Sabayon kurmak

Başlatan Ubuntgy, 30 Aralık 2010 - 11:51:21

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Contempt

Bu zaman a kadar ne zaman Anaconda Kurulum aracını kuran bir dağıtım denesem Türkçe dil ile kurmaya çalıştığımda Disk bölümlemeyi yaptıktan sonra Sistem diski fomatlayıp oluşturmaya çalıştığında Bug verip Kurulumu yarım bırakıyor. Hatta Fedorada bunun la ilgili bir Hata kaydı bile bulunmaktaydı ( Son durum nedir bilmiyorum ).

Dün akşam yine aynı şekilde hata verince İngilizce olarak kurulumu tamamladım Sonradan kurarım diye Ama Paket yöneticisi içerisinde türkçeleştirme adına hiçbir paket bulamadım  Libreoffice dışında.

Yani Gnome Ait paketlerim Türkçe olsun yeter. Ben ingilizce olarak da kullanırım ama Tek kullanıcı ben olmadığım için mecbur ihtiyaç duyuyorum. Onun haricinda Sabayon gerçekten güzel bir dağıtım.
Herşeye Rağmen...

Ozgurluk

Vallahi Sabayon'un DVD'sini çektiğiniz zaman Türkçe olarak sisteminize kurulumda sıkıntı çekmezsiniz. Fakat İngilizce olarak kurmuşsanızda. KDE'nin yerelleştirme kısmından Türkçe'ye getirebilirsiniz.

Bununla ilgili bir web sistesi vardı. İlgili internet bağlantısını bulunca burada paylaşırım. Şimdiden kolay gelsin.
Saygılar...

Contempt

Alıntı yapılan: cumali - 31 Mart 2011 - 09:23:44
Contept,deneyimli linux kullanıcısı olduğunu biliyorum.Doğrusu Sabayon'u bölümlendirip Türkçe olarak kuramamana şaşırdım doğrusu.Kısa bir süre önce Sabayon gnome masaüstünü kullanmıştım.Masaüstü ve sistem %70-80 oranında Türkçe olarak kullanılabiliyor.Tekrar deneyip kurmaya çalış.Anladığın kadar nasıl bir hata veriyor?Eger mesajını canlı cd üzerinden yazıyorsan çıkan hataların resimlerini ekleyebilirsen belki çözüm ürtilebilir.

Ya ozaman Anacondanın bana kastı var yada birseyi hep eksik yapmışım bu zamana kadar :D

Aynı konuyu Fedora Forumdada konuşmuştum.

http://forum.fedoratr.com/kurulum-yardimi/fedora-14-960/

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 31 Mart 2011 - 10:13:41

Alıntı yapılan: Ozgurluk - 31 Mart 2011 - 10:11:35
Vallahi Sabayon'un DVD'sini çektiğiniz zaman Türkçe olarak sisteminize kurulumda sıkıntı çekmezsiniz. Fakat İngilizce olarak kurmuşsanızda. KDE'nin yerelleştirme kısmından Türkçe'ye getirebilirsiniz.

Bununla ilgili bir web sistesi vardı. İlgili internet bağlantısını bulunca burada paylaşırım. Şimdiden kolay gelsin.
Saygılar...

Sabayon 5.5 ait Gnome Masaüstünü barındıran 1,5 GB lık iso kalıbını LiliUsb Aracı ile boot ederek kurmayı denedim. 3 defada aynı yerde takıldım. Kdeye ait Türkçeleştirme paketi var lakin ben Gnome kullanıyorum
Herşeye Rağmen...

Ozgurluk

Anaconda'nın kurulumunun sorun çıkarması ile ilgili bilgim malesef yok son yazdıklarınızdan sonra farkettim. Fakat ben Anacon'da da kurulum yaptıktan sonra, Türkçe dili konusunda hiç sıkıntı yaşamadım. Gnome olsun, Kde olsun...

Umarım sorununuzu en kısa zamanda çözersiniz. Kolay gelsin!

cumali

Contept,anacondanın sana kastı yokda  disk bölümleme şekli biraz farklı.Örnegin; Ubuntu ve mandriva'da disk bölümlemeye geçildiginde (elle bölümleme) önerilen bölümleme mantıksal birimdir. Yani sda6, sda7 sda8 vs. diye gider.Ama istersen ve disk uygunsa degiştirebilirsin tabi.Anocondada ise, diski direk birincil olarak bölümleyip mantıksal alanı kapatıyor.Tabi bu benim şahsi tecrübem.

Contempt

Alıntı yapılan: cumali - 31 Mart 2011 - 21:05:11
Contept,anacondanın sana kastı yokda  disk bölümleme şekli biraz farklı.Örnegin; Ubuntu ve mandriva'da disk bölümlemeye geçildiginde (elle bölümleme) önerilen bölümleme mantıksal birimdir. Yani sda6, sda7 sda8 vs. diye gider.Ama istersen ve disk uygunsa degiştirebilirsin tabi.Anocondada ise, diski direk birincil olarak bölümleyip mantıksal alanı kapatıyor.Tabi bu benim şahsi tecrübem.

Cumali benim sorunum Anaconda kurulum yapamamak değil. Türkçe dili seçtiğim zaman Kurulum yapmaması. İngilizce olarak gayet gerektiği şekli ile kurulumu yaptım saten.
Ama dediğim gibi ben bu hatayı Hem Redhat ta hem Fedorada hemde Şimdi Sabayon da yaşadım.

İlk fedora Core 9 kurduğumdada aynı hatayı alıyordum mesela çok ilginç  yine aynı hatayı alıyorum. Acaba türkçe kurarken yapmam gerekn birşeyimi unutuyorum :D

Aynı sorunu yaşamış  kişilerde  var.

http://forum.fedoratr.com/kurulum-yardimi/fedora-12-kurulumunda-debug-hatasi/

http://forum.linux-sevenler.org/index.php?action=printpage;topic=4416.0

http://forum.ceviz.net/gnu-linux-unix-bsd-pardus/30298-fedora-core-5-kurulum-sorunu-yardim.html

Herşeye Rağmen...

cumali

Açıklayıcı bilgi vermen sorunu anlamamızı kolaylaştırdı Contempt,acaba indirdiginiz Sabayon 5.5 sürümü rc yada beta olabilirmi? Zira bende Sabayon 5.5 sürümünde Türkçe olarak sorunsuz kurulum yapmıştım.Eger kota sorunun yoksa son sürümünü tekrar indirip dene derim.Konuya ışık tutması adına şöyle bir deneyimim olmuştu;Kanotix excalibur kde3.5 kurmayı denemiştim.Ön tanımlı olarak almanca ve ingilizce kurulabiliyor.Almanca seçildiginde sorun olmuyordu.Fakat ilginçtir ingilizce seçim yaptığınızda masaüstü ekran gelmiyordu.Malesef zaman zaman bazı linux dağıtımlarında ilginç sorunlar yaşayabiliyoruz.

heartsmagic

Anaconda ile yaşanan bu Türkçe sorunu meselesi Linux yaşantımdaki karşılaştığım ilk sorundur benim :)
Redhat 7.2 kurulumu için bir iki saat tırmalayıp durmuştum. O aralar internet imkânı da olmayınca iki saatin sonunda bir de İngilizce klavye ile deneyeyim diyerekten sonuca gitmiştim. @Contempt'i ufaktan da olsa doğrulayayım istedim, zira ara ara karşımıza çıkabiliyor bu gibi durumlar.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Contempt

Alıntı yapılan: cumali - 01 Nisan 2011 - 11:32:29
Açıklayıcı bilgi vermen sorunu anlamamızı kolaylaştırdı Contempt,acaba indirdiginiz Sabayon 5.5 sürümü rc yada beta olabilirmi? Zira bende Sabayon 5.5 sürümünde Türkçe olarak sorunsuz kurulum yapmıştım.Eger kota sorunun yoksa son sürümünü tekrar indirip dene derim.Konuya ışık tutması adına şöyle bir deneyimim olmuştu;Kanotix excalibur kde3.5 kurmayı denemiştim.Ön tanımlı olarak almanca ve ingilizce kurulabiliyor.Almanca seçildiginde sorun olmuyordu.Fakat ilginçtir ingilizce seçim yaptığınızda masaüstü ekran gelmiyordu.Malesef zaman zaman bazı linux dağıtımlarında ilginç sorunlar yaşayabiliyoruz.

@heartsmagic doğruladığın için teşekkür ederim.

@cumali ;

ftp://mirror.aarnet.edu.au/pub/SabayonLinux/iso/ ben son sürüm ve stabil diye bu adresi kullanarak indirme yaptım.
Çektiğim dosyada ftp://mirror.aarnet.edu.au/pub/SabayonLinux/iso/Sabayon_Linux_5.5_x86_G.iso

Ama şu bir gerçek ki sabayon bana göre gerçekten güzel bir dağıtım...
Herşeye Rağmen...

cumali

Contept,verdigin linkten indirmeye başladım.Bakalım benim elimdeki Sabayon 5.5 ile fark olacakmı.Sonucu burda paylaşırım.

Contempt

Alıntı yapılan: cumali - 01 Nisan 2011 - 16:05:49
Contept,verdigin linkten indirmeye başladım.Bakalım benim elimdeki Sabayon 5.5 ile fark olacakmı.Sonucu burda paylaşırım.

Cumali hani eğer kendin için  gerek duymuyorsan benim için uğraşmanı istemem zira benim kisi saten denemek görmek bilgi sahibi olmak.
Ama yinede bu ince düşüncen için teşekkür ederim.
Herşeye Rağmen...

cumali

Ben teşekkür ederim Contept,ihtiyacım olduğu için degil.Bende zaten var.İlgimi çekti.Kota sorunum yok.Şimdilik %20 civarında indirdim.Sunucu ağır.Normalde 850 kb.indirme yapabiliyorken şimdi 190-220 kb.aralığında indirme yapıyor.Yarım saatte sonuca ulaşırım diye düşünmüştüm.Neyse problem degil.

edit: Contept,vermiş olduğun linkten Sabayon 5.5 sürümünü indirip Türkçe olarak kurulum yaptım.Bahsettigin şekilde herhangi bir sorunla karşılaşmadım.Önerdigim gibi tekrar indirip kurulumu yapın.Selam ile.

decent

Alıntı yapılan: cumali - 01 Nisan 2011 - 16:47:07
Ben teşekkür ederim Contept,ihtiyacım olduğu için degil.Bende zaten var.İlgimi çekti.Kota sorunum yok.Şimdilik %20 civarında indirdim.Sunucu ağır.Normalde 850 kb.indirme yapabiliyorken şimdi 190-220 kb.aralığında indirme yapıyor.Yarım saatte sonuca ulaşırım diye düşünmüştüm.Neyse problem degil.

edit: Contept,vermiş olduğun linkten Sabayon 5.5 sürümünü indirip Türkçe olarak kurulum yaptım.Bahsettigin şekilde herhangi bir sorunla karşılaşmadım.Önerdigim gibi tekrar indirip kurulumu yapın.Selam ile.

Şu anda ben de kuruluma geçiyorum, Ubuntu 11.04 ' e ortak geliyor.

Bakalım Sabayon' dan uzak kaldığım zamanda eksiği-fazlası ne olmuş :)

cumali

@decent,sizi bilmiyorum ama sistemimde kurulu olduğu halde 1 nisan'dan beri açmamıştım.Bu tarihten sonra Sülfür veya Entropy (paket yöneticisi)67 güncelleme ve 144 paket indirme ile işe başladı.Entropy'in hoşuma giden bir yönüde " skip mirror" uygulaması ile farklı yansılardan indirme yapması.Buna ragmen bazen takılmalar oluyor.Synaptic'e alışık olan biri buna sabır göstermesi gerekli diye düşünüyorum.Bunun dışında kayda deger bir problemle karşılaşmadım.

decent

@cumali,
Az önce yükledim, yeniden başlatıp ben de son durumu göreyim :)

Başka konularda belirttiğim gibi benim ilk iki tercihim Ubuntu ve Sabayon.

decent

Dün Sabayon_Linux_DAILY_amd64_K.iso dosyasını indirerek tekrar Sabayon yükledim.

2.2 GB boyutundaki kurulum DVD sine netbook, XBMC vs. birçok seçenek eklemişler.
Türkçe desteği hem çalışan sistemde, hem de yükledikten sonra oldukça iyi seviyede.

Tercih ettiğim ilk iki dağıtımın günlük sürümleri ile yola devam.

Contempt

Bunlar günlük yayınlanan kararlı sürümler mi oluyo @decent
Herşeye Rağmen...

decent

Alıntı yapılan: Contempt - 21 Haziran 2011 - 08:10:22
Bunlar günlük yayınlanan kararlı sürümler mi oluyo @decent

Hayır; "her an patlayabilir" demek ;;)

Sabayon  6 prealpha bile değil kısaca..
Kararsız sürümlere oranla sürprizlerle karşılaşma olasılığı çok yüksek demek.
Sürekli dağıtım yüklemesi yapmayı istemiyorsanız "gerek yok" demek..

Contempt

Sabayona ait günlük yayınlanan kararlı sürüm varmı peki bildiğin. Şuan bir ton güncelleme ile boğuşmak zor geliyor :)
Herşeye Rağmen...

decent

Yukarıda bahsettiğim kurulum, boyutu yaklaşık  1,5 GB olan 189 güncelleme yaptı.
Sonrasında bu kadar olmaz, sadece KDE sürüm yükseltmelerinde güncelleme miktarı artabilir.