Transmission bitTorrent işlemcisi; hız kontrol sorunu

Başlatan lener49fi, 02 Ocak 2011 - 11:01:11

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

lener49fi

Merhaba.
Torrent işlemcisinin indirme ve gönderme hız limitini belirleyen fonksiyonlar çalışmıyor. Bu sorun başladığından beri de download hızında yarıdan fazla düşme var. Neden olabilir, ne yapmam gerekir?
Teşekkür ederim.

sema

susema

Gunef

Özgür bir platformda kısıtlama cezası almak ne kadar ironik...

lener49fi

Deluge'yi denemiştim... Daha iyi gözüküyor ama daha iyi olduğu konusunda emin değilim.. :p

onur@onur-laptop:~$ transmission %F
onur@onur-laptop:~$

:S bir şey olmadı galiba.. ne olması gerekiyordu?

bir şey eklemek istiyorum; normalde torrent çalışırken bilgisayarın "askıya al" konumuna geçmemesi lazımdı, ama geçti..

heartsmagic

Çalışmadığını nasıl anladın?
Bende iş görmekte bu ayarlar.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

lener49fi

Alıntı yapılan: heartsmagic - 02 Ocak 2011 - 23:22:03
Çalışmadığını nasıl anladın?
Bende iş görmekte bu ayarlar.

@heartsmagic, "bu ayar" dediğinin ne olduğunu anlamadım.. "transmission %F" kodu mu?

sema

Alıntı yapılan: lener49fi - 02 Ocak 2011 - 23:50:13
..."bu ayar" dediğinin ne olduğunu anlamadım.. "transmission %F" kodu mu?

Çalışmadığını söylediğin ayarlar (indirme, gönderme hız limiti). Çıktın da hata vermemiş.
susema

lener49fi

hmm.. şimdi anladım. çıktı hata verseydi sorun var demekti.

ama şöyle ki; indirme ve gönderme hızlarını sınırlamış olmama rağmen; hem sistem izleyicide ki "ağ geçmişi" grafiği hemde Transmission'nın sol alttaki göstergesi o sınırların kat be kat üstünde kalıyor. ve eklediğim gibi; bir sıkıntı var.. daha önce torrent indirirken bilgisayarım kendisini askıya almamıştı. dün gece bunu yaptı ve daha da önemlisi; download hızı bu sorun başlamadan önce ortalama 110 mib ken şimdi 30 mib civarında seyrediyor..

heartsmagic

Ben bildiğimiz Transmission'ın menülerindeki hız sınırlama ayarlarından bahsediyorum.

lener49fi

bende ondan bahsediyorum..

çalışmıyor işte. bunu anlamak için ne yapılır? 10 kib ile indirmesini istiyorum.. "sınırsız"dayımış gibi indiriyor.. bunun çalışmadığını anlamak için daha başka nasıl bir gözlem yapmak gerekiyor ki?  :-\

heartsmagic

İlk iletini okuduğumuzda biraz daha farklı bir sorun gibi duruyor. "Hem gönderme hem indirme çalışmıyor, ayrıca indirme hızı azaldı" gibi algıladım ben. Şu an meseleyi sadece "indirme" hızına darlattın. Açıkçası indirme hızını ihtiyaç hissetmediğimden ötürü sınırlamayı denemedim. Fakat gönderme hızını sınırlamayı ara ara kullanıyorum ve çalıştığından eminim.

Ubuntu sürümün nedir?

MURATSPLAT

Merhabalar,

Arkadaşımızın zamanında yaşadığı benzer sorunu; Ubuntu 11.10 geçtiğimde, ben de yaşamaya başladım.  Evde 3 kişi tek bir hattan bağlandığımız için hız kontrolü benim için çok önemli.  Paylaşacağım görsel de göründüğü gibi Transmission 2.33 sürümünde bağlantı hız sınırlamaları düzgün çalışmıyor.

Benimle benzer sorunu yaşayan var mı acaba?
Donanım:
GA-MA790XT-UD4P Anakart
AMD Phenom(tm) II X4 945 Processor
2048*2 DDR3(1333MHZ) + 2048*2 DDR3(1600MHZ) = 8 GB  Asus Nvidia GeForce GT-430 1GB DDR3 128bit Samsung HD502HJ 500 GB + Samsung HD322HJ 320 GB + Western Box USB 640 GB =1.4 TB ATI Technologies Inc SBx00 Azalia (Intel HDA) SkyStar HD 2 Digital Uydu Kartı Logitech MK250

matrax_41

@MURATSPLAT sistem gözlemcisindeki değerler salt torrentle alakalı değil. Mesela bir dosya indirme sırasında sistem gözlemcisinde 15.5 kib/s gönderme(upload) gözüküyor bende.

MURATSPLAT

Alıntı yapılan: matrax_41 - 05 Ekim 2011 - 00:28:47
@MURATSPLAT sistem gözlemcisindeki değerler salt torrentle alakalı değil. Mesela bir dosya indirme sırasında sistem gözlemcisinde 15.5 kib/s gönderme(upload) gözüküyor bende.

Şöyle söyleyeyim: Ben 30kb/s Down 3kb/s Up ile torrent indirdiğimde, 1024kb/s'lık hattımızı paylaştığımız diğer arkadaşlar bilgisayarlarında sayfa bile açamıyorlar.
Donanım:
GA-MA790XT-UD4P Anakart
2048*2 DDR3(1333MHZ) + 2048*2 DDR3(1600MHZ) = 8 GB  Asus Nvidia GeForce GT-430 1GB DDR3 128bit Samsung HD502HJ 500 GB + Samsung HD322HJ 320 GB + Western Box USB 640 GB =1.4 TB ATI Technologies Inc SBx00 Azalia (Intel HDA) SkyStar HD 2 Digital Uydu Kartı Logitech MK250

MURATSPLAT

Selamlar,
Transmission hız kontrol problemini çözemedim ve hız kontrolünü çok iyi sağlayan Vuze'yi kullanmaya başladım. Vuze yazılım merkezinde var. 

Bunu, benzer sorunu yaşayanlar için bir not olsun diye yazıyorum
Donanım:
GA-MA790XT-UD4P Anakart