[Çözüldü] Videolar Dışında Flash'ı Engelleme...

Başlatan noktakom, 01 Ocak 2011 - 14:06:11

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

noktakom

Ne ilginçtir ki 7 kullanırken flash reklamlarda kasma olmuyor ama videolarda cpu kullanımı çok yükseliyor. Linux'a geçince videolar o kadar rahat açılıyor ki şaşıyorum ama gel gelelim flash içerikli reklamlar olduğunda pc ruhunu teslim edecek gibi oluyor.sizden isteğim şu öyle * bir şey yapmalıyız ki reklamlar engellensin ama videolar açılsın...   Bu konuda fikri olan varsa.....

ikinci konu da chrome 'daki about: flags'ın linux ta açılmaması....

Şimdiden herkese teşekkürler...........

jayw

Alıntı yapılan: hkndvc - 01 Ocak 2011 - 14:06:11
Ne ilginçtir ki 7 kullanırken flash reklamlarda kasma olmuyor ama videolarda cpu kullanımı çok yükseliyor. Linux'a geçince videolar o kadar rahat açılıyor ki şaşıyorum ama gel gelelim flash içerikli reklamlar olduğunda pc ruhunu teslim edecek gibi oluyor.sizden isteğim şu öyle * bir şey yapmalıyız ki reklamlar engellensin ama videolar açılsın...   Bu konuda fikri olan varsa.....

Özel bir yöntemi var mı bilmiyorum ama ben AdBlock plus eklentisini kullanıyorum, Firefox ve Chromium için. Bu eklenti bir çok reklamı daha açılmadan engelliyor, olur da engelleyemediği çıkarsa reklama sağ tıklayıp filtreye ekleyebiliyorsunuz. Ayrıca reklam görüntülemek istediğiniz siteler de devre dışı bırakabiliyorsunuz.

Alıntı yapılan: hkndvc - 01 Ocak 2011 - 14:06:11
ikinci konu da chrome 'daki about: flags'ın linux ta açılmaması....

Ben Chrome yerine Chromium kullanıyorum. about:flags sorunsuz olarak çalışıyor. Ubuntu'da Chrome denemediğim için çalışıp çalışmadığını da bilemiyorum.

noktakom

Adblock plus eklentisini deneyeceğim.

chromium ile chrome arasında ne fark var ?

jayw

krwlng

Chrome/Chromium için Flash Block eklentisi de gayet kullanışlı, engellenmesini istemediğiniz siteleri ekliyorsunuz, örneğin youtube, oralar hariç bütün flashları engelliyor.
http://twitter.com/yusuFBrn

Ali İsmail Korkmaz, FENERBAHÇE Yıkılmaz!

noktakom

Teşekkürler  bu adblock eklentisi güvenilir mi ? uyarı veriyor da... 

bir de hangisi daha iyi adblock mu flash block mu ?

jayw

Ne uyarısı veriyor? Ben uzun zamandır bir sorun yaşamadan kullanıyorum. Hangisi iyi meselesine gelince, deneyip kendiniz anlayabilirsiniz. İkisi farklı işler yapıyor. Amacınız sadece flash dosyalarını engellemek ise @krwlng'in dediği gibi Flash Block eklentisini kullanabilirsiniz, gayet başarılı bir eklentidir.

noktakom

sadece güvenli kaynaklardan eklenti edinin, yazılım pc nize zarar verebilir filan diyor....

jayw

Kullanılacak eklentiye dikkat etmek lazım tabii. Tam emin olmamakla beraber Firefox neredeyse bütün eklentilerinde buna benzer uyarılar veriyor çünkü kendi geliştirdiği eklentiler değil. Adblock Plus eklentisi uzun zamandır (Firefox tarafında) kullanılan bir eklenti, ben bugüne kadar bir şey görmedim, okumadım ama varsa da bilemiyorum :)

noktakom

neyse risk aldım ve kurdum reklamların kalkması iyi oldu, sayflar temiz görünüyor artık. yalnız bu sefer de videolarda takılmalar gözüme çarptı :) şimdilik bi süre deneyeceğim yine de alternatif çözüm önerebilecek olursa sevinirim... 

noktakom

Galiba başka öneri gelmeyecek o yüzden adblock bu tarz şikayetleri olanlar için iyi bir seçim olabilir diyerekten konuyu kapatabiliriz.