/bin/conkyEmail'
'conkycolors/bin/conkyExaile' -> '/usr/share/conkycolors/bin/conkyExaile'
'conkycolors/bin/conkyClock_h' -> '/usr/share/conkycolors/bin/conkyClock_h'
'conkycolors/bin/conkyClock_m' -> '/usr/share/conkycolors/bin/conkyClock_m'
'conkycolors/bin/conkyRhythmbox' -> '/usr/share/conkycolors/bin/conkyRhythmbox'
'conkycolors/bin/conkyPidgin' -> '/usr/share/conkycolors/bin/conkyPidgin'
'conkycolors/bin/task' -> '/usr/share/conkycolors/bin/task'
'conkycolors/bin/conkyStart' -> '/usr/share/conkycolors/bin/conkyStart'
'conkycolors/bin/conkyMPD' -> '/usr/share/conkycolors/bin/conkyMPD'
'conkycolors/bin/conkyIp' -> '/usr/share/conkycolors/bin/conkyIp'
'conkycolors/bin/conkyClock' -> '/usr/share/conkycolors/bin/conkyClock'
'conkycolors/bin/conkyBanshee' -> '/usr/share/conkycolors/bin/conkyBanshee'
'conkycolors/bin/conkyForecast' -> '/usr/share/conkycolors/bin/conkyForecast'
'conkycolors/bin/conkyHD4' -> '/usr/share/conkycolors/bin/conkyHD4'
'conkycolors/bin/conkyHD3' -> '/usr/share/conkycolors/bin/conkyHD3'
'conkycolors/bin/conkyPacman' -> '/usr/share/conkycolors/bin/conkyPacman'
'conkycolors/bin/conkyHD1' -> '/usr/share/conkycolors/bin/conkyHD1'
'conkycolors/bin/conkyHD2' -> '/usr/share/conkycolors/bin/conkyHD2'
'conkycolors/bin/conkyCalendar' -> '/usr/share/conkycolors/bin/conkyCalendar'
'conkycolors/bin/conkyColorsGUI.sh' -> '/usr/share/conkycolors/bin/conkyColorsGUI.sh'
'conkycolors/templates' -> '/usr/share/conkycolors/templates'
'conkycolors/templates/conkyForecast.template' -> '/usr/share/conkycolors/templates/conkyForecast.template'
'conkycolors/templates/conkyPlayer.template' -> '/usr/share/conkycolors/templates/conkyPlayer.template'
'conkycolors/.conkyForecast.config' -> '/usr/share/conkycolors/.conkyForecast.config'
cp -v fonts/conkycolors/*.ttf fonts/conkycolors/*.TTF /usr/share/fonts/TTF/conky
'fonts/conkycolors/Arial_Black.ttf' -> '/usr/share/fonts/TTF/conky/Arial_Black.ttf'
'fonts/conkycolors/Arrows.ttf' -> '/usr/share/fonts/TTF/conky/Arrows.ttf'
'fonts/conkycolors/Devil_inside.ttf' -> '/usr/share/fonts/TTF/conky/Devil_inside.ttf'
'fonts/conkycolors/Moon Phases.ttf' -> '/usr/share/fonts/TTF/conky/Moon Phases.ttf'
'fonts/conkycolors/Musicelements.ttf' -> '/usr/share/fonts/TTF/conky/Musicelements.ttf'
'fonts/conkycolors/PizzadudeBullets.ttf' -> '/usr/share/fonts/TTF/conky/PizzadudeBullets.ttf'
'fonts/conkycolors/Poky.ttf' -> '/usr/share/fonts/TTF/conky/Poky.ttf'
'fonts/conkycolors/StyleBats.ttf' -> '/usr/share/fonts/TTF/conky/StyleBats.ttf'
'fonts/conkycolors/Varis.ttf' -> '/usr/share/fonts/TTF/conky/Varis.ttf'
'fonts/conkycolors/Webdings.ttf' -> '/usr/share/fonts/TTF/conky/Webdings.ttf'
'fonts/conkycolors/aClock_Hour.ttf' -> '/usr/share/fonts/TTF/conky/aClock_Hour.ttf'
'fonts/conkycolors/aClock_Min.ttf' -> '/usr/share/fonts/TTF/conky/aClock_Min.ttf'
'fonts/conkycolors/clockfaces.ttf' -> '/usr/share/fonts/TTF/conky/clockfaces.ttf'
'fonts/conkycolors/marvosym.ttf' -> '/usr/share/fonts/TTF/conky/marvosym.ttf'
'fonts/conkycolors/openlogos.ttf' -> '/usr/share/fonts/TTF/conky/openlogos.ttf'
'fonts/conkycolors/weather.ttf' -> '/usr/share/fonts/TTF/conky/weather.ttf'
'fonts/conkycolors/zoraclockH.ttf' -> '/usr/share/fonts/TTF/conky/zoraclockH.ttf'
'fonts/conkycolors/zoraclockM.ttf' -> '/usr/share/fonts/TTF/conky/zoraclockM.ttf'
'fonts/conkycolors/zoraclockS.ttf' -> '/usr/share/fonts/TTF/conky/zoraclockS.ttf'
'fonts/conkycolors/BTNSWTCH.TTF' -> '/usr/share/fonts/TTF/conky/BTNSWTCH.TTF'
'fonts/conkycolors/PIE4MAP.TTF' -> '/usr/share/fonts/TTF/conky/PIE4MAP.TTF'
'fonts/conkycolors/RSBILLSD.TTF' -> '/usr/share/fonts/TTF/conky/RSBILLSD.TTF'
cp -v fonts/conkycolors/*.otf /usr/share/fonts/OTF/conky
'fonts/conkycolors/ConkyWeather.otf' -> '/usr/share/fonts/OTF/conky/ConkyWeather.otf'
'fonts/conkycolors/ConkyWind.otf' -> '/usr/share/fonts/OTF/conky/ConkyWind.otf'
'fonts/conkycolors/ConkyWindN.otf' -> '/usr/share/fonts/OTF/conky/ConkyWindN.otf'
'fonts/conkycolors/ConkyWindNESW.otf' -> '/usr/share/fonts/OTF/conky/ConkyWindNESW.otf'
chmod +x /usr/share/conkycolors/scripts/*
chmod +x /usr/share/conkycolors/bin/*
ugur@Ugur:~$

src/themes.c:185: warning: format not a string literal and no format arguments
src/themes.c:185: warning: format not a string literal and no format arguments

6. conky colors yazdım ve özellikler ekranı çıktı.

7. sudo fc-cache -v -f ile fontları düzenledim.

8. alt+f2 yapıp conky yazdığımda simsiyah bir ekranda sadece yazılar çıkıyor. Nerede hata yapıyorum.

Aldığım ekran şu şekilde :

Şimdiden teşekkür ederim. :(
One for all, all for the future...

ugurarslan

Programın sahibine http://gnome-look.org/content/show.php/CONKY-colors?content=92328 adresinden mesaj attım ve benden "conky -c ~/.conkycolors/conkyrc" şeklinde bir dosya çalıştırmamı istedi. Ancak böyle bir klasör bulamıyorum.

u need to run conky with the conkycolors config, something like: "conky -c ~/.conkycolors/conkyrc" may do the trick... :)

şeklinde bir yazı yazmış. Şu ana kadar conky kuran arkadaşların yardımını bekliyorum. Konunun bölümünü bilmediğim için genel kısmına taşıdım.

noktakom

/home/kullanıcı adı/  dizininde gizli dosyaları göster dersen, görünmesi lazım. oradan bulabilirsin diye biliyorum.

if

@uguraslan, conky-colors komutunu yazdıktan sonra çıkan özelliklerden seçtiğin oldu mu? Olmadıysa conky-colors --theme=gnome-noble --lang=en --cpu=2 --network --hd=default --pidgin yazıp bir dener misin? Ayrıca conky -v komutunun çıktısına da bakalım. Ev dizini altında-yani /home/uguraslan- "conky-colors" ya da ".conky-colors" dizini var mı? İçinde ".conkyrc" dosyası var mı?

ugurarslan

Merhaba

conky-colors yazdıktan sonra çıkan özelliklerden seçmemiştim.

conky-colors --theme=gnome-noble --lang=en --cpu=2 --network --hd=default --pidgin
kodunu yazınca şöyle bir çıktı aldım :

Your conkyrc was copied to /home/ugur/.conkycolors
Generated configuration files are copied to /home/ugur/.conkycolors

To run conky-colors and conky type:
conky -c /home/ugur/.conkycolors/conkyrc

Anladığım kadarıyla bu kodla ev klasörüne ./conkycolors klasörünü oluşturdum.

conky -v yazdığımda aldığım çıktı aşağıdaki gibi :

ugur@Ugur:~$ conky -v
Conky 1.8.0 compiled Fri Apr 23 10:38:37 UTC 2010 for Linux 2.6.24-27-server (i686)

Compiled in features:

System config file: /etc/conky/conky.conf
Package library path: /usr/lib/conky

X11:
  * Xdamage extension
  * XDBE (double buffer extension)
  * Xft
  * ARGB visual

Music detection:
  * MPD
  * MOC

General:
  * math
  * hddtemp
  * portmon
  * Curl
  * RSS
  * Weather (METAR)
  * Weather (XOAP)
  * wireless
  * support for IBM/Lenovo notebooks
  * nvidia
  * eve-online
  * config-output
  * Imlib2
  * ALSA mixer support
  * apcupsd
  * iostats
  * ncurses
  * Lua

Lua bindings:
   * Cairo
   * Imlib2

Sonuna kadar geldiğimi düşünerek gnome-look.org adresinde verilen conky -c ~/.conkycolors/conkyrc kodunu aynen yazdım fakat yine siyah ekran çıktı.

Daha sonra son kodu kendime göre düzenleyip , ilk çıktıdaki conky -c /home/ugur/.conkycolors/conkyrc kodunu yazdığımda conky sorunsuz bir şekilde çalıştı :)

Son olarak yapmak istediklerim :

1. Pidgin sistemimde yüklü değil. Verdiğiniz koddaki pidgini nasıl kaldırabilirim. Vereceğiniz bilgi, diğer kodları düzenlememize örnek teşkil etmiş olur böylece.

2. Gnome-look.org da uygulamanın başlangıçta çalışması için; Sistem->Tercihler->Başlangıç Uygulamaları kısmından /usr/share/conkycolors/bin/conkyStart adresindeki conkyStart dosyasını çalıştırmamız isteniyor. Ama bunu yaparsak yine siyah ekran gelecek. Düzenlenmiş hali olan conky -c /home/ugur/.conkycolors/conkyrc komutunu başlangıca nasıl eklemeliyim?

Sherlock Holmes

Alıntı yapılan: ugurarslan - 26 Ocak 2011 - 23:03:18
1. Pidgin sistemimde yüklü değil. Verdiğiniz koddaki pidgini nasıl kaldırabilirim.

Başlatmış olduğunuz
içeriğindeki dosyanın pidgin ile ilgili satırları kaldırarak/silerek deneyiniz.

Alıntı yapılan: ugurarslan - 26 Ocak 2011 - 23:03:18
2. Düzenlenmiş hali olan conky -c /home/ugur/.conkycolors/conkyrc komutunu başlangıca nasıl eklemeliyim?

Düzenlenmiş halini/yolunu başlangıç uygulamalarının komut satırına direk yapıştırınız.

ugurarslan

Merhaba,

Conky dosyamı düzenlemek için

conky-colors --theme=gnome-noble --lang=en --cpu=2 --network --hd=default --pidgin
komutunun sonundaki --pidgin i silip terminale tekrar yazdığımda conky'i düzenledi. Komut satırına

conky-colors

yazarak oradan istediğimiz özelliği başına -- işareti koyarak conky'e ekleyebiliyoruz.

Üstteki ilk kodu oluşturduktan sonra ev dizininde .conkycolors klasörünü oluşturuyor. Sonrasında aşağıdaki kodu kendinize göre düzenlemeniz ve başlangıç uygulamalarına eklemeniz yeterli  :)

İlgilenen herkese teşekkür ediyorum. Konu çözülmüştür.

Conky-colors için klavuzu ben yazabilirim sanırım  :)