Ubuntu serverda kullanıcıların php çalıştırabilmelerini nasıl sağlarım ???

Başlatan Darkman, 30 Aralık 2010 - 23:27:12

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 7 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Darkman

Sevgili arkadaşlar çok önemli bir sorunum var. Bir ubuntu serveri kuruldu.

Bu serverda baya bi kullanıcı açıldı http://ipadresi/~kullanıcıadı  olarak.. html siteler barınıyor siteler güzel çalışıyor fakat;

php siteler açılmıyor php kodları gözükmüyor.

örneğin;

http://ipadresi/~kullanıcıadı/index.php diyorsun index.php yi kaydet diyor chmod ayarlarıyla ilgisi yok. index.php nin içind html kod olunca ancak html kodlarını yorumluyor

fakat php kodları kesinlikle yorumlamıyor.

ama

http://ipadresi/index.php gibi çalıştırdığın zaman ana dizinde sorun yok! Normal gösteriyor açıyor php dosyasını. yani php yi tekrar kur olayıyla ilgisi yok.kaldı ki tekrar silip kurduk php yi yine fayda etmedi.

tek sorun kullanıcıların php dosyaları çalıştıramaması.

Ubuntu 10. lı bişeydi server sürümü yeni yüklendi.

Özet geçmem gerekirse Ubuntu serverda kullanıcıların php çalıştırabilmelerini nasıl sağlarım..

Bütün çözüm önerilerinizi dinliyorum ve kaydediyorum hepsini tek tek deniyeceğim, yarın halletmem gerekiyor bu sorunu. Yardımcı olacak arkadaşlara çok teşekkürler şimdiden.

tiamin

Merhabalar...

Alıntı yapılan: Darkman - 30 Aralık 2010 - 23:27:12
Bu serverda baya bi kullanıcı açıldı http://ipadresi/~kullanıcıadı  olarak.. html siteler barınıyor siteler güzel çalışıyor fakat;

Şeklindeki kullanıcıları sanıyorum bir panel kullanarak açıyorsunuz. Burada biryerde php vardır muhtemel onu şeçmiyorsunuzdur.
Yada kullanıcıların dosylarını koyduklerı klasör /var içerisinde biryerde değildir.

Malum html browser php ve asp gibi kodlar server tarafından yorumlanır. Yani html yi herhangi bir browser yorumlayabildiği halde php li apache gibi serverler yorumlayabilir.

Kolay gelsin

Sudo ve Su kardeşler :)

Darkman

merhaba öncelikle cevabınız için teşekkürler.herhangi bir panel yok.  putty ile root olarak açılıyor ve user ekleniyor kullanıcılar. ve kullanıcılar html site yapıp koyabiliyorlar sorun yok bunda fakat php yorumlanamıyor. ipadres/~kullanıcı/sayfa.php de açmaya çalıştığın zaman sayfa.php yi farklı kaydet gibi seçenek çıkıyor aynı zip dosyasını indirme sihirbazı gibi

fakat

ipadresi/sayfa.php diyince açabiliyor sorun yok php yi okuyor, bunda ana dizinde hiçbir sorun yok. ve bunu birtürlü çözemedim. tekrar yardımcı olmaya çalışırsanız sevinirim size zahmet

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Al Arabi

Ubuntu server üzerinde  kullanıcı hesaplarının  açılması yanlış değil mi?

Darkman

Alıntı yapılan: heartsmagic - 31 Aralık 2010 - 00:36:24
"Virtual hosting" gibi bir ayar yapıldı mı Apache için?
hayır. sanırım çözüm /etc/apache2/mods-available/php5.conf buradan ayarlanıyor muş sizcede doğrumu ?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 31 Aralık 2010 - 00:52:11

Alıntı yapılan: Al Arabi - 31 Aralık 2010 - 00:48:54
Ubuntu server üzerinde  kullanıcı hesaplarının  açılması yanlış değil mi?
haklı olabilirsiniz bu konularda (ubuntu) acemiyim. geçici bir süreliğine belli bir grubun projelerini yayınlaması amacıyla kurulmuş server.

sem

tiamin'in dediği hususu bir daha gözden geçirmenizi tavsiye ederim.  Kendi bilgisayarımdan şu şekilde örnek vereyim; ev dizimin, masaüstüm, indirilenler ya da herhangi bir dizin içerisinde bir html kodunu tarayıcıya açtırabiliyorum.  Fakat bir PHP kodunu tarayıcı ile bu şekilde açmaya çalışırsam aynı sizdeki  gibi indirme yöneticisi açılıyor... Çünkü bu dizinlerde Apache kodu yorumlamıyor... Ama aynı kullanıcı ile /var/www içerisine, aynı PHP kodunu atarsam herhangi bir sıkıntı olmuyor...  Sorununuzun bu konu ile alakalı olabileceğini düşünüyorum...
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

Darkman

Alıntı yapılan: sem0900 - 31 Aralık 2010 - 00:59:09
tiamin'in dediği hususu bir daha gözden geçirmenizi tavsiye ederim.  Kendi bilgisayarımdan şu şekilde örnek vereyim; ev dizimin, masaüstüm, indirilenler ya da herhangi bir dizin içerisinde bir html kodunu tarayıcıya açtırabiliyorum.  Fakat bir PHP kodunu tarayıcı ile bu şekilde açmaya çalışırsam aynı sizdeki  gibi indirme yöneticisi açılıyor... Çünkü bu dizinlerde Apache kodu yorumlamıyor... Ama aynı kullanıcı ile /var/www içerisine, aynı PHP kodunu atarsam herhangi bir sıkıntı olmuyor...  Sorununuzun bu konu ile alakalı olabileceğini düşünüyorum...
http://ubuntu-virginia.ubuntuforums.org/showthread.php?t=1478721
şuraya bi bakarmısınız bi arkadaş sağolsun buranın linkini attı anlattıklarına göre tam olarak benim yaşadığım sorunu söylüyorlar ve

/etc/apache2/mods-available/php5.conf buradaki dosyanın

#    <IfModule mod_userdir.c>
#        <Directory /home/*/public_html>
#            php_admin_value engine Off
#        </Directory>
#    </IfModule>

bu şekilde düzenlenmesi ile sorunun çözüleceği söylenmiş şimdi sunucu resmi bir daireye ait ve yarın deniyeceğim bu yöntemi. sizcede çözüme ulaşabilir miyim ?

sem

Açıkcası hakim olduğum bir konu değil. Benim bahsettiğim durumda yani benim bilgisayarımda herhangi bir dizindeki PHP kodunun tarayıcı tarafından indirilmeye çalışılması ve aynı dosyayı /var/www altına aldığımda PHP kodlarının doğrudan yorumlanması ile verdiğim örnek şu yönde idi; yani sizin PHP dosyalarınız Apache ile ilişkili bir dizinde olmayabilir mi acaba?  Çünkü soruna bakılınca sorun olarak aynı fakat durum olarak ne kadar paralel bilemiyorum...

Eğer benim dizin farklılığım ile sizin kullanıcılarınızın dizinlerinin farklılığı durumu paralel ise bu çözüm bende işe yaramadı. Yani Masaüstümdeki bir PHP dosyası hala tarayıcı tarafından indirilmeye çalışılıyor. Ama dediğim gibi sorun aynı ya da benzer olsa bile ( Apache ile ilişkili bir dizin olma sorunu) durum aynı mı, ondan tam emin değilim...
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Burası dünya?

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

sem

Burası dünya?

Al Arabi

@Darkman kusura bakma amacım konunu kirletmek değil ama yeni bir konu başlığı açmadan  bende sorumu burada sormak istiyorum. Normalde panel aracılığıyla kullanıcı eklendiğinde aslında server sistemde kullanıcı mı eklenmiş oluyor?

tiamin

Alıntı yapılan: sem0900 - 31 Aralık 2010 - 02:45:21
Benim de gözüme şöyle bir şey çarptı, alakalı olabilir diye geçeyim buraya, bunu da araştırmak faydalı olabilir;

Buraya Göz at
Merhabalar...
Bu senini sorununu çözecektir Darkman. İlk mesajımda da değim gibi eğer php dosyalarını kayıt et gibi * bir şey cıkıyorsa apache nin o kullanıcı dizinini yorumlamaması sorunu vardır.
Eğer sistemde çok fazla kullanıcı yoksa servere bir panel kurmanızı şiddetle tavsiye ederim.

Alıntı yapılan: Al Arabi - 31 Aralık 2010 - 04:30:23
@Darkman kusura bakma amacım konunu kirletmek değil ama yeni bir konu başlığı açmadan  bende sorumu burada sormak istiyorum. Normalde panel aracılığıyla kullanıcı eklendiğinde aslında server sistemde kullanıcı mı eklenmiş oluyor?
Panel aracılığı ile kullanıcı eklendiğinde server e bir kullanıcı eklenmez. Eklenen kullanıcı ftp gibi bazı özellikleri kullanmak için oluşturulan bir kullanıcıdır. Bir şekilde servere o kullanıcı ile giriş yapılamaz. O kullanıcı için /home klasöründe bir yer tahsis edilmez.
Sudo ve Su kardeşler :)