UFW Firewall hakkında

Başlatan net-stat, 09 Ocak 2011 - 09:12:52

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

net-stat

Serverda Ubuntu'nun UFW Firewall'ını kullanıyorum.

Ping atıyorlar baglantı kesilmiyor fakat, hat aşırı yavaşlıyor.

* tabi ki botnet şeklinde yapıyorlar bunu yani 45 50 kişi birleşip aynı anda saldırıyorlar.

Normalde Windows ortamında isa server kullanıyordum.
Linux'te gömülü olarak zaten güçlü firewall var.

Şu ping alımını nasıl kapatacağım, ufw de komutu nedir acaba?

guestwho

Iptables ile:

sudo iptables -A INPUT -p icmp -j DROP

Yahut çekirdeğe parametre göndererek:

sudo echo "1" > /proc/sys/net/ipv4/icmp_echo_ignore_all
You want weapons? We're in a library. Books are the best weapon in the world. This room's the greatest arsenal we could have. Arm yourself!

heartsmagic

UFW ile şöyleymiş:
sudo gedit /etc/ufw/before.rules ile açacağın dosyada:
Alıntı Yap-A ufw-before-input -p icmp --icmp-type echo-request -j ACCEPT
satırının başına # koyuyorsun. Ardından:
sudo ufw disable
sudo ufw enable

Not: Satırı yorumlayarak iptal ettirmek yerine ACCEPT'i DROP olarak değiştirmek de iş görebilir sanırım.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Heisenberg

arkadaşlar bir hatadır yaptık şu ufw yi güvenlik duvarıdır iyidir diye açtık lakin ben torrent çeken ve gönderen biriyim her halta engel oldu ufw bende "sudo ufw disable" yazdım komut satırına düzeldi ama pc her restart yaptığında ufw kendini tekrar açıyor ben ufw yi tamamen kapatmak istiyorum kapatmıyorsam kaldırmak istiyorum lütfen yardım.
ALLES WAR DIE SEKTE !

bytan

gksu gedit /etc/ufw/ufw.conf

İle dosyayı açıp ilgili satırı düzenleyerek kaydet:

Alıntı YapENABLED=no
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

Heisenberg

@bytan kusura bakmayın geç fark ettim mesajı şimdi ben işin içinden çıkamayınca  ubuntu yazılım penceresinden "program for managing a Netfilter Firewall" adlı şeyi komple kaldırdım bu sistemim için nasıl bir tehlike arz eder roota ulaşabilir ya da sudo çalıştırabilirler mi uzaktan ayrıca bunu silince düzeldi her şey, tekrardan bunun üstüne sizin dediğinizi yapmam gerek mi? teşekkürler.

konu dışı: bir de sayfanın başında sayfayı inceleyenler kısmında niye her zaman benim baktığım konuya bakan dışarıdan bir ziyaretçi var, misal bu konu sıradan insanın arayacağı bir konu değil ki hadi googleden denk düştü diyelim hangi konuya baksam hangi ıssız konuyu dolaşsam bir tane ziyaretçi peşimden dolaşıyor kimsin sen arkadaş!
ALLES WAR DIE SEKTE !

bytan

Öntanımlı olarak sistemde firewall uygulaması kapalı durumdadır. Kapalı olan şeyi sistemden kaldırman ile kapalı halde sistemde kurulu kalması arasında pratikte bir fark yok.

Konu dışına gelirsek;

Olur böyle şeyler. :) Örneğin şu an bakıyorum sıfır ziyaretçi var. Ama bu seni izledikleri anlamına gelmez. :)
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

lnx

Ben de bunun etkin olup olmadığına nereden bakacağımı merak edip duruyodum. Teşekkürler. Ayarları da basit aslında. Kurcalayıp uygun ayarlar seçildiğinde bir problem olmuyor. Güvenlik konusunda takıntılı olanlardanım. Windows kullandığım zamanlarda paranoya hali vardı. Yine burada iyi :) @Heisenberg; (yanlışsam düzeltin ama) root'a uzaktaki birinin kolay kolay ulaşabileceğini zannetmiyorum, üstelik parolayı bilmeden.

Alıntı yapılan: bytan - 11 Aralık 2011 - 21:52:31
gksu gedit /etc/ufw/ufw.conf

İle dosyayı açıp ilgili satırı düzenleyerek kaydet:

Alıntı YapENABLED=no

Heisenberg

lnx çok da bildiğimden değil ama roota ulaşamazlar dışardan lakin uzak ihtimal de olsa sudo ile komut çalıştırmak tehlikeli sanırım, mümkün mü? bilmiyorum.
ALLES WAR DIE SEKTE !