Farklı masaüstlerinde farklı klasörler

Başlatan Bahired, 12 Ocak 2011 - 19:14:02

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Bahired

Merhaba arkadaşlar,
Uzun zaman önce sormuş idim zaten bu soruyu, Fakat Konusu farklı bir olan başlık altından sormuştum ve uzun bir süre geçti.
Arkadaşlar, Benim istediğim tam olarak şöyle * bir şey:
Biliyorsunuz, Her farklı masaüstünde farklı pencereler oluyor, Peki Farklı klasörler olabilirmi?, Daha net açıklayacak olur isek:
Örneğin, 1. Masaüstünde Müziklerim olsun, Fakat 2. Masaüstüne geçtiğimde 1. Masaüstündeki klasörlerim gözükmesin, 2. Masaüstüne ait dosyalarım gözüksün her farklı masaüstüne farklı dosyalar, Tıpkı KDE masaüstünde olduğu gibi.
İyi çalışmalar dilerim  :)

asukaki

Bunu çalışma alanlarınızı ayırarak yapabilirsiniz. Ön tanımlı olarak zaten ayrı gelmesi lazım  değilse de bir kontrol ediniz. Ayırdığınızda her masaüstünden faklı işlevler görebilirsiniz bir birinden bağımsız olarak. Ayrıca compizi kurarak daha gösterişli halede getirebilirsiniz.
Linux'la Her Şey Mümkün!

Bahired

Yani yapabiliyoruz, Her masaüstünde farklı klasörler, detaylı anlatabilirmisiniz? :)

eribol

Alıntı yapılan: asukaki - 12 Ocak 2011 - 19:44:42
Bunu çalışma alanlarınızı ayırarak yapabilirsiniz. Ön tanımlı olarak zaten ayrı gelmesi lazım  değilse de bir kontrol ediniz. Ayırdığınızda her masaüstünden faklı işlevler görebilirsiniz bir birinden bağımsız olarak. Ayrıca compizi kurarak daha gösterişli halede getirebilirsiniz.
Örnek bir resim koyabilir misiniz? Zira kde kullanma sebeplerimden biri bu ama ben bunu gnome'da hiç görmedim, yapanı da görmedim.

asukaki

Alıntı yapılan: eribol - 12 Ocak 2011 - 19:53:12
Alıntı yapılan: asukaki - 12 Ocak 2011 - 19:44:42
Örnek bir resim koyabilir misiniz? Zira kde kullanma sebeplerimden biri bu ama ben bunu gnome'da hiç görmedim, yapanı da görmedim.
Bende KDE'den bildiğim için yanıt verdim sandım ki GNOME'de de oluyordur denedim ama olmadı. Özür diliyorum yanlış bilgi verdiğim  :-[ için ama bunu araştıracağım illa ki vardır bir yolu. Araştırıp size bildireceğim bu başlıktan.
Linux'la Her Şey Mümkün!

Bahired

Banamı yoksa eribol'a mı bildirceksiniz? :P

asukaki

http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=357146 bu birinci başlık ingilizcem olmadığı için google çeviriciyle anlamaya çalıştım. 2006da gnome den sonra düzeltilmiş diyor sanırım.
Şurada http://askubuntu.com/questions/20599/desktop-icons-wont-display-in-all-virtual-desktops&rurl=translate.google.com.tr&twu=1&usg=ALkJrhh_XVL-v1eAoNzxhg__d2H7WbLb9A yine istediğinize benzer masaüstü olayı ile alakalı

http://www.webupd8.org/2010/05/gnome-shell-might-add-real-multiple.html
http://www.inatux.com/webupd8-gnome-shell/

İngilizcem olmadığı için ve biraz acelem olduğu için böle yaptım hiç yoktan mümkün olduğunu öğrendik eğer yapabilirsem foruma eklerim artı konu olarak.
Alıntı yapılan: Bahired - 12 Ocak 2011 - 20:25:30
Banamı yoksa eribola mı bildirceksiniz? :P

İkinize birden bu başlığa bildiririm diye söyledim :)
Linux'la Her Şey Mümkün!

eribol

Maalesef hiç biri tatmin edici cevap değil. Benim umudum da Gnome-Shell ama Kde'nin işlevselliğinin yanına yaklaşacak durumda değil şu an(bu konuda, hatta bir çok konuda). Zira ilk link çoook eski ve o yorumlar şu an geçerli değil. 2. link ise isteği tam karşılamıyor.

Bahired

gnome-shell de başka bir masaüstü yöneticisimi acep ? :)

eribol

Gnome'un yeni nesil Masaüstü Yöneticisi adayı :) Unity'de bir masaüstü yöneticisi(sayılır) belki unity bunu yapar :D

Sherlock Holmes

Gnome'da olmasa'da Screenlet's ile isteğinizi gerçekleştirebilirsiniz.
Burada'ki öğeciği kurup/başlattığınızda,
sağ tıklayıp "properties" ile "folder path" kısmından farklı bir konum belirleyip,
sadece o masaüstünde kalması için "stick to desktop" çentiğini kaldırınız. (böylelikle sadece o masaüstünde görünecektir
Başka bir masaüstüne gelip,
"launch" ile yeni bir tane başlatıp,
farklı konum belirleyebilirsiniz.
Tercihinize göre bu işlemi tekrarlayınız.

asukaki

Teşekkürler 9N0M3 bende araştırıp bakacaktım ama sen yazmışsın sorunun çözümünü. Eğer arkadaşımızın sorunu çözülmüşse konuya [Çözüldü] etiketi koyarsa seviniriz .. ;)
Linux'la Her Şey Mümkün!

maydin95

Sağol kardeş KDE4 teki özellikmiş. GNOME la birleşik bir şey olsa daha iyi olurdu ama neyse

Bu arada KDE masaüstünde diğer masaüstleri birbirlerinden bağımsız mı olluyor.
Din; ilimle birleşirse nefaset, cehaletle birleşirse rezalet, siyasetle birleşirse de felaket olur.

asukaki

Evet eğer masaüstleri bağımsız olsunu seçersen bağımsız olur bir birinden.
Linux'la Her Şey Mümkün!

yavuzselim

Şurdaki : http://www.youtube.com/watch?v=oGXYLdZEf2c   gibi.. şurda : http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=99985   gösterilmiş ama bir cevap verilmemiş... 

Bu videoyu yapan, bu olayı  nasıl yapmış bilen var mıdır? Screenlets yok gibi sanki..

G

Yavuzselim, oradaki video değil ki, montaj. Onu hazırlayan kişi istediğini Gnome geliştiricilerine anlatmak için o videoyu oluşturmuş.

Bahired

9N0M3 Hocam, Yükledim ve Dedsiğiniz gibi olmuyor :(, normal başlattığımda keyerror hatası veriyor, sudo su ile başlattığımda ise hiç birşey olmuyor, Ayarlarınıda çok kurcaladım malasef olmadı bilginiz varmı?

Sherlock Holmes

Ne yazık'ki henüz farkedebildim....,(
Şöyle'ki çalışmakta olanın yanına ek birtane daha başlatmalısınız.
Ve tekrar birtane daha, her başlattığınızın "konum kısmını" farklı belirtiniz sadece.
Hepsi birbirinden bağımsız çalışabilmekte...,)

maydin95

Hocam 1 yıl sonra cevap yazmışsınz tam anlayamadım doğru yerem yazdınız acaba. Benim de ihtiyacım var bu özelliğe.
Din; ilimle birleşirse nefaset, cehaletle birleşirse rezalet, siyasetle birleşirse de felaket olur.

Sherlock Holmes

Alıntı yapılan: maydin95 - 21 Ocak 2012 - 10:05:25
tam anlayamadım

Resim'e bakınız...,

Screenlets yöneticisinde "launch" ile faklı "folder path" başlatıp,
ayarlar kısmından konum olarak başka bir dizin belirtiniz ve
bunu tekrarlayarak istediğiniz konumları göstertebilirsiniz.

Resimdeki aşamadan sonra "folder path"leri başka masaüstlerine taşıyıp,
sağ tıklayıp "stick to desktop" seçmeniz yeterli.

aykena64

Dediğini anladım. Söylediklerin PClinuxOS KDE fullmonty'de var. Bende gnome de nasıl olur diye merak ediyorum.
Gnome de bayağı bir uğraştım ama olmuyor
Umut insanı uyandıran bir rüyadır.