[Çözüldü] Ubuntu 10.10 Kurulumu ve yok olan Ubuntu

Başlatan eorkun, 31 Aralık 2010 - 00:24:02

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

eorkun

Merhaba
Daha önce 2. işletim sistemi olarak ubuntu kuran bir kişi olarak yeni topladığım pc me Ubuntu kurmak istedim.
Sistemim:
1. Disk: Kingston 128 GB SSD (burada win7 ultimate yüklü)
2. Disk 1TB samsung sata
2. Diskim 250 + 250 + 500 olmak üzere ayrılmış durumda.
Burada 250 gb lık kısma ubuntuyu yükledim ok bitti ve sistemimi yeniden başlattığımda
win 7 açılıyor. ve 250 GB lık ubuntu kurulu diskim gözükmüyor.
Şu andan itibaren nasıl bir yol izlemem gerekiyor.
Herkese teşekkür ederim...

sema

Alıntı yapılan: eorkun - 31 Aralık 2010 - 00:24:02
Merhaba
Daha önce 2. işletim sistemi olarak ubuntu kuran bir kişi olarak yeni topladığım pc me Ubuntu kurmak istedim.

Yeniden Grup2 başlığına bakabilirsin, forumda arama yaparak.
susema

eorkun

maalesef bu sayfadaki gösterilenleri çalışan cd ile uygulamama rağmen reboot yaptığımda yine windows 7  açlıyor.

jayw

Bilgisayara çift disk takılı olduğu durumlarda, BIOS'ta hangi disk ayarlandıysa bilgisayar oradan önyükleme yapıp, açılıyor. Eğer bir ayarlama yapılmadıysa 1. SATA kablosuna bağlı olan diskin boot kısmı okunup, orada ne yazıyorsa yapılıyor. Ubuntu kurulurken kendisini bulunduğu diskin başına yazdıysa (1 TB'lık diskiniz) ve bu disk BIOS'ta ayarlı değilse, Windows 7'nin açılması gayet normal. BIOS ayarlarınıza girip boot edilecek disk olarak, 1 TB olan diskinizi seçin. Sorunun bu şekilde düzeleceğini düşünüyorum.

eorkun

Bazen "forumda arama yap, şuna bak" demekle olmuyor herkesin sistemi farklı.
jayw teşekkürler kardeşim Sorunu biostan hallettim
anakarttaki sata sıralamasındaki SSD ve Samsung sata bağlantısındaki birincil diski Samsung yaptım.
Daha sonra boot menüde açılış sırasını ilk sıra cdrooma verdim
ikinci sırayı ise Samsung Sata ya verdim.
Dediğin gibi Grub açıldı. Artık her iki işletim sistemim de elimde..
Konu çözülmüştür. Saygılarımla.....