Windows 7 Teması....Ubuntuyu Nasıl bu hale getirmiş?

Başlatan ubuntupardus, 05 Ocak 2011 - 21:55:46

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ubuntupardus

Herkese iyi akşamlar...

Arkadaşlar Ubuntuyu arkadaş bakın nasıl yapmış...

http://www.youtube.com/watch?v=E0WHejUIpI0

Bende ubuntuyu bu hale getirmek istiyorum.. Yalnız nasıl olacak.? Bilmiyorum..

Aşağıdaki konuyu inceledim. Kodları yazdım. Fakat şeffaflık falan hiç biri olmuyor.
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=19251.0

Benim ekran görüntüsü şu şekilde

bu tam olarak nasıl oluyor. Bunu tam anlamıyla yapan var mı?
Veya bilen biri bana anlatabilir mi?

TEŞEKKÜRLER...

kuleyni

Bu temayı deneyebilirsin.Bu arada eğer ekran kartın intel ise şeffaflık tamam ama bulanıklık efektini unut :)
http://gnome-look.org/content/show.php/Win2-7+Pack?content=113264

Tuxie

Vallahi sevmediğimiz bizi uğraştıran sadece mecbur olduğumuz için dünya kadar para ödeyip karşılığında hiç bişey bulamadığımız bir os un  temalarını ubuntu da kullanmak bana doğru gelmiyor tabi herkesin kendi takdiri sonuçta ama bence Ubuntu orjial haliyle çok daha güzel.
Ayrıca Ubuntu taklit eden değil taklit edilen bir sistem olmayı en çok hakedenler listesinde birinci sırada gelir.

ubuntupardus

Alıntı yapılan: kuleyni - 05 Ocak 2011 - 22:34:58
Bu temayı deneyebilirsin.Bu arada eğer ekran kartın intel ise şeffaflık tamam ama bulanıklık efektini unut :)
http://gnome-look.org/content/show.php/Win2-7+Pack?content=113264

Ekran kartım ATI 4770 sorun yok. Dediğiniz siteye de baktım fakat ingilizce olduğu için anlamadım...

Alıntı yapılan: Tuxie - 05 Ocak 2011 - 22:48:37
Vallahi sevmediğimiz bizi uğraştıran sadece mecbur olduğumuz için dünya kadar para ödeyip karşılığında hiç bişey bulamadığımız bir os un  temalarını ubuntu da kullanmak bana doğru gelmiyor tabi herkesin kendi takdiri sonuçta ama bence Ubuntu orjial haliyle çok daha güzel.
Ayrıca Ubuntu taklit eden değil taklit edilen bir sistem olmayı en çok hakedenler listesinde birinci sırada gelir.

Doğru. Fakat insan merak ediyor işte.. Merak ettiğimden dolayı yüklüyorum.

krwlng

Bu tip temalar sistemi kararsızlaştırıyor, eski temalarınıza dönmek istediğiniz zaman, temaları açıp eski temanızı seçmeniz yetmiyor, birçok değişikliği geri almanız da gerekiyor.Hiç tavsiye etmiyorum, fakat illaki yapacaksanız paket olarak kurulanlar var onları deneyebilirsiniz.
http://twitter.com/yusuFBrn

Ali İsmail Korkmaz, FENERBAHÇE Yıkılmaz!

ubuntupardus

Alıntı yapılan: krwlng - 05 Ocak 2011 - 23:26:48
Bu tip temalar sistemi kararsızlaştırıyor, eski temalarınıza dönmek istediğiniz zaman, temaları açıp eski temanızı seçmeniz yetmiyor, birçok değişikliği geri almanız da gerekiyor.Hiç tavsiye etmiyorum, fakat illaki yapacaksanız paket olarak kurulanlar var onları deneyebilirsiniz.

İşte bende tam bunu soracaktım. Windows taki gibi paket olarak tema kurbailiyormuyuz? Kurabiliyorsak bunun gibi paket olarak kurulabilen bildiğiniz bir tema var mı?
Sadece deneme amaçlı kuracağım zaten. bilgisayara format atacağım için iyi ce bir kurcalıyorum sonra kurcalamak istemiyorum....

Tuxie

Gnome look temaların çoğu kuruluyordu da sanırım yanlış söylüyorsam arkadaşlar düzeltsin eski sürümler içindi 10.04 te mesela splash screen ya da login screen değiştiremiyorduk sebebide açık sistemi kararsızlaştırıyordu.
Hatırlıyorum eski sürümde indirdiğiniz temayı masaüstünde sağ tıklayıp fare ile sürüklüyorduk kuruluyordu. Ama bence bu tür aktiviteler KDE ortamında yani kubuntu da daha iyi olur hem tema sayısı fazla hemde bunun için yapılmış

eribol

yakusha

Alıntı yapılan: krwlng - 05 Ocak 2011 - 23:26:48

katılıyorum... çünkü ben de çıkıp mac teması için aynı şeyi yapmıştım... sonra tüm sistemi yeniden kurmak zorunda kaldım... allahtan, eski sistemin üstüne kurulum yaptığım için ayarların bir kısmı korundu da can sıkıntım azaldı...

bu sebeple artık böyle geri alınamayacak değişiklik öneren temalardan uzak duruyorum...

bunların yerine görsel bir tema + compizfusion tercih ediyorum... tavsiye de ederim...

grub için burg kurup görsel hale dönüştürdüm
playmouth changer ile playmouth temasını değiştirdim
ubuntu tweak ile giriş ekranının resmini değiştirdim
airlines temasına ayar çererek kafama göre uyarladım
compiz ilave eklentiler paketini kurdum, efektelir yükselttim...

:) keyfim yerinde...

bütün bunlara rağmen, ubuntu altında aero desteğini çok daha hızlı bir şekilde sağlayan bir tema vs olsaydı tercih de ederdik :)
Artık bu forumu kullanmıyor.

ubuntupardus

Dediğim gibi bende bilgisayara format atacağım için yavaşlaması falan umrumda değil şuan.

Ben sadece tüm programları temaları kurcalayıp bakıyorum. Zaten sonrasında format atacağım.
Eğer beğenirsem format attıktan sonrada yükleyebilirim.

Al Arabi

Sistemime yükledim. Kenarda bulunsun. Güzel bir tema. Winden Linux'a geçmek isteyenlere yüklenebilir düşüncesindeyim. 

GNUbuntu

@kuleyni arkadaşın verdiği bağlantıdaki temayı denemiştim ben iki ay kadar önce. Senin gibi ben de Ubuntu'yu tekrar yüklemeden önce bir çok şey denemiştim. Söz konusu tema görünüş olarak win7 gibi yapıyor gerçekten. Yani arkadaşlarına şaka yapmak için çok iyi :) Çok kapsamlı bir tema; kurarken seçenekler çıkıyor karşına. Ancak temayı kaldırdığımda nautilus da bazı kalıntılar kalmıştı. Sanıyorum Türkçe ile ilgili bir sorun bu. Aslında bu temanın toplu olarak yaptığını biz de biraz uğraşarak yapabiliriz. Temanın en önemli parçaları GnoMenu, DockBarX ve Emerald. İşin güzel tarafı dockbarx in ne işe yaradığını ben bu tema sayesinde keşfettim ve o gün bugündür kullanırım. win7 teması GUIInstall.sh dosyasına çift tıklayarak kuruluyor ve GUIUninstall.sh ile de kaldırılabiliyor. Kurulumda bir çok seçenek çıkan bir pencere çıktığında Screenlets ve Wine hariç hepsini kurmuştum ben.
Önce Saygı...

ubuntupardus

Tamam oradaki kodların hepsini falan yazdım..

Fakat dediğim gibi benim temam video daki gibi olmuyor. Verdiğim ekran görünüsünde ki gibi kalıyor.

Daha neler yapmam gerekiyor acaba ?

64bit

Gnome Look teması gerçekten de çok güzel,stabil,çok kolay kuruluyor,ben ubuntu 10.10 versiyonunda kullanıyorum,gnome look sitesinden win7 tema linki silinmiş,yorumlar bölümüne bir arkadaş eklemiş,sadece o linkten bulabildim kurulum halini,ben de hemen oradan indirdim farklı bir servera kurdum ve bulamayan arkadaşlar için win7 tema linkini paylaşıyorum.

Not: Bağlantı kaynağı açıklanmadığı için bağlantılar silindi. Alttaki iletide resmi bağlantılar mevcuttur.

bytan

57.08 MB'lık paket megaupload'a tekrar yüklenmiş görünüyor:

http://www.megaupload.com/?d=JS5MSBCX
http://gnome-look.org/content/show.php?content=113264

@64bit,

Hangi yorumdaki bağlantıdan indirdiğini de belirtirsen, bir alternatif daha olur.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

herbivor

ubuntu bazen windows 7'den daha güzel gözüküyor gözüme, bazen de windows 7, ama madem ubuntu kullanıyoruz windows 7 görünümünde istemek biraz garip, tabi bu benim fikrim.

ubuntu için çok güzel temaların bulunduğu bir site var, depolarını ekleyip tek tek veya hepsini birden kurabilirsiniz, ben hepsini kurdum arada değiştiriyorum. öneririm.

bisigi:

http://www.bisigi-project.org/?lang=en

bytan

Alıntı yapılan: 64bit - 10 Ocak 2011 - 10:06:07
Gnome Look teması gerçekten de çok güzel,stabil,çok kolay kuruluyor,ben ubuntu 10.10 versiyonunda kullanıyorum,gnome look sitesinden win7 tema linki silinmiş,yorumlar bölümüne bir arkadaş eklemiş,sadece o linkten bulabildim kurulum halini,ben de hemen oradan indirdim farklı bir servera kurdum ve bulamayan arkadaşlar için win7 tema linkini paylaşıyorum.

@64bit,

Eklediğin megaupload bağlantısının kaynağını açıklamadığın için bağlantılar temizlendi. Kaynağı açıklayarak tekrar ekleyebilirsin.

Resmi bağlantılar için:

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,24623.msg296838.html#msg296838
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

janparey

Arkadaşım google'a ubuntu macosx transformation pack veya ubuntu windows 7 transformation pack yazarsan bundan daha kaliteli ve sadece bir betik açarak yapabileceğin paketler mevcut birazz araştırırsan bahsetttiğim şey nedir anlarsın
selametle   ;)

Gunef

şaka gibi aklına gelebilecek her şeyi yapabildiğin bir işletim sisteminde yine gidip odun windows teması için uğraşmak

alışma meselesi diyecek olan var ise birtek görünümüne mi alışamamış arkadaş diyorum yani olurda soran olursa diye

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 01 Şubat 2011 - 20:05:06

Alıntı Yapİşte bende tam bunu soracaktım. Windows taki gibi paket olarak tema kurbailiyormuyuz? Kurabiliyorsak bunun gibi paket olarak kurulabilen bildiğiniz bir tema var mı?
Sadece deneme amaçlı kuracağım zaten. bilgisayara format atacağım için iyi ce bir kurcalıyorum sonra kurcalamak istemiyorum....

forum da milyon tane tema ile ilgili başlık mevcut arama yeri bu gibi durumlar için var
Özgür bir platformda kısıtlama cezası almak ne kadar ironik...

reis33

Madalyonun öbür yüzü de var,

Maverick teması Windows 7 yi ne hale getirmiş :D

AlpMedya

Nasıl kuruyoruz bu temayı ? Şuan indiriyorum gnome look sitesinden. yardımcı olurmusunuz. Zorin os yerine bunu kullanmak istiyorum.
aLPmEDYA - Medyadaki Yeriniz

heartsmagic

Hangi Ubuntu sürümü, hangi masaüstü? Ayrıca Unity'ye geçiş oldu haliyle, Gnome tarafı da Shell'e geçti. İyi düşünmek ve araştırmak lazım bu temanın uyum durumunu.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

AlpMedya

Ubuntu 12.04  unity masaüstüm. Hiç bir değişiklik yapmadım sistemde. Win7 temasını kurmam için neler yapmam gerekiyor sırayla söylerseniz çok iyi olur. Şimdiden çok teşekkür ederim.

heartsmagic

Alıntı Yap=== Quick FAQ: ===
Q: How do I install? A: Run GUIInstall.sh.

Temayı indireceksin, arşivi açacaksın. Açtığın dizine cd ile gideceksin, sonra kurulum komutunu vereceksin. Nereye indirdiysen ona uygun olarak değiştir aşağıdaki komutu.

cd ~/Masaüstü/falanca_tema_dizin_ismi/
sh GUIInstall.sh

Tekrar edeyim, tema Unity'ye uyar mı uymaz mı, son GTK ile uyumu nedir bilmiyorum. Bir şeylerin bozulmasına hazırlıklı olman lazım. Eğer risk almak istemiyorsan yeni bir kullanıcı açar onun üzerinde denersin. Gerçi en fazla tema ne olacak ama sonra sen uğraşacaksın bizlerden daha çok.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

AlpMedya

olmuyor malesef. cd ile yazdığımda no such file direktory yazıyor. sh ile çalıştıramadım malesef. Ubuntuyu yeni kurdum herhangi  güncelleştirme vs. kurmadım. Bu sürüm çok sorunlu geldi bana nedense.