Ağda nasıl görünüyorum, detaylı ağ bilgisi, ağda gizlenme

Başlatan frtxyz, 09 Ocak 2011 - 16:44:56

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

frtxyz

Merhaba, şuanda bağlı olduğum kablosuz ağ üzerindeki durumu nasıl görebilirim. Kendi bilgisayarımı (mac adresi vs. den) nasıl tanırım. Ayrıca Ubuntuda bağlanmış olduğum ağda gizlenmenin bir yolu varmıdır? Yani router in konfigurasyon sayfasından bakıldığında da görünmeyecek.
Samsung R530 Dizüstü Bilgisayar
Nvidia Geforce 310M
Intel i3 2.1 GHZ

Windowsta neymiş :D hayata pencerelerden bakma; dışarı çık. Hayat sokaklarda. UBUNTU...

ekremsenturk

Ağ'da Bilgisayar'ın adı ile görünüyorsun. Ağ şifreli ve senide tanımıyorsa, bağlanamassın. İP adress'leri rasgeledir, her zaman değişir. Bilgisayarının adını değiştirdiğinde ve şifreyide unuttuğunda sorun yaşayabilirsin. Bilgisayarının adı, çift sistem kullanıyorsan, Ubuntuda farklı ve Windows'da farklıdır. Windows'da system özelliklerinden görebilirsin. Ubuntuda açılırken görünür.

frtxyz

Cevap için teşekkürler ama benim öğrenmek istediğim şu, ben bir ağa gizlice bağlandım, bu ağdaki durumuma bakmak istiyorum. Meslea airodump-ng komutundan görünebiliyor ama ben daha detaylı bilgi istiyorum mesela ip adresleri trafik vs. gibi, Söylediğim gibi gizlice bağlandığım bir ağda da gizli kalmak istiyorum (ikinci sorum) bunu nasıl yapabilirim. Ağdaki bir kullanıcısının mac adresini kopyaladım ama busefer internete girişte sorun oldu, sanırım aynı anda iki aynı mac adresi olamıyor(sadece bir fikir emin değilim)
Nvidia Geforce 310M
Intel i3 2.1 GHZ

Windowsta neymiş :D hayata pencerelerden bakma; dışarı çık. Hayat sokaklarda. UBUNTU...

guestwho

Alıntı yapılan: frtxyz - 09 Ocak 2011 - 17:21:13
Cevap için teşekkürler ama benim öğrenmek istediğim şu, ben bir ağa gizlice bağlandım, bu ağdaki durumuma bakmak istiyorum. Meslea airodump-ng komutundan görünebiliyor ama ben daha detaylı bilgi istiyorum mesela ip adresleri trafik vs. gibi, Söylediğim gibi gizlice bağlandığım bir ağda da gizli kalmak istiyorum (ikinci sorum) bunu nasıl yapabilirim. Ağdaki bir kullanıcısının mac adresini kopyaladım ama busefer internete girişte sorun oldu, sanırım aynı anda iki aynı mac adresi olamıyor(sadece bir fikir emin değilim)

Bu gizliliğin özel bir nedeni yoksa bizimle paylaşabilir misin ?
You want weapons? We're in a library. Books are the best weapon in the world. This room's the greatest arsenal we could have. Arm yourself!

plymouth

Alıntı yapılan: frtxyz - 09 Ocak 2011 - 17:21:13
Neden?
This life is not the real thing.
It is not even in Beta.
If it was, then OpenBSD would already have a man page for it

bytan

Ağa gizlice bağlanmak, ağdaki kullanıcının mac adresini kopyalayıp kullanmaya çalışmak.. Yeterli sebepler değil mi?
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

andirinli

Alıntı yapılan: frtxyz - 09 Ocak 2011 - 16:44:56
Merhaba, şuanda bağlı olduğum kablosuz ağ üzerindeki durumu nasıl görebilirim. Kendi bilgisayarımı (mac adresi vs. den) nasıl tanırım. Ayrıca Ubuntuda bağlanmış olduğum ağda gizlenmenin bir yolu varmıdır? Yani router in konfigurasyon sayfasından bakıldığında da görünmeyecek.

arkadaşım;
anladığım kadarıyla başka birinin kablosuz ağına izinsiz olarak sızmışsın ve farkedilmek istemiyorsun. bir kere bütün ağ cihazları bağlanan cihazların kimlik bilgisini (mac adresi) hafızalarında tutarlar. aksi halde hangi paketi nereye ulaştıracağını bilemezler. zaten ağına sızdığın kişi bilgili birisi olsaydı mac adres filtrelemesi yerine WPA kullanırdı. en azından çözmek daha zor olurdu. yani anlayacağın mac adresi ile filtreleme yapan eleman kendini güvende hissettiği sürece farkedilmezsin.

Alıntı yapılan: H_andan - 09 Ocak 2011 - 20:45:48
Mac adresi sorunu için
Önce;

xxxxxxxxxx

Yapın. Hata alıyorsanız eğer
xxxxxxxx
içeriğini buraya aktarın tekrar bakalım...
@H_andan seni gerçekten tebrik etmek istiyorum. bu kadar basit bir şeyden nasıl zevk alabiliyorsun hayretler içerisindeyim. elemanın diskini sıfırlatınca eline ne geçecek?
Kasa : RAIDMAX AEOLUS-ATX-WB
PowerSupply :CODEGEN SX500
Anakart : GIGABYTE  GA-970A-DS3
İşlemci :AMD Desktop FX-Series X8120 3.1
Bellek : 4 x 4 GB CORSAIR 1600Mhz, DDR3 CL9 Vegeance
Ekran Kartı : MSI R7 370 GAMING 2G AMD Radeon R7 370 2GB GDDR5 256 Bit
HDD : 4 x Sandisk SSD Plus 480GB
Monitör : 2 x DELL S2240T Dokunmatik

umutubuntu

Araya yardım niyetine zararlı kod eklenmişti, o kısımdan itibaren kaldırıldı.

sema

@H_andan engellenmemiş miydi, hangi akla hizmet verdi o kodu, hâlâ anlayabilmiş değilim.
susema

frtxyz

O kod ne içindi ben orayı takip edemedim. Başka birisinin ağına sızdığım doğrudur ama bu bir şahıs değil bizzat maaş aldığım şirket :D ayrıca mac adres filtresi yoktu sadece WEP şifresi vardı o da 15 dakika içinde çözüldü, benim amacım bu network olayı ile ilgili detaylı bilgi alabilmek, yani linux network ile ilgili neler yapabilir. Tüm marifetlerini yavaş yavaş öğrenmek istiyorum.
Nvidia Geforce 310M
Intel i3 2.1 GHZ

bytan

Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

umutubuntu

Alıntı yapılan: sema - 10 Ocak 2011 - 10:05:09
@H_andan engellenmemiş miydi, hangi akla hizmet verdi o kodu, hâlâ anlayabilmiş değilim.
Evet, ayrıca engellendiğini de belirtelim.