[Çözüldü] Virtualbox da windows a ayırdığım alanı geri kazanmak

Başlatan kalkan1973, 12 Ocak 2011 - 11:34:08

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

kalkan1973

Arkadaşlar Sadece ve sadece NASA ve DOST TV yi izleyebilmek için virtualbox da VİSTA kurmuştum. 20 gb alan ayırdım. İstediğim TV leri izledim ancak görünüm olarak WİNDOWS hiç hoşuma gitmediği gigi PC yi de kasmaya başladı. Virtualbox da windows u kurmak için ilk başta verdiğim isim KALKAN idi. Bunu silip Virtulbox u kaldırdım. Ancak sanki ona ayırdığım 20 GB lık alan yok ve kayıp gibi... Bu alanı geri kazanabilmek için ne yapmalıyım? Sadece ubuntu kurulu ve DİSK tek parça...
Evde İşte her yerde Linux

krwlng

Vbox kaldırmadan vbox disk yönetiminden ayırdığınız alanı silebilirsiniz. http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=4708.0 burada programı kaldırınca nasıl ve nereden sileceğiniz anlatılmış.
http://twitter.com/yusuFBrn

Ali İsmail Korkmaz, FENERBAHÇE Yıkılmaz!

GNUbuntu

Yönetim -> Disk Aracı'ndan baktığında sabitdisk kapasitesi eksik mi görünüyor? Bir de Dosya Yöneticisini açtığında en altta bu kadar öğe ve boş alan bu kadar diye yazar. Üçüncüsü de Donatılar -> Disk Alanı Çözümleyicisi'nden bakabilirsin. Ben de Virtual Box kullanıyorum ve şu anda XP ye 10 gb yer ayırmama rağmen sabitdisk kapasitem eksik görünmüyor. Bunun nedeni XP zaten sanal olduğundan olsa gerek.
Önce Saygı...

kalkan1973

solidsnake

Alıntı yapılan: Mustafa Kalkan - 12 Ocak 2011 - 15:34:26
Arkadaşlar çok teşekkür ederim sağolun...
Sistem özelliklerini öğrenebilir miyim? ram ve işlemci yeterli

kalkan1973

Sorun çözüldü arkadaşlar... /home/kalkan klasöründe gizli dosyaları göster dedim. Virtualbox klasöründe HARDDİSK içine girip kalkan.vdf dosyasını silince işlem tamam :)

asukaki

Çözüldüğüne göre sorunun konunu ilk mesajda değiştir deyip [Çözüldü] diye eklersen bir daha böyle bir sorun yaşayan daha iyi kendine cevap bulabilir. ;)
Linux'la Her Şey Mümkün!