Ubuntu üzerine itunes kurmak

Başlatan efkan76, 15 Ocak 2011 - 18:35:49

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

efkan76

slm arkadaşlar iphone konusunda bilgisi olan yardim edebilir mi ?
benim ubuntu`ya itunes kurmak istiyorum ama forum da bu konu hakkında bir şey bulamadim,
itunes ubuntuya kurulabilir mi ?
saygilarla

İmla kurallarına biraz daha dikkat lütfen

kapan

Gunef

itunes u wine üzerinden kurabilirsin ancak pek verim alabileceğini sanmıyorum
Özgür bir platformda kısıtlama cezası almak ne kadar ironik...

bytan

Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

XRumer

Ben geçtiğimiz aylarda Ubuntu gelişticilerinin iPhone ve iPod ile ilgili bir uygulama yayınladığını ve iTunes'a gerek kalmadığını duymuştum. tabii sizin iTunes kullanma nedeniniz farklıysa onu bilemem.

bytan

Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

XRumer

Galiba oydu. Ayrıca Rhythmbox, Banshee yazılımları iPod'a (belki iPhone'a da olabilir) müzik atılabiliyor.

Ayrıca depoda iPod ayarları yapmaya yarayan yazılımlar da var. Ubuntu Yazılım Merkezi'nde şu yazılımlar gözüme çarptı: GTKpod iPod Yöneticisi, Hipo iPod Yönetim Aracı, GPix Pod yazılımı. Bunların iş görebileceğini düşünüyorum. Tabii ondan önce senin linkini verdiğin araç gereçleri kurmak gerekebilir.

Ayrıca bir zamanlar bir haber çıkmıştı iPhone hakkında. iPhone'u Ubuntu kurulu bir bilgisayara bağladığımız zaman iPhone hangi güvenlik önlemini alırsak alalım, Ubuntu telefonun içeriğini görebiliyordu. Apple bu açığa kapattı mı bilmiyorum ama iPhone ve iPod'u yukarıda yazdığım yazılımlar sayesinde Ubuntu ile kullanmanın mümkün olması gerekir.

efkan76

slm arkadaslar,benim iTunes isteme sebebim benim ihpone var ve bu tlf. cöktü tekrar kuramiyorum ondan dolayi  iTunes `i istemistim, baska bir program ayin isi görüyorsa onuda deneye bilirim,yukarida verilmis olan linkleri dolastim am bir care bulamadim, birde ben acemi sayilirim.
saygilarla.
kapan

XRumer

Yukarıda adı geçen yazılımları Ubuntu Yazılım Merkezi'nden kurup denediniz mi?

XRumer

Bir de Ubuntu Tweak'ta "iPhone Ethernet Driver" diye bir depo gördüm. İçinde işinize yarayacak şeyler olabilir.

abche

Öncelikle bu ilk iletim herkese merhabalar. Ubuntu kullanmaya başlayalı yaklaşık bir hafta oluyor ve bu sorunları ben de yaşadım. Özellikle Itunes konusunda. Bunu şöyle çözdüm;
-Video atmak isterseniz Iphone'unuza bunu kendinize e-mail olarak atabilirsiniz. Thunderbird üzerinden yeni ileti, sol üstteki ek ve atmak istediğiniz dosyayı seçerek kendi e-mail adresinize gönderin. Iphone mail app'inde de kendi adresinize giriş yaparak göndermiş olduğunuz mailden videoyu telefonunuza indirebilirsiniz. Yalnız bunu mpeg türü videolar ile başaramadım. Fakat .mov uzantılı videolarda işe yarıyor. Ayrıca videolarım app'ine değil de direkt film rulosına kaydediyor. Itunes'dan kat be kat daha kolay.

-Fotoğraf atmak isterseniz bunu ubuntu ile gelen eklemelerle yapabileceğiniz gibi yine e-mail yoluyla halledebilirsiniz.

-Müzikler de yine Rhythmbox üzerinden rahatlıkla halloluyor.

heartsmagic

@abche, foruma hoş geldin. İlk iletinde çözüm geri bildirimi yaptığın için teşekkürler.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.