Cpu Frekans İzleyicisine Yeni Değer Eklemek

Başlatan noktakom, 03 Ocak 2011 - 23:28:19

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

noktakom

Şu anda ilgili programda 1.6 ve 2.0 ghz olmak üzere iki değer bulunmakta.. Yalnız ben buraya 1.2 ve 2.4 gibi iki değer daha eklemek istiyorum. Yani bir nevi overclock ve underclock yapmak istiyorum. BU mümkün müdür ? mümkünse nasıl bir yol izlemeliyim ? varsa, İlgilenecek arkadaşlara şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum...

kuleyni

Overclock için bios ayarlarınızı kurcalamanız lazım ve iyi bir soğutma sisteminiz de olsa iyi olur :) ve yeni değer eklemek için işlemcinizin o değeri desteklemesi gerekir (alt frekanslar için) ki bildiğim kadarıyla zaten işlemcinizin desteklediği bütün hızlar (alt frekanslar için) o listede ön tanımlı olarak vardır.oc işi biraz karışık gibi  ama bazı anakartlarda otomatik overclock imakanı da var.

noktakom

Üst değeri biraz fantezi olsun diye soruyorum. Aslında ihtiyacım olan alt değer. Sebebi de sıcaklığı düşürmek, batarya ömrünü uzatmak ve elektrikten tasarruf etmek. Dizüstü olduğu için bunları biostan yapamıyorum. Eğer os üzerinden yapma imkanımız ve bilen biri var ise, buradayım. Yorumları ve önerileri bekliyorum....