Sabayon kurmak

Başlatan Ubuntgy, 30 Aralık 2010 - 11:51:21

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Ubuntgy

Arkadaşlar bilgisayarım sadece ubuntu kurulu 500 gb HDD'de.

Ubuntu'mun yanına sabayon kurmak istiyorum. Nasıl ypaabilirim?

reis33

Ben de defalarca yüklemeyi denedim, Çalışan DVD olarak açılıyor fakat... Sadece zamanım heba oldu.
Kurulumun sonlarına doğru hata verip kapanınca ve bu hatayı defalarca aynı şekilde tekrarlayınca vazgeçmiştim.
Eksik kalsın; "Zorla güzellik olmaz"

Ubuntgy

Alıntı yapılan: reis33 - 30 Aralık 2010 - 12:02:12
Ben de defalarca yüklemeyi denedim, Çalışan DVD olarak açılıyor fakat... Sadece zamanım heba oldu.
Kurulumun sonlarına doğru hata verip kapanınca ve bu hatayı defalarca aynı şekilde tekrarlayınca vazgeçmiştim.

Ekran kartın ATI mi?
Bir de sistem 64 bit mi?

Benim ati kart her zaman hata verir. Bakalım nasıl olacak bilmiyorum ama deneyecğeim.

GNUbuntu

Alıntı yapılan: Ubuntgy - 30 Aralık 2010 - 11:51:21
Arkadaşlar bilgisayarım sadece ubuntu kurulu 500 gb HDD'de.

Ubuntu'mun yanına sabayon kurmak istiyorum. Nasıl ypaabilirim?

Pardus 2011'i bekle derim ben. 21 gün kalmış. Onu da kurarım sonra dersen başka tabi.
Önce Saygı...

if

Sabayon kurmanın Ubuntu kurmaktan pek farkı yok. Siz taşınabilir bellekten mi kurmak istiyorsunuz? Kurarken bir sorunla mı karşılaştırnız? "Nasıl kurabilirim?"min cevabı bir çok faktöre bağlı.

orhangungor

Ben "gentoo" gibi bir devin hatırına sabayon'u bir kaç defa denedim ve hayal kırıklığına uğradım bana göre ağır hantal hele bir paket yöeticisi var evlere şenlik.

reis33

Alıntı yapılan: Ubuntgy - 30 Aralık 2010 - 14:20:04
Ekran kartın ATI mi?
Bir de sistem 64 bit mi?

Benim ati kart her zaman hata verir. Bakalım nasıl olacak bilmiyorum ama deneyecğeim.
ATI HD 4200
AMD Athlon II X3 435 serisi
...
64 bit veya 32 bit ilgimi çeken her dağıtımı-işletim sistemini yüklerken sorun olmaz da Sabayon yüklerken naz ederse sorunu nerede aramak gerek ?

Ubuntgy

Alıntı yapılan: reis33 - 30 Aralık 2010 - 20:47:06
Ekran kartın ATI mi?
Bir de sistem 64 bit mi?

ATI HD 4200
AMD Athlon II X3 435 serisi
...
64 bit veya 32 bit ilgimi çeken her dağıtımı-işletim sistemini yüklerken sorun olmaz da Sabayon yüklerken naz ederse sorunu nerede aramak gerek ?

Canlı olarak çalıştırdım fakat kurulum yapmadım.

Kurulum yapmak istiyorum fakat mevcut işletim sistemimi yapmadan halletmem lazım.

heartsmagic

Alıntı yapılan: reis33 - 30 Aralık 2010 - 20:47:06

Sabayon kurup kullananlar olduğuna göre sorunu genellemek doğru olmaz. Her dağıtım bazı sistemlerde sorun çıkartabilir.

@Ubuntugy, kurulum için takıldığın nokta neresi? Sen 500GB ayırmışsın Ubuntu için, bu çok fazla. Kabaca yapacağın şey bu bölümü küçültüp Sabayon için yer ayırmak, ardından Sabayon kurmak.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

reis33

Alıntı yapılan: heartsmagic - 30 Aralık 2010 - 22:04:01
Sabayon kurup kullananlar olduğuna göre sorunu genellemek doğru olmaz. Her dağıtım bazı sistemlerde sorun çıkartabilir.

Fakat niye sadece Sabayon ?
Fedora 13 sürümü de aynı şekilde inat etmişti, 14 sürümü kolayca kurulmuştu..
Demek ki Sabayon sürümlerinin bazı sistemlerle uyumsuzluğu kadar kendisinden kaynaklanan şeyler de var..

heartsmagic

Alıntı yapılan: reis33 - 30 Aralık 2010 - 22:18:44
Fakat niye sadece Sabayon ?
Fedora 13 sürümü de aynı şekilde inat etmişti, 14 sürümü kolayca kurulmuştu..
Demek ki Sabayon sürümlerinin bazı sistemlerle uyumsuzluğu kadar kendisinden kaynaklanan şeyler de var..

Aynı soruyu başkaları da "Mint kuruluyor ama Ubuntu kurulmuyor, neden sadece Ubuntu" şeklinde de sorabilir. Dediğim gibi benim itirazım genellemenin yapılmasına, sorun çıkmaz, çıkmamalıdır demiyorum zaten.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

hasansahin

Sabayon aslında güzel bir dağıtımdır, ama bazı şeyleri henüz olgunlaşmadı. Örneğin; grafiksel paket yöneticisi...
Ama komut satırından çok güzel çalışıyor. Gentoo üzerine yapılmış, çok şirin ve cici bir dağıtımdır ama sabayon kullanmadan önce
gentoo'daki emerge, overlay gibi kavramlara aşina olursanız, sabayon kullanmak daha da keyifli olacaktır. (Debian'a aşina birisinin ubuntu'ya geçmesi gibi...)

Sözlerim yanlış anlaşılmasın, gentoo bilmeyen sabayon kullanamaz demiyorum. Sabayon kurulumunda zaman zaman sorunlar çıkıyor. Size tavsiyem; kurulum yapacaksanız Live DVD
modunda açmayın. Dvd.den boot edince direkt olarak kuruluma geçebilirsiniz. Bu şekilde yaparsanız sorun olacağını sanmıyorum.
Anyone who has never made a mistake has never tried anything new.
Albert Einstein.

asukaki

Bende kurmuştum bir ara dvdden kurulum yapmıştım bir bilgisayarıma intel ekran kartı vardı o zamanlarda. Bencede güzel bir dağıtım ama biraz ağır işliyordu grafik ortamında. Kuracaksanız cd ile kurmamanızı tavsiye ederim. Dvd ile kurmanız daha sağlıklı olacaktır. Hem içereceği paketler açısından hemde dil desteği açısından
Linux'la Her Şey Mümkün!

MURATSPLAT

Ekran kartın ATI mi?
Bir de sistem 64 bit mi?

ATI'nin allah belasını versin. sürücüleri olmayan kart hiçbir işe yaramaz. Dün ATI kartımı sattım nvidia aldım. Kalite ve performans 10 numara. 5 yı öncede nvidia sürücüleri iyidi, şimdi de öyle. Pek değişen bir şey olmadı yani.

Sabayon program filan sandım. O da linux dağıtımıymış:) İsmini ilk defa duydum.
Donanım:
GA-MA790XT-UD4P Anakart
AMD Phenom(tm) II X4 945 Processor
2048*2 DDR3(1333MHZ) + 2048*2 DDR3(1600MHZ) = 8 GB  Asus Nvidia GeForce GT-430 1GB DDR3 128bit Samsung HD502HJ 500 GB + Samsung HD322HJ 320 GB + Western Box USB 640 GB =1.4 TB ATI Technologies Inc SBx00 Azalia (Intel HDA) SkyStar HD 2 Digital Uydu Kartı Logitech MK250

Ozgurluk

Sabayon güzel dağıtım aslında hatta diyebilirimki KDE'yi en ama en iyi kullanan dağıtımların başında gelir. Gentoo temelli olması ve kendi packet yöneticisinin yanında gentoo paket yöneticisinin de kullanılması artıları denebilir. Ati sürücüleri için 2.6.36 kernel ile baya sağlam iyileştirmeler geldi. Kaldı ki benim bir makinamda linux mint yüklü ati x1650 pro benim kartım gibi eski bir kartsa ekran kartının uyumlu çalışacağı kanatindeyim. Anaconda yükleme aracı ile gelir sabayon kolayca kurulabilir. Debian'ının temelini kullanan kolay dağıtım başlangıç seviyesinde ki insanlar için nasıl UBUNTU ise, Gentoo temelini kullanan beginner seviyesinde ki kullanıcılar için SABAYON distro o. Birde Arch Linux'un temelini kullanan CHAKRA linux. Arch'in modüler kurulum yapısını anlamayanlar. Chakra ile Arch temelli dağtımı makinalarına yükleyebilirler. Masaüstü ortamına gelince Sabayon'da istediğiniz masaüstü dağıtımını kullanabilirsiniz. Ubuntu'dan gnome alışkanlığınız varsa Sabayon'u Gnome olarak kurabilirsiniz ama Sabayon daha çok Kde üzerine çıkarılmış bir dağııtmdır. Bana göre aslında dağıtımların en iyisi aslında en popüler olanı o da Ubuntu bende sabayon'daydim ama Sabayon'un aktif Türkiye topluluğu yok! Eskiden bir ara varmış o kadar. Saygılar...

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 04 Ocak 2011 - 21:33:46

Ati sürücüleri ile ilgili sorun yaşayanlar bence kernellerini güncellesinler 2.6.36 ile sağlam iyileştirmeler mevcut. Saygılarımla

reis33

reis33@sabayon ~ $ uname -a
Linux sabayon 2.6.37-sabayon #1 SMP Mon Jan 17 15:48:59 UTC 2011 x86_64 AMD Athlon(tm) II X3 435 Processor AuthenticAMD GNU/Linux

Benim için öncelik yükleyebilmekti ve bunu başardım, çünkü daha önceki sürümlerde birkaç başarısız yükleme denemelerim olmuştu.
Grub ekranından tutun herşeyi ile gayet güzel olmuş.
Pardus 2011 den sonra bunu da çok beğendim :)
Sürüm notlarında bahsedildiği gibi kurulumdan hemen sonra KDE 4.6.0 sürümüne yükseltiliyor.
Ubuntu ile birlikte uzunca bir süre kullanmayı düşünüyorum..

"Hangi dağıtımı yüklesem/denesem acaba" diye düşünenlere tavsiyemdir.

asukaki

Bence tekrardan kurulsa Türkiye Topluluğu güzel olur. Aktif olarak. Tuxweette söylemiştim ama kimse oralı olmamıştı. :)
Linux'la Her Şey Mümkün!

reis33

Uçbirim kullanımı, yazılım yüklemek, kısaca kolaylığı ilk defa Sabayon 5.5 sürümünde gördüm.

Yazılım yönünden karşılaştırmak imkansız; çünkü Sabayon okyanus misali
bir yazıılmı yüklemek için search ve install komutları yeterli, bağımlılık vs. hepsini kendisi hallediyor.

Sürücü desteği, açılış kapanış ve kararlılık daha bir güzellik katıyor..

@asukaki,
Ben varım :)

asukaki

Alıntı yapılan: reis33 - 03 Şubat 2011 - 11:31:51
@asukaki,
Ben varım :)

Ahım şahım bir linux bilgim yok ama Gentoo ve/veya Sabayon hakkında Türkçe kaynak yeterince yok. Hatta hiç yok denecek kadar az. Bende varım. Benim tek faydam inceleme ve kendi kullandıklarımı anlatma olur. Çeviriden anlamam ingilizceyi sevmem ama hangi kaynak olursa olsun sonuçta linux bu Türkçelendirme için yapılır. Hiç bir şey bilmiyordum ama Mandrivada fransızcadan php server kurulumunu anlatmıştım. :) Bende varım.
Linux'la Her Şey Mümkün!

reis33

Alıntı yapılan: asukaki - 03 Şubat 2011 - 13:30:18
...ama Gentoo ve/veya Sabayon hakkında Türkçe kaynak yeterince yok. ...
Wiki sayfasında Türkçe dil desteği var, dün biraz baktım çok kolay öğrenilebilecek şekilde oluşturmuşlar..

http://wiki.sabayonlinux.org/index.php?title=Tr:Giri%C5%9F

asukaki

Alıntı yapılan: reis33 - 03 Şubat 2011 - 14:09:34
Alıntı yapılan: asukaki - 03 Şubat 2011 - 13:30:18
...ama Gentoo ve/veya Sabayon hakkında Türkçe kaynak yeterince yok. ...
Wiki sayfasında Türkçe dil desteği var, dün biraz baktım çok kolay öğrenilebilecek şekilde oluşturmuşlar..

http://wiki.sabayonlinux.org/index.php?title=Tr:Giri%C5%9F

Evet var ama yeterli değil. Aktif bir Türkiye topluluğu her şeyi çok daha fazla değiştirebiliyor. Ben bunu söylemek istemiştim. Ubuntu'nun diğer dağıtımlardan en büyük artısı aktif bir Türkiye topluluğu ve %100  Türkçe dil desteği değil mi ? Sabayon'un da aktif bir sayfası olursa çok kişi kullanacaktır. Bundan eminim. Çünkü gerçekten çok güzel dağıtım.
Linux'la Her Şey Mümkün!

Ozgurluk

Ubuntu gerçekten hoş ve güzel bir dağıtım. Ubuntu Türkiye topluluğuda gerçekten çok iyi. Dediğiniz gibi Ubuntu TR topluluğu gibi bir topluluk olsa Sabayon ile ilgili bir şeyler deyişebilir. Türkiye'de linux kullanımı arttıkça ben Diger dagıtımların fanları ve topluluklarıda oluşacağı inancındayım. Keşke yeteneklerim ve vaktim fazlaca olsa bende Ubuntu topluluğuna katkıda bulunabilsem. Türkiye'de malesef bilgisayar kullanma yeteneklerimiz pek ileri değil.

Sabayon için destek almak Türkçe malesef zor. :(( Sabayonda iyi dağıtım özellikle KDE olarak çok hızlı ve stabil. Böylesi bir dağıtımın Türkiye'de yaygınlaşmamasıda üzücü. Zamanla inşallah herşey yerli yerine oturur ve tüm poüler dağıtımlara Türkçe destek alabileceğimiz topluluklar oluşur. Saygılar.

asukaki

Alıntı yapılan: Ozgurluk - 20 Şubat 2011 - 12:43:22
Keşke yeteneklerim ve vaktim fazlaca olsa bende Ubuntu topluluğuna katkıda bulunabilsem. Türkiye'de malesef bilgisayar kullanma yeteneklerimiz pek ileri değil.

Bende senin gibi düşünüyordum lakin bende böyle bir şey söyleyip verilen cevaplardan sonra haklı olduklarını anladım. Linux dünyasına katkın olması için illa ki linuxu iyi bilmen gerekmiyor. Misal ; Bir oyun incelemesi yaparsın, bir uygulama incelemesi yaparsın vb... şeylerle ufak ufak bir katkın olur.
Linux'la Her Şey Mümkün!

Contempt

Yeni bir sabayon kullanıcısıyım.
Anaconda Fedorada oldugu gibi  Sabayondada Türkçe olarak kuramadım. Disk bölümlemede Sürekli hata verip kapandı.
İngilizce olarak kurulumu yaptım lakin şimdide türkçeleştiremiyorum ve konu hakkında hiç bilgi bulamadım :D

Mantık yaparak Depodan Locales veya Tr ye her paketi elle kurayı denedim ama malesej Gnome yi veya sistemi türkçeleştiricek bir paket bulamadım.
Herşeye Rağmen...

cumali

Contept,deneyimli linux kullanıcısı olduğunu biliyorum.Doğrusu Sabayon'u bölümlendirip Türkçe olarak kuramamana şaşırdım doğrusu.Kısa bir süre önce Sabayon gnome masaüstünü kullanmıştım.Masaüstü ve sistem %70-80 oranında Türkçe olarak kullanılabiliyor.Tekrar deneyip kurmaya çalış.Anladığın kadar nasıl bir hata veriyor?Eger mesajını canlı cd üzerinden yazıyorsan çıkan hataların resimlerini ekleyebilirsen belki çözüm ürtilebilir.