UNR den GNOME masaüstüne geçiş

Başlatan dinober, 18 Ocak 2011 - 18:25:28

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

dinober

10.04 UNR kurulu bilgisayarımda GNOME masaüstüne geçmek istedim.Forumda biraz araştırdıkdan  sonra "sudo apt-get autoremove go-home-applet " komutunu verdim.Ancak şimdi bilgisayarımı açınca hiçbir simgeye erişemiyorum.Netbook masaüstü de gelmiyor.Nasıl düzeltebilirim ?

barış

sudo apt-get install ubuntu-desktop
bu komutu recovery modda bilgisayarı açtıktan sonra verin. Böylece GNOME masaüstüne sahip olursunuz.

ebubekirs

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=18349.0

bu başlıktan bahsediyorsunuz sanırım. Gnome masaüstü başarıyla kurulduysa açılışta seçebiliyor olmalısınız.
Dünyaya gelen de benim, dünyadan giden de benim

barış

İşlem sırası yanlış olmuş galiba

dinober

Aynen verdiğiniz başlıktan bahsediyorum.Ben komutları verirken hata yapmış olabilirim.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 18 Ocak 2011 - 19:01:32

Alıntı yapılan: barış - 18 Ocak 2011 - 18:36:57
bu komutu recovery modda bilgisayarı açtıktan sonra verin. Böylece GNOME masaüstüne sahip olursunuz.

Verdiğiniz komutu recovery modda çalıştırdım ancak sonuç değişmedi.

bytan

Sorunsuz yüklendi mi? Komutu uyguladığında yeniden başlattığında karşına ne geliyor?

sudo apt-get remove ubuntu-netbook-remix
sudo apt-get install -f
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

dinober

Alıntı yapılan: bytan - 18 Ocak 2011 - 19:34:59
Sorunsuz yüklendi mi? Komutu uyguladığında yeniden başlattığında karşına ne geliyor?

sudo apt-get remove ubuntu-netbook-remix
sudo apt-get install -f

@bytan verdiğiniz 1.komutu çalıştırdığımda ubuntu-netbook-remix package not installed çıktısı veriyor.Recovery mode ile kablosuz ağa bağlanmayı bilmiyorum.Bu arada eğer normal modda çalışırken firefoxu açabileceğim klavye kısayol tuşu varsa çok yardımı olur.

barış

Öncelikle Recovery Mod üzerinde kablolu ağa bağlansanız kısa yoldan daha sağlıklı olur.
Ayrıca "sonuç vermedi" şeklinde söyleminizi yanlış buluyorum, paketleri zaten internet üzerinden çeker bu sistem. Siz internete bağlanmadan sonuç vermedi demişsiniz :)
tek tek bütün sonuçlarınızı, adımlarınızı, imkanlarınızı yazın ki daha rahat yardımcı olabilelim :)

dinober

@barış haklısınız.İnternete bağlanmadan sonuç vermedi demem yanlış olmuş.Kusura bakmayın.

bytan

Şansına belki Alt+F2 çalışırsa firefox yazıp çalıştırabilirsin. Eğer uçbirimi de açabilirsen ubuntu-desktop pakedini kur. Hatta şöyle sorayım, @barış aynı komutu önerdiği zaman kurabilmiş miydin? Makinayı açtığında karşına ne tür bir ekran geliyor? Madem UNR yok, karşına ne geliyor merak ediyorum.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
PF @ ST

dinober

" sudo apt-get install ubuntu-desktop " komutunu verdiğimde a newest version already installed çıktısı veriyor.makinayı açtığımda masaüstü resmi , saat , tarihin bulunduğu üst panel geliyor.panelde herhangi bir değişiklik yapamıyorum..herhangi bir applet kuramıyorum.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 18 Ocak 2011 - 20:21:51

sudo apt-get install ubuntu-netbook-remix komutuyla önceki masaüstüne dönebildim.yardımlarınız için teşekkür ederim.

ebubekirs

Şu halde netbook-remix sorunsuz çalışıyor değil mi ?  İsterseniz Gnome masaüstünü tekrar yüklemeyi deneyebilirsiniz. @bytan'ın yukarıda verdiği 3 komutu uygulamanız yeterli.

stef_q

Ubuntu hem UNR hemde Gnome ile birlikte ayrı ayrı ISO olarak dağıtılmayacakmı ?

dinober

@ebubekirs  o anda bilgisayar sorunsuz çalışıyordu.Ancak @bytan' ın verdiği komutlarla sorunumu halledemedim.Bir türlü normal masaüstüne geçemedim. Sanırım ben beceremedim. Baktım yapamıyorum ben de format atıp normal ubuntu 10.04 kurulumu yaptım.

bytan

PF @ ST

stef_q

Alıntı yapılan: bytan - 19 Ocak 2011 - 08:04:27
Alıntı yapılan: stef_q - 18 Ocak 2011 - 23:21:33
hem UNR hemde Gnome ile birlikte ayrı ayrı ISO

Anlayamadım?

Yani sadece Gnome yüklü Ubuntu 11 sürümü dağıtılmayacakmı ? Bu şekilde gnome-desktop u kurmak mı zorundayız artık ?

ebubekirs

O konuda haberler var. 11.04 Unity ile gelecek muhtemelen. Zaten Gnome3 de şu anki Gnome'dan farklı olacak. Bekleyip görelim

barış

Alıntı yapılan: ebubekirs - 19 Ocak 2011 - 20:01:53
O konuda haberler var. 11.04 Unity ile gelecek muhtemelen. Zaten Gnome3 de şu anki Gnome'dan farklı olacak. Bekleyip görelim
GNOME3'de KDE 4 gibi yeniden kodlanmayacak değil mi?

eribol

KDE4 gibi köklü değişiklikler içermese de yine bir çok araç farklılaşacak. Zaten değişmese ayıp eder, o kadar gürültü çıkıyor.