Site Yöneticleri Biz Yeni Kullanıcılara Seminer Versin....

Başlatan noktakom, 06 Ocak 2011 - 18:42:48

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

noktakom

Üstatlar,
benim siz değerli site yöneticilerinden bir ricam olacak. Eminim forumda benim gibi Linux'ta yeni olan, kendini geliştirmek isteyen birçok kullanıcı vardır. Şöyle söyleyeyim, günlük kulanımdaki ihtayaçlarımızı biraz araştırarak karşılayabiliyoruz ama biraz açık kaynak kullanmanın avantajlarından faydalanmak ve işletim sisteminin derinliklerini inmek istediğimizde birçok engelle karşılaşıyoruz. Forumda soru sorarak elbette ki bi miktar yardım alabiliriyoruz lakin birşeyler hep eksik kalıyor ve olayın mantığını yeterince oturtamıyoruz. Bu noktada bire bir yardım ve eğitim alma ihtiyacı doğuyor.. Bunu ihtayacı karşılamak adına şöyle * bir şey düşündüm. Bilgisine güvenen ve bu birikimini bizlerle paylaşmak isteyecek gönüllü birileri varsa , uygun bir zamanda bir sanat merkezi gibi bir ortamda bizlere seminer versin.  Ben İstanbulda oturuyorum ve Taksim'de birçok sanat galerisi biliyorum. Eğer kabul ederseniz gidip konuşabilir bize seminer salonunun boş olduğu bir zamanı beleş olarak :) vermelerini rica ederim. olursa olur olmazsa masrafı katılımcılar arasında bölüştürerek te karşılayabiliriz....İlgileneceğinizi umarak teşekkürlerimi sunuyorum...

Al Arabi

Güzel fikir, Bakalım yönetici arkadaşlar ne diyecek.

canosayan

hım, güzel fikir gibi duruyor. tabi şunları hesaba katmak lazım.

1- yöneticilerin boş zamanı var mı?
2- böyle bir organizasyonu düzenlemek kolay mı?
3- işin maddi yönü nasıl sağlanacak?
4- seminer konusu nasıl seçilecek.
Chmod bizim işimiz.

xhektor

Alıntı yapılan: hkndvc - 06 Ocak 2011 - 18:42:48
Üstatlar,
benim siz değerli site yöneticilerinden bir ricam olacak. Eminim forumda benim gibi Linux'ta yeni olan, kendini geliştirmek isteyen birçok kullanıcı vardır. Şöyle söyleyeyim, günlük kulanımdaki ihtayaçlarımızı biraz araştırarak karşılayabiliyoruz ama biraz açık kaynak kullanmanın avantajlarından faydalanmak ve işletim sisteminin derinliklerini inmek istediğimizde birçok engelle karşılaşıyoruz. Forumda soru sorarak elbette ki bi miktar yardım alabiliriyoruz lakin birşeyler hep eksik kalıyor ve olayın mantığını yeterince oturtamıyoruz. Bu noktada bire bir yardım ve eğitim alma ihtiyacı doğuyor.. Bunu ihtayacı karşılamak adına şöyle * bir şey düşündüm. Bilgisine güvenen ve bu birikimini bizlerle paylaşmak isteyecek gönüllü birileri varsa , uygun bir zamanda bir sanat merkezi gibi bir ortamda bizlere seminer versin.  Ben İstanbulda oturuyorum ve Taksim'de birçok sanat galerisi biliyorum. Eğer kabul ederseniz gidip konuşabilir bize seminer salonunun boş olduğu bir zamanı beleş olarak :) vermelerini rica ederim. olursa olur olmazsa masrafı katılımcılar arasında bölüştürerek te karşılayabiliriz....İlgileneceğinizi umarak teşekkürlerimi sunuyorum...

Gerçekten çok güzl bir fikir. Umarım sonuca ulaşır.

asukaki

Güzel bir fikir bence hemde çok güzel. Ben Trabzon'dayım İstanbul'a seminere gelecek kadar zengin değilim. :) Ama bu proje gerçekleşirse her şehirde linuxta uzmanlaşmış arkadaşlarımız seminer verilebilir.
Linux'la Her Şey Mümkün!

noktakom

Alıntı yapılan: canosayan - 07 Ocak 2011 - 08:58:05
hım, güzel fikir gibi duruyor. tabi şunları hesaba katmak lazım.

1- yöneticilerin boş zamanı var mı?
2- böyle bir organizasyonu düzenlemek kolay mı?
3- işin maddi yönü nasıl sağlanacak?
4- seminer konusu nasıl seçilecek.

1- Tabi insanları zorlayamayız bu iş için ama buna gönül veren bir kişi için bir ay boyunca haftada bir gün iki saat gibi bir süreç fazla problem olmaz diye düşünüyorum.
2- Eğer yetki verilirse bizzat ilgilenebilirim. tek problem ne olur internet üzerinde insanlara çok güvenemezsiniz 100 kişi geliyorum deyip 10 kişi gelebilir...
3- Eğer hocamız para istemezse ( istese de hakkıdır ) fazla masraf olacağını sanmam. seminer salonunu muhtemelen ücretsiz ayarlayabiliriz. olmadı sitede kısa bi süre küçük bir reklam koymayı teklif edebiliriz. yine olmadı şöyle düşünelim 50 kişi katılsa kişi başı 2 tl toplasak 100 liraya yapamayaağımız şey yok :)
    katılım 100 kişi gibi bi rakam olursa da kişi başı hocamız için de 2-3 lira daha toplar. bu şekilde eğitmenimize toplamda 300 tl gibi bir ek gelir de sağlayabiliriz . Çok değil ama en azından boşu boşuna boğaz patlatmamış olur.
4- Ben kendim için konuşursam, zaten başlıkta da seminerin yeni kullanıcılar için yapılmasını istemiştim. haftada 1 gün 2 saat olmak üzere 1 ay boyunca temelden başlanarak böyle * bir şey yapılırsa 1 ayın sonunda linıx bilgim başlangıç seviyesinden orta düzeye çıkar diye düşünüyorum...

Contempt

Güzel fikir Sanal ortam da Konfreans şeklindede verilebilir sanırım. Jabber Skype gibi platformlar bunun gibi Sanal Konfreanslar için yeterli olabilir heralde.
Herşeye Rağmen...

noktakom

Bu da iyi bir alternatif olabilir....

Unutmadan seminerlere katılmak isteyenler bulundukları yer ile birlikte buraya mesajlarını eklerlerse ( bir nevi imza toplamak diyelim .) hem ne kadar talep olduğunu görürüz hem de yönetime baskı :) yapmış oluruz.. Saygılar...

xhektor

Alıntı yapılan: Contempt - 07 Ocak 2011 - 13:06:27
Güzel fikir Sanal ortam da Konfreans şeklindede verilebilir sanırım. Jabber Skype gibi platformlar bunun gibi Sanal Konfreanslar için yeterli olabilir heralde.

bu çok daha akıllıca olur ve daha çok kişiye ulaşılır. örnegin İstanbul'da oturan biri Eskişehir'e gelmekte zorluk yaşar ve doğal olarak katılımcı sayısı kısıtlı olur. Skype üzerinden ise daha çok kişiye bilgi verilebilir.

asukaki

Alıntı yapılan: xhektor - 07 Ocak 2011 - 14:34:27
Alıntı yapılan: Contempt - 07 Ocak 2011 - 13:06:27

bu çok daha akıllıca olur ve daha çok kişiye ulaşılır. örnegin İstanbul'da oturan biri Eskişehir'e gelmekte zorluk yaşar ve doğal olarak katılımcı sayısı kısıtlı olur. Skype üzerinden ise daha çok kişiye bilgi verilebilir.

Bencede en güzeli bu şekilde olabilir.
Linux'la Her Şey Mümkün!

Ubuntgy

İstanbul için yapılacak konferans için;

- Bir sponsora bağlı kalmadan yapılacak bu gün için bir yer ayarlayabilirim. Yaklaşık 200 - 300 kişilik.
- Katılımın fazla olması için sadece Gnu/Linux değil, özgür diğer teknolojileri de destekleyebiliriz.
- Sponsor olarak tanıdığım iki - üç tane firma ile bu konu için görüşme ayarlayabilirim.
- Özgür teknolojilerden birisi olan Drupal için bir saatlik bir sunum, Joomla ve Wordpress gibi diğer teknolojiler için alanında bir numara olan geliştiricilerin katkısını sağlayabilirim.

Edirne için;

Üniversitede böyle bir günü organize edebilirim.
Tek kaldığım 3 + 1 dairemde gelecek arkadaşları misafir edebilirim.

Ehh, ben sadece bu kadarını yapabiliyorum :)

heartsmagic

Fikir güzel de, hazırı varken?
http://seminer.linux.org.tr/ (2010)

Zaman zaman çevrede duyuruluyor böyle seminerler. Kabul etmeliyiz ki bu iş hem meşakkatli, hem vakit istiyor hem de uğraş. Var olanlara katılmak emin olun çok daha kolay olacaktır.
Ayrıca şahsım adına Linux'un derinliklerinin seminerlerde öğrenileceğini düşünmüyorum. Seminerler sizlere,bizlere yeni ufuklar açar, kabaca bilgi verir. Gerisi sizin bu seminerin ardından vakit ayırmanıza, araştırmanıza bakacaktır.

Bir de şöyle bir mesele var. Bilginin çoğalması güzeldir, fakat elimizin altında bilgi diye biriktirdiğimiz şeyler bir süre sonra kirlilikten başka bir işe yaramıyor. Örneğin zamanında deli gibi e-kitap biriktirmişim, geriye dönüp bakıyorum okuduklarım bir elin parmaklarını geçmez. Neden? İhtiyaç duymamışım, duydukça açıp okumuşum.

Linux'un derinliği bizim ne kadar ihtiyacımızdır? Önce derinliği tanımlamak gerekiyor. Derinlik bir fstab dosyasını, bir grub.cfg dosyasını, bir X uygulamasının yapılandırma dosyasını düzenleyebilmek midir, yoksa çekirdek seviyesinde sürücü, modül, kod yazabilmek midir?

Bence insan ihtiyacı olan şey her neyse, ihtiyacı olduğu anda üzerine gitmeli, araştırmalı, uygulamalıdır. Bu en güzel öğrenme şekli, emin olun. Seminerlerse keyif verici, ufuk açıcı olaylardır.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

noktakom

Hocam, aslında benzer şeylerden bahsediyoruz. bakın ne demişim

" günlük kulanımdaki ihtayaçlarımızı biraz araştırarak karşılayabiliyoruz ama biraz açık kaynak kullanmanın avantajlarından faydalanmak ve işletim sisteminin derinliklerini inmek istediğimizde birçok engelle karşılaşıyoruz"

Buna en güzel örnekte dün bluetooth ile ilgili açtığım ve sizin de cevap yazdığınız konu. orada yapmak istediğimi açıkça resimli bir şekilde gösterdim ama istediğim cevabı bir türlü alamadım. bu tarz şeyleri kendi kendime yapabilecek seviyeye gelmek istiyorum. yani ezberin dışına çıkmak istiyorum... aksi taktirde ha malum OS'yi kullanmışım ha linux'u....

heartsmagic

İşte, benim de anlatmaya çalıştığım şey bunları seminerlerde öğrenemezsin. Seminerlere katıldıkça ne demek istediğimi anlayacaksın diye umuyorum. Bu gibi sorunlar uğraştıkça, tecrübe yaşadıkça anlaşılır.

noktakom

Tamam seminerlerde öğrenemem kabul :)  o zaman adını seminer değil de kurs yapalım :) kursta da öğrenemezsin deneyin ama :)

heartsmagic

Kurs dersek konu okyanus kadar genişler :) Seminer için olabilecek güçlükler daha da artabilir :)

Gunef

Benim de aklımdan geçmişti bu fikir ama cesaret edememiştim başlık açmaya çok güze lbir fikir bence ve kişi başı 5 lira olsa bile iyi bir rakam çıkar ortaya hem eğitmen de emeğinin karşılığını almış olur hem de bizler linux a doymuş oluruz ben ankaradayım eğer bu proje hayata geçerse ankarada da görmek isterim
Özgür bir platformda kısıtlama cezası almak ne kadar ironik...

burk

Kurs ya da seminer verebilecek düzeyde bilgili arkadaşlar bunlar yerine kendileri Linux ile nasıl tanıştılar, onlar için dönüm noktaları nelerdi, şu an Linux ile ilgili ne işler yapıyorlar gibi soruları az da olsa detaylı şeklide cevaplarsa kanımca bu bile yeterli olur, yeni başlayan bizler için Linux karanlık bir okyanusta yüzmek gibi ve bu sularda çok balık olduğu söyleniyor, sanırım yön bulma ihtiyacı bu konunun açılma sebebidir.

ycL

bende linuxa birkaç gün önce geçtim. bir acemi olarak başlangıç seviyesi için internette bahsedilen tüm konularla ilgili yeterli ve açıklayıcı döküman olduğunu düşünüyorum. sadece bu bilgiler dağınık olduğu için biraz araştırmak gerekiyor. bence bu dağınık konular bir başlık altında derlenip toplanırsa daha faydalı olur ve herkese ulaşabilir.

zeitgeist

Seminer, kurs v.b aktivitelerle öğrenilecekler çok daha farklı bilgiler olur. Konuda dile getirilen seminer fikriyle ulaşılmak istenen sanırım; Ubuntu/Linux ile ilgili olarak kendimize yetecek bilgiye sahip olmamız. Çünkü Ubuntu/Linux ile tanışıklığın ardından, forumda görülen komutlar, Windows platformundan çok daha farklı uygulamalar, arayüzler, kısacası yabancılık yüzünden Ubuntu/Linux kullanmak için hayli bilgi gerektiği sanılıyor. Oysa ki tüm mesele bir parça araştırma ve okumaktan ibaret. Öyle aman aman araştırma da değil şöyle kabaca bir bakılsa yeterli çünkü yığınla belge var. Aslına bakılırsa özellikle Ubuntu son kullanıcıya yönelik olarak öylesine ayrıntılı hazırlanmış ki bizlere yapacak fazla bir şey kalmıyor, sistemin keyfini çıkarmaktan başka. ;)

Yukarıda bahsedilen kişisel tecrübeleri aktarma fikrini daha çok sevdim ben. O fikre atıf bir de şunu ekleyebilirim: Öğrenme işi biraz da karşılaşılan sorunlarla başlıyor. Ufak da olsa büyük de olsa her sorun, uğraş ya da istek öğrenmeyi hızlandırıyor. Örneğin ben  :D Ubuntu/Linux'u ilk kullandığım zamanlarda gayet sorunsuz bir sisteme sahiptim ancak ne zaman ki ekran kartımı değiştirmek zorunda kaldım o vakit Xorg, Ati, Mesa, Nvidia kelimeleriyle haşır neşir oldum. Sürücü yükle, kaldır, ayarla derken bir kaç gün içinde meseleyi kavramaya başladım. Sonrasında herkesçe malum olan zoraki yeniden Windows yüklemelerinde Grub ile haşır neşir oldum. Ardından yeni disk yapılandırmaları mecburen fstab dosyasına el atmamı gerektirdi...v.b. Yalnız burada önemli olan karşılaşılan sorunları çözerken aynı zamanda öğrenmeye açık olmak. Basit bir örnek: Çözünürlük sorunuyla karşılaştığımda tavsiye olarak Xorg.conf değer eklemem gerektiği tavsiye edilmişti ama ben "Xorg ne yahu, nerede, nasıl eklenir, ne yapmam lazım" demedim. Araştırdım, kendi başımam uygulamaya çalıştım ve nihayetinde fark ettim ki Xorg dosyasını parmağımın ucunda çeviriyorum.  ;) Kendimi de övmüş oldum bu şekilde ama öğrenme uğraşısını kendimi işin içine katmadan anlatmayı beceremezdim, bu seferlik böyle olsun.

Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles