usb dongle

Başlatan ovural43, 07 Ocak 2011 - 20:08:56

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ovural43

usb dongle ları dd ile imageını alabilirmiyim ? yada benzeri bir kopyalama .. yedekleme icin

Al Arabi

Elbette, bu işi yapn benim bildiğim Clonezilla diye program var. Canlı cd (Live cd) olarak çalııyor.

ovural43

ama senin dedigin usb flash diskler icin .. ben dongle yazdım ..

Al Arabi

Mesaj açık olmadığı için benim cevabım her türlü depolama aygıtı için geçerlidir. Bunun usb veya ide olması önemli değil. Söz ettiğiniz şey başkaysa onu bilemem.

muuzoo

Dongle için işler karışıktır biraz. Daha önce win ortamında bir denemem olmuştu. Bir kaç aşamadan sonra alabilmiştim. Dongle tipine göre bir araştırma yapmak lazım.

ovural43

soyle sorsam peki .. image olarak degilde aynı cihazdan 2 tane olsa acaba birbirine kopyalama ihtimalim olur ..

yanlışl anlaşılmaya sebep vermeyelim .. 500.000 € luk bir laser kesim cihazı var ve programı sadece dongle ile calisiyor .. sorun olursa tabi tüm işler kalıyor .. ne olur ne olmaz gibisinden yedekleme yapalım istiyoruz ..

muuzoo

Şimdi yazacaklarım biraz genel kapsamlı olacağı için %100 doğru olmayabilir. Çoğu dongle korumasında içeride fiziksel bir şifreleme vardır ve normal usb bellekten kopyalar gibi kopyalanamazlar. İlk önce korumlı programın dongle ile haberleşmesi izlenip , başlangıç iletişim adresinin ve şifresinin bulunması gerekir. Ardından uygun bir "dump" programıyla (koruma tipine göre değişir) datanın çekilmesi gerekir. Bu aşamadan sonra ben olsam dump edilen datayı kullanarak bir çözüm üretirdim. Yalnız bu iş biraz gri bir bölge de bana kalırsa. Dongle zaten bir çeşit kopya koruması ve  bunu kopyalamak ne kadar yasal olur tartışılır.